Még mindig brutális eladásokat produkálnak a Witcher videójátékok

Még mindig brutális eladásokat produkálnak a Witcher videójátékok

Elképesztő mérföldkövet ért el a CD Projekt Red csapata a Witcher játéksorozattal. 

A lengyel fejlesztőcsapat már alig várja, hogy végre megjelenhessen 2020 egyik, ha nem a legjobban várt videójátéka, a Cyberpunk 2077. Addig sem kell a fogához vernie a garast a CD Projekt Rednek, ugyanis a The Witcher játékok eladási számai elértek egy őrületesen nagy értéket. Nem kevesebb, mint 50 millió példányt adtak már el Ríviai Geralt kalandjaiból. Összehasonlításképp a Grand Theft Auto V értékesítések a 130 milliót is meghaladták, a Minecraft 200 millió feletti eladási számmal vezeti az abszolút listát.

2019-ben jelentette a CD Projekt Red, hogy átlépte a széria a 40 milliós küszöböt, ami azt jelenti egy gyors matekozás után, hogy 12 hónap alatt 10 millió új vásárlás futott be hozzájuk. Ez azért is nagyon komoly növekedés, mivel új Witcher játékot egyáltalán nem adtak ki ebben az időszakban, az utolsó megjelent cím, ami Grealt világához kapcsolódik a Thronebreaker: The Witcher Tales. Ezt a különleges kártyajáték-RPG-t 2018. október 23-án dobták piacra, azóta csak a hatalmas akciózások, a Witcher sorozat és a Cyberpunk 2077 kapcsán került a figyelem középpontjába a világ legismertebb vajáka.

A CD Projekt Red úszik a dollármilliókban, miközben szép lassan Európa egyik legnagyobb kiadójává/fejlesztőjévé növik ki magukat. Valószínű a Witcher játékok népszerűsége tovább növekedhet majd a jövőben attól függetlenül, hogy érkezik-e hozzájuk újabb kiegészítő vagy folytatás, mivel 2021-ben Henry Cavill ismét beleveti magát az élőszereplős adaptáció akcióiba.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!