Hirdetés

Felbukkant a cenzúrázott Steam alfa verziója

A Valve szeretné meghódítani a kínai piacot is.

Hirdetés

2018-ban jelentette be a Valve, hogy megjelenhet a Steam a világ legnépesebb országában is.  Azóta eltelt másfél éve, de végre úgy tűnik, hogy Kína is megkapja a saját, cenzúrázott verzióját. A Steam China alfa verziójáról felkerült néhány kép az internetre, ami jól mutatja, hogy mennyivel másabb a berendezkedés abban az országban, ahol a gaming piac a legnagyobb bevételeket termeli minden évben.

Három hatalmas különbség van a "sima" Steam és a kínai változat között. Az első, hogy a játékok indításakor felhívja a figyelmet a kliens arra, hogy figyelj oda a testi és lelki egészségedre és a helyes életmódra. 

A második komoly változtatás a más országokban elterjedt verziókhoz képest, hogy a barátlistán szereplő más játékosokat egyszerűen megfosztja minden olyan adatuktól, amik alapján azonosíthatóak lennének. Ez azt jelenti, hogy a nevük és a képük is egységes standardokat követ egészen addig, amíg a kínai kormány, vagy valamilyen ügynökség jóvá nem hagyja ezeket a profilokat. 

Végül bevezetett a Valve egy olyan keretet, amik limitálhatják a játékokra fordítható órák számát. Ezeket a korlátokat beépítik magába a Steambe, vagyis nem lehet minden idősávban játszaniuk a felhasználóknak. Ezek az elvek összeegyeztethetőek a tavaly novemberben lefektetett alapokkal, amiket a legmagasabb kormányzati szinteken hoztak meg azért, hogy a fiatalok körében ne alakuljon ki a WHO szerint is betegségnek nyilvánított játékfüggőség.

Ezek egyelőre még az alfa fázisban tapasztalható dolgok, valószínű még hosszú idő telik el addig, mire a hivatalos Steam is megjelenhet Kínában, az összes cenzúrájával és korlátozásával együtt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Te használod a Steamet?

 • 43 %
 • 29 %
 • 19 %
 • 10 %
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Zazul74 9 napja
  nem feltétlen rossz, ha valamit normálisan szabályoznak....a részletekre, azért kiváncsi lennék.
  0 0 Válasz
  • Komojtalan 8 napja Zazul74
   Kína és a normális szabályozás két teljesen ellentétes fogalom. Nézd meg az Amerikai gyáregység című dokumentumfilmet. Egy kínai befektető újra nyit egy gyárat amerikában és mekkora a szakadék a két kultúra(?) között. Az amerikai részek (film 3/4 -e) nem nagy szám, de amikor elmennek Kínába ... Nem a film kedvéért mondják a dolgozók hogy saját maguk elé helyezik a gyárat ahol dolgoznak, hanem beléjük van nevelve. Havi 2-3 szabadnap, védőfelszerelés minimális, stb ... Nyugati ésszel elfogadhatatlan. És persze a Kínaiaknak is, hogy nem tehetnek meg bármit az emberekkel, hogy milyen körülményeket kell biztosítani, az 5 napos munkahét ...
   0 0 Válasz
 • hun_hetek 9 napja
  VALVE THE BEST.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?