Féreg TV: A Hearthstone akkor is érthető, ha soha nem próbáltuk

Féreg TV: A Hearthstone akkor is érthető, ha soha nem próbáltuk

Magyarország legnépszerűbb Hearthstone streamere, Féreg TV is bekapcsolódik a K&H MNEB HS közvetítésekbe.

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Hearthstone küzdelmei hamarosan a végéhez érnek. Nincs más hátra, mint a rájátszás, amiben a kupasorozat nyolc legjobb pontgyűjtője vehet részt. A kiélezett mérkőzések kommentálásában a tavalyi évhez hasonlóan Rácz Csaba, azaz Féreg TV is részt vesz, aki megosztott néhány érdekességet eddigi tapasztalatairól, amit a Hearthstone-nal kapcsolatban halmozott fel a hosszú, streameléssel töltött évek során!

Már évek óta játszol a Hearthstone-nal konstruált és Aréna közegben egyaránt. Miért lehet az, hogy még mindig kitartasz a Blizzard kártyajátéka mellett?

"Én elsősorban streamelek, a játék már elég régóta másodlagos. Igazából lehetne Just Chatting a kategória, rég nincs már kompetitív kártyázás nálam (talán sose volt). Néha előfordul egy-egy tetszetős deck vagy Aréna meta amikor úgy döntök hogy most megpróbálom, később ezekkel együtt a kedv is kirotál. A Hearthstone akkor is érthető ha soha nem próbáltuk, szóval nagyon nézőbarát, más kártyajátékokról ez nem mondható el."

Érezted úgy az elmúlt években, hogy itt a lehetőség arra, hogy valamelyik új cím leváltsa a HS-t? (Artifact, Runeterra stb.)

"Többen érezzünk minden egyes új kártyajátéknál hogy NA MAJD EZ. Eddig egyszer sem történt semmi, és azt hiszem tudom miért. A Hearthstone olyan roppant egyszerűnek tűnik, hogy több hónap vagy év kihagyása után is szinte probléma nélkül ott folytathatjuk a játszást ahol abbahagytuk és ennek ellenére több év játék után is találhatunk benne mélységet. A játékmódok változatosak és mindegyiknek hatalmas a játékosbázisa, könnyen talál bárki ellenfelet a saját szintjén. Nem tudok más játékról ahol ez így működne.
A Magic Arénában már néha döcögős a matchmaking, ha egy fél évig nem játszunk komoly lemaradásba kerülünk, jóval drágább a gyűjtemény, és sokkal nehezebb a játék, szóval egy teljesen más réteget céloz meg. Ráadásul az MTGA is egyre nyitottabb az alkalmi játékosok számára a különféle új játékmódok miatt és végre a kliens is rendesen működik.
Úgy érzem egy új játéknak esélye sincs a fenti két pólussal szemben, és egy új kártyajáték a több mint húsz halott vagy haldokló cím után már olyan kockázatos, hogy nem hiszem hogy bevállalnák a kiadók. Persze szeretném hogy ne legyen igazam, minden újdonság csodálatos az első pár hétben."

PenhaDani, Hulkeinstein és CheeseHead is ott van a K&H MNEB döntőjében az idei szezonban is. Mi lehet szerinted az oka, hogy ők hárman ennyire konzisztensen jó teljesítményre képesek már nagyon hosszú ideje?

"Nyilván kiváló játékosok, de a szerencsefaktor miatt nem lenne szabad mindig jó eredményt elérniük. Tehát biztosan csalnak.
Viccet félretéve annyira különbözik egy verseny az otthoni létrázgatástól, hogy tapasztalatot csak sok sok versenymeccsel lehet szerezni. Biztos vagyok benne hogy rengeteg tehetséges játékos van rajtuk és a most pont be nem jutó de akár nemzetközi versenyeken is eredményeket hozó társaikon kívül, de gyanítom, hogy a többiek egyszerűen nem versenyeznek eleget és e miatt ritkán látjuk a feltörekvő tehetségeket. Meg persze már régi a játék és van egy kialakult közösség, itt nem számít a reakcióidő, kiöregedni és újként bekerülni a versenyszférába egyaránt nehéz. Ennek ellenére mindig látunk új neveket a döntősök között, Antigua is csak mókából kezdte most pedig a legjobb nyolc között szerepel. Szóval ha a következő K&H MNEB szezonban is lesz Hearthstone csak ajánlani tudom a próbálkozást."

Május 18-án érkeztek a nerfek és a buffok. Te melyik deckeket érzed a legerősebbnek a mostani metában?

"A statisztikák szerint a ladderen a Highlander Hunter bőven a legerősebb és az egyik legtöbbet játszott, nehéz lenne ezzel vitatkozni. Az Enrage Warriort viszont mindig élmény játszani, hiába már nem a legerősebb pakli.

A K&H MNEB Hearthstone döntője május 24-én vasárnap 13:15-kor kezdődik. A mérkőzéseket az Esport1.hu-n és az Esport2tv Twitch csatornán is követhetitek, de csak előbbi platformon gyűjthetitek az E1 pontokat, amiket az E1 Piacon válthattok be értékes jutalmakra!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktad nézni a Féreg TV adásait?

  • 30 %
  • 17 %
  • 20 %
  • 33 %