Minél közelebb a szezon vége, annál élesebb kritikák érik a Fortnite XP rendszerét

Minél közelebb a szezon vége, annál élesebb kritikák érik a Fortnite XP rendszerét

Mindenki az arany Agent Peelyre hajt, de még azoknak is neccesen lehet meg, akik végig küzdik a Location Domination küldetéseket.

A Fortnite Chapter 2 első és második szezonja között elég nagy átalakuláson ment át az XP rendszer. Az első szezonban már a fülünkből folyt a rengeteg XP, ha új küldetések érkeztek, akkor a közösség csak annyit kérdezett: "Minek?". Nos, az aktuális szezonban ez most megfordult, a Battle Pass egyes elemei annyi XP-t igényelnek már, hogy minden odahajított tapasztalati pontnak örülnek a csúcsra törő játékosok.

Természetesen most a Battle Pass arany style-jairól van szó, amelyeket a következő szinteken kapunk meg:

  • Midas: 100. szint
  • Brutus: 140. szint
  • Meowscles: 180. szint
  • TNTina: 220. szint
  • Skye: 260. szint
  • Agent Peely: 300. szint

Egy játékos kiszámolta, a 300. szint eléréséhez 29 371 250 XP-re van szükség, ami bizony tényleg olyan sok, amilyennek hangzik. Noha az Epic Games ebben a szezonban helyezett el egy csomó begyűjthető XP tallért, valamint megérkeztek a jelentős mennyiségű XP-t adó Location Domination küldetések, a rendszer továbbra is rengeteg grindot igényel. A két szezon közötti XP különbségeket Binyohsov demonstrálta egy képpel.

Elmondása alapján majdnem kétszer annyi mérkőzést játszott már, mint az előző felvonásban, és így is 38 szinttel hátrébb tart. A játékosok számos kérdést tettek fel a rendszer működésével kapcsolatban, például hogy miért nem lehet ezeket a style-okat is teljesíteni a következő szezonban, úgy ahogy a Chapter 1 során is lehetett például az Ice Kinget, de sok másik skint is. Illetve miért nem tart az Epic Games most is Supercharged XP hétvégét? Végül olyan elméletek is kijöttek melyek szerint így próbálja ösztönözni a játékosokat a cég arra, hogy vásároljanak BP tiereket. 

Az biztos, hogy XP terén a balance most kicsit félrecsúszott, és habár a Location Domination küldetések sokat segítenek, van amelyik elég kegyetlen követelményeket állít, sokan kritizálták például a 100 Henchmen, vagy játékos kiiktatását Pleasant Parkban.

Tekintve, hogy az aktuális szezonból kicsivel több mint két hét van hátra, egyre több játékos ad hangot véleményének a style-ok nehéz teljesítése miatt.

Te hogy állsz a szintekkel?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!