Antigua: Mobilról játszogatom az ágyból, amikor már mindkét gyerek alszik

Nagyszerű formában játszott az egész kupasorozat során Antigua, megérdemelten húzta be a második helyet az összesített tabellán.

Különös helyzetben van Antigua, ugyanis ő az egyetlen a mezőnyben, aki kétgyermekes apukaként küzdhet meg a K&H MNEB Hearthstone döntőjében. A BME tudományos munkatársa parádézott a kupasorozat során, az ötödik körben a végső győzelem is összejött számára. A magyar kompetitív Hearthstone közösség legújabb tagját üdvözölhetjük személyében, de honnan is indult HS-es pályafutása Antiguának? Erre is választ adott a 31 éves kártyás!

Mióta játszol a Blizzard kártyajátékával?

"Még bétában kezdtem el játszani HS-sel abszolút F2P-ben úgyhogy akkor főként az Aréna volt számomra a fő játékmód, aztán amikor A Grand Tournamentnél bevezette a Blizzard, hogy arénából a reward pack nem a legfrissebb kiegből jön akkor megorroltam rájuk és abba is hagytam a játékot. 2017-ben kezdtem el újra játszani au Un'Goro kieg indulásakor, amikor megszületett az első kisfiam és a Hearthstone bizonyult az egyetlen olyan értelmes játéknak, amivel mobilról/tabletről is lehetett játszani csöndben, sötétben az alvó gyerek mellett is akár. Azóta többé kevésbé folyamatosan játszogatom az esetek nagy részében mobilról az ágyból, amikor mindkét gyerek alszik már (azóta tavaly megszületett a második kisfiam is)."

Kipróbáltad magad versenyzőként már korábban is?

"Versenyen tavaly kezdtem indulgatni először a Masters Tour Qualikon, amikor bevezették a Specialist formátumot, mert az eléggé hiányos collectionömhöz így legalább csak 1 jó decket kellett lecraftolni nem 3-4-et, mint a Conquesthez. De igazából csak funból, meg az ajándék deckek miatt, ha egy-két decket kaptam utána már örültem."

Watch K&H MNEB S2 HS - 5. Kupa - !pontgyűjtés !piac - Antigua vs Hulkeinstein (Bo5) from esport2tv on www.twitch.tv

Hogyan kerültél kapcsolatba a K&H MNEB Hearthstone versenyével?

"A K&H MNEB-ről az Esport1-en hallottam és gondoltam kipróbálom magam, de nem voltak igazán nagy elvárásaim. Az első kupán elindultam azokkal a deckekkel amik épp megvoltak és szerettem őket (ezért nem jöttek szóba akkor még a Highlander deckek, nem voltak hozzá meg a lapok). Ráadásul volt olyan meccs amit az első kupán még mobilról játszottam mert épp vendégek voltak nálunk… ki is kaptam rajta gyorsan. Aztán amikor láttam, hogy elég jól versenyben vagyok, a további kupákra elkezdtem komolyabbra venni a dolgot. Most már gépről játszom a meccseket XD. És én vagyok a legjobban meglepődve, hogy jelenleg vezetem a tabellát (6. kupa előtt még Antigua állt az élen - szerk.). De már igazából annak örültem/örülök, hogy játszottam/játszok olyanokkal mint Cheeshead, PenhaDani, Wuncler, Yubel és Hulkeinstein."

Ki a kedvenc Hearthstone játékosod?

"Kedvenc Hearthstone játékosomnak Bunnyhopport mondanám, tekintve, hogy van egy közös vonásunk, mindketten PhD fokozat birtokában játsszuk ezt a játékot."

Az interjú folytatódik a következő oldalon!

Hogyan értékeled a kupasorozaton nyújtott teljesítményedet, elégedett vagy a második helyezéssel és az 5. kupás győzelmeddel?

"Az elvárásaimat mindenképpen jóval felülmúlta az elért helyezésem. Amikor elindultam az első kupán eszembe se jutott, hogy a végén ott lehetek a TOP8-ban. Inkább csak az volt a motiváció, hogy ki akartam próbálni magam, hogy mennyire van esélyem, ha olyanok ellen játszok, akik mögött sokkal több gyakorlás és tapasztalat van, mint mögöttem. Ahogy teltek múltak a kupák, úgy kezdett egyre inkább realitássá válni a TOP8 lehetősége, és én is elkezdtem egyre többet készülni a kupákra. Ez úgy látszik az 5. kupára érett be, bár tagadhatatlan, hogy azon a kupán tényleg kicsit mellettem állt az RNG, de mondjuk ezzel a lehetőséggel élni is kellett tudni, ami végül sikerült. Ha különbontom az eredményt a teljesítménytől, akkor is azt kell mondjam, hogy úgy gondolom jó teljesítményt nyújtottam, nem érzem hogy túl nagy hibáim lettek volna, egyedül a 6. kupán éreztem, hogy lehettek olyan elvesztett meccsek, amiket nyerhettem volna jobb játékkal, de ott kicsit inkább már próbálgattam magam tudván, hogy szinte biztosan meg volt már a TOP8 az 5. kupás győzelem után."

Mit vársz a nerfek/buffok utáni új versenymetától?

"Az K&H MNEB-en való indulásomat főként annak köszönhetjük, hogy az 1. kupa előtti/alatti metát nagyon szerettem. Úgy gondolom akkor nagyon jól ki volt balanszolva a meta, nagyon sok deck volt ami nyerőképes volt, és sokféle deckkel játszottak a játékosok így izgalmas volt ladderen játszani, mert nem mindig ugyanaz 2-3-4 féle meccs ismétlődött, hanem változatos párosítások jöttek. Ezt várom a mostani patchtől is, hogy hasonlóan sok közel azonos erősségű deck legyen életképes. A versenymeta nem hiszem hogy borzasztó sokat fog változni, mert túlságosan radikális változtatások nincsenek, inkább csak megadja a lehetőségét annak, hogy színesebb legyen kicsit, nem lesz már legalább 2-3 kötelező deck amit hozni kell."

Melyik, vagy melyik volt a kedvenc decked a Hearthstone-ban?

"Nincs kimondott kedvenc, mindig is szerettem változatosan játszani, kicsit ezzel, kicsit azzal. Játékstílusban inkább a tempo deckeket szeretem, inkább vagyok proaktív típus, de ez nem jelenti azt hogy időnként nem játszok szívesen combo vagy control deckeket. Egyik kedvenc deckem például a Mill Rogue volt a Gang Up + Coldlight Oracle kombóval. Jó volt nézni, ahogy elég az ellenfél fél paklija."

Mit üzensz az ellenfeleidnek, mire számíthatnak tőled?

"Nem vagyok az az üzengetős típus, max annyit mondanék hogy én igyekszem majd hibamentesen, a PhD fokozatomhoz méltóan játszani, amúgy pedig a lényeg, hogy "good luck, have fun".

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!