Zuckerberg aggódik az internet kínai szabályzási modellje miatt

Zuckerberg aggódik az internet kínai szabályzási modellje miatt

A nyugati kormányzatoknak maguknak kell dönteniük a tartalomszabályzásról, de nem mindegy, hogy milyen modellt választanak.

A Facebook vezérigazgatója hosszú videóbeszélgetést folytatott Thierry Bretonnal, amiben kitértek olyan súlyos témákra, mint az álhírek és az online gyűlöletbeszéd. Mark Zuckerberg közölte az Európai Unió egyik vezető tisztségviselőjével, hogy a Facebook nem képes önmagában a tartalmakat olyan mértékben szabályozni, ahogyan arra szükség van, ezért összefogásra van szükség a kormányzat és a magánszektor szereplőinek bevonásával.

A Facebook CEO kitért ara, hogy vannak már most is olyan nemzetek, akik aktívan fellépnek az internet szabályozása mellett, de ezek nem mindig a helyes úton járnak. Név szerint meg is említette Kínát, azonban a világ legnépesebb országának alapelvei és a nyugati demokráciák értékei között éles ellentétek feszülnek. Ezért a kínai szabályzási modellt nem javasolja, hogy átvegyék más nemzetek. Valamilyen legfelsőbb szintről érkező, egyértelmű szabályozási keretre mindenképp szükség van, ami az egész világon megvetheti a lábát. 

Zuckerberg hosszasan beszélt arról, hogy a Facebooknak jelenleg is van egy meghatározott irányvonala, ami mentén kiszűrik a koronavírussal kapcsolatos hamis híreket. Ezek a kamu cikkek és megosztások százezres nagyságrendűek, valamint ehhez kapcsolódóan 50 milliónál is több jelzés érkezett a COVID-19 kapcsán. Az biztos, hogy nincs könnyű helyzetben a világ legnagyobb közösségi platformja, és annak a munkatársai ebben a különös helyzetben, de pont ezért szeretné Zuckerberg is azt, hogy közös kormányzati alapelvek menték szabályozható legyen az, amivel az emberek naponta találkoznak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktad jelenti az álhíreket?

  • 8 %
  • 25 %
  • 21 %
  • 46 %