Az előző futamgyőztes épp csak bejutott, még erősebb lett a mezőny az MNASZ-HUNESZ OAB-en

Az előző futamgyőztes épp csak bejutott, még erősebb lett a mezőny az MNASZ-HUNESZ OAB-en

Az első futamot megnyerő Benito most csak szerencsével tudta kvalifikálni magát, az új pole pozíció mellett tehát nagyon szoros a mezőny a második nagydíjon.

Már az MNASZ-HUNESZ E-sport Országos GTSport Autószimulátor Bajnokság első futamára is egy elég szoros küzdelem alakult ki az időmérőn, de ez a második pályára csak tovább fokozódott. A következő nagydíjra a játékosoknak újabb öt napja volt rendesen felkészülni, a selejtező alkalmával az osztrák Red Bull Ringen kellett megmutatniuk, hogy ki férhet be a legjobb 14 közé. Az előző futamot megnyerő Benitonak szerencséje volt, mivel két induló sem lehet majd ott a rajtrácson, hiszen az életkoruk nem éri el a 16 évet. A legjobbak között századok és ezredek döntöttek ismét, viszont az első rajtkockát Blazsán Patrik szerezte meg 1:34.923-mal, de a második helyen befutó ROH-Stig csak 18 ezreddel maradt el tőle. A listavezető és az utolsó bejutó között is 3 tizeden belüli különbség alakult csak ki.

A bejutók névsora:

  1. Blazsán Patrik / Williams_Fuvaros
  2. Szarka Zsolt / ROH-Stig
  3. Megyeri Örs / SDL_McGee
  4. Vörös Dávid / IGTSH_DavidRed
  5. Nagy Dávid / HUNBigDave
  6. Horváth Richárd / IGTSH_Reechey-
  7. Artzt Zoltán / GernKnudly
  8. Flaisz László / IGTSH_mozzssi
  9. Suborits Péter / sube203
  10. Riba Krisztián / IGTSH_Riba
  11. Hodruszki Kolos / Maxrange615
  12. Hegedűs Gergő / TRM_HegedusG
  13. Báder Benjamin / ROH_Benito
  14. Kovács Kristóf / Youtube_Explo

Az előző versenyhez képest három újonc is található a listában, Fuvaros, Maxrange és Explo sem volt ott Japánban, de most már elkezdhetik a pontgyűjtögetést. Egyébként még nagyobb volt az érdeklődés a második nagydíjra, ugyanis majdnem 600-an autóztak mért kört az osztrák pályán, és így 27481 kilométert teljesítettek a játékosok, nagyságrendileg 6391 körnek felel meg. A pályán összesen az öt nap alatt 8628 percet töltöttek.

Az MNASZ-HUNESZ OAB második nagydíját Olaszországban rendezik, és nem más ad otthont a versenynek, mint a Sardegna Road Track A, amely egy igen technikás pálya. A többi már az e-pilótákon múlik, de a két héttel ezelőtti küzdelemből indulunk ki, akkor ma még nagyobb izgalmak várnak a nézőkre. A futamot 17 órától élőben meg lehet nézni az esport3tv-n vagy az Esport1 Facebook oldalán. A kommentátori székben Bereznay Dánielt is lehet majd hallani.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!