Felbukkant a cenzúrázott Steam alfa verziója

A Valve szeretné meghódítani a kínai piacot is.

2018-ban jelentette be a Valve, hogy megjelenhet a Steam a világ legnépesebb országában is.  Azóta eltelt másfél éve, de végre úgy tűnik, hogy Kína is megkapja a saját, cenzúrázott verzióját. A Steam China alfa verziójáról felkerült néhány kép az internetre, ami jól mutatja, hogy mennyivel másabb a berendezkedés abban az országban, ahol a gaming piac a legnagyobb bevételeket termeli minden évben.

Három hatalmas különbség van a "sima" Steam és a kínai változat között. Az első, hogy a játékok indításakor felhívja a figyelmet a kliens arra, hogy figyelj oda a testi és lelki egészségedre és a helyes életmódra. 

A második komoly változtatás a más országokban elterjedt verziókhoz képest, hogy a barátlistán szereplő más játékosokat egyszerűen megfosztja minden olyan adatuktól, amik alapján azonosíthatóak lennének. Ez azt jelenti, hogy a nevük és a képük is egységes standardokat követ egészen addig, amíg a kínai kormány, vagy valamilyen ügynökség jóvá nem hagyja ezeket a profilokat. 

Végül bevezetett a Valve egy olyan keretet, amik limitálhatják a játékokra fordítható órák számát. Ezeket a korlátokat beépítik magába a Steambe, vagyis nem lehet minden idősávban játszaniuk a felhasználóknak. Ezek az elvek összeegyeztethetőek a tavaly novemberben lefektetett alapokkal, amiket a legmagasabb kormányzati szinteken hoztak meg azért, hogy a fiatalok körében ne alakuljon ki a WHO szerint is betegségnek nyilvánított játékfüggőség.

Ezek egyelőre még az alfa fázisban tapasztalható dolgok, valószínű még hosszú idő telik el addig, mire a hivatalos Steam is megjelenhet Kínában, az összes cenzúrájával és korlátozásával együtt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te használod a Steamet?

  • 45 %
  • 27 %
  • 18 %
  • 9 %