Kormányzati szinten szabályozzák, hogy mennyit játszhatnak a fiatalok

Megkötik a fiatalok kezét, ha játékidőről, vagy játékon belüli vásárlásról van szó.

A kínai kormány kiadott egy irányelv csomagot, amiben arra kérik (kötelezik) a videojáték platformok üzemeltetőit, hogy tegyenek eleget a fiatalok védelmében elfogadott szabályozásoknak. Ha egy átlagos gamer szemüvegen keresztül nézzük a szabályozást, akkor érthetetlennek tűnik az egész, de Kínában ezt alkották meg a legmagasabb szinten, így el kell fogadni az ottani játékosoknak a feltételeket. A cél, hogy visszaszorítsák a játékfüggőséget, ami már a WHO szerint is betegségnek számít. De pontosan milyen korlátok közé szorítják a gamer fiatalokat?

Először is a 18 év alatti játékosok nem játszhatnak online játékokkal este 10 és reggel 6 óra között. Továbbá hétköznaponként mindössze 90 percet tölthetnek játékkal, amit hétvégén és nemzeti ünnepeken megduplázhatnak, azaz 3 órát játszhatnak ezeken a napokon. Az időbeli korlátozás mellett a pénzköltés sem megy olyan egyszerűen, mint a világ más pontjain. A 8 és 16 év közötti fiatalok havonta 200 jüant (8600 forintot) költhetnek videojátékokra, vagy játékon belüli vásárlásokra, a 16 és 18 évesek ennek dupláját, 400 jüant (17 200 forintot).

Azt mindenki tudja, hogy a kínai piac óriási. De nem egyszerűen nagy, hanem "38 milliárd dollár" nagy, ha csak a játékokból származó bevételeket nézzük, ezzel a világ összbevételének egynegyede Kínában vándorol a zsebekbe. A döntéshozók is megszólaltak az ügyben és remélik, hogy ezekkel a korlátozásokkal megteremthetik a "biztonságos internet világát", ezzel "megvédhetik a fiatalok fizikai és mentális egészségét". A korlátozások bevezetése és végrehajtása mellett más projekteken is dolgozik a kormány. A rendőrséggel együttműködve szeretnék, hogy az összes játékosról készüljön egy nemzeti adattár, ahol mindenkinek szerepel a valódi neve, amikhez hozzáférhetnek a játékgyártók.

Ahogy az kiolvasható a fentiekből, Kína gőzerővel dolgozik azon, hogy szabályok közé szorítsa a gaming iparágat. Hogy pontosan mi lesz ennek az egésznek a következménye azt egyelőre lehetetlen megjósolni...

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!