Szinte a halálból jött vissza a Duranda a K&H MNEB PUBG 10. fordulójában

Szinte a halálból jött vissza a Duranda a K&H MNEB PUBG 10. fordulójában

Érdekes jelenetekből, fordulatos pillanatokból ezúttal sem volt hiány.

A múlt heti 9. fordulóban a körök már szinte szemtelen módon nehezítették meg a játékosok dolgát, erre a mai napon is volt példa, de nem olyan mértékben mint korábban. Most inkább a kisebb-nagyobb bakikon és egy elképesztő győzelmen volt a legnagyobb hangsúly. Mutatjuk, hogy mi történt a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 10. fordulójában!

Első mérkőzés

A nyitó mérkőzésen a kör ismét azt mondta, hogy Militaryra szűkül, bár nem annyira szigorúan, mint az előző fordulókban. Minden esetre a Szia Uramot nagyon hamar megtépázták, a FEAR és a Pizza Monkey "közös" munkával az ötödik-hatodik tájékán visszaküldte a menübe a teljes csapatot. A phase 3-ban kiderült, hogy valóban Military kör lesz a late game-ben is, ugyanis a második szűkülés meglehetősen a sziget északi csücskére ment. Tekintve, hogy nagyon hamar kis területen találták magukat a játékosok, így akciódús korai és középső játékszakaszunk volt, a csapatok folyamatosan ritkították egymást, illetve láthattunk egy igazi ritkaságot, a Feed The Beastből SanyaaDT négy embert tett el láb alól.

Military épületei között hatalmas tűzpárbajok törte ki a 22. percben, a Parrots és a Kecske Kommando csapatától is búcsúzhattunk itt. A nyolcadik körfázisra a játéktér már annyira a bázisra szűkült, hogy a iTHR és a Duranda 2-2 játékosa is a betonelemek között, nem is annyira messze egymástól kúsztak a fűben, egész szórakoztató látványt nyújtva ezzel.

A top 4-re kiderült, hogy hatalmas végjáték fölénye van a Pizza Monkey-nak, ugyanis a pozíciójuk is remek volt, valamint mind a négyen életben voltak. Az iTHR kiszedte a KmK csapatát, utána viszont megérkeztek a pizzás srácok, és lezárták a mérkőzést.

Második mérkőzés

A következő meccsen az első kill a KmK markát ütötte, az iNcentive csapatát sikerült megritkítaniuk, nem sokkal később pedig SanyaaDT meglőtte a következő 1v4 szituációját, a FEAR csapatát sikerült elpusztítania. Eseménydús első percek zajlottak Miramaron is, 6 perc alatt elhullott 10 játékos, ami bizony nem gyakran fordult eddig elő.

A Phase 4-ben nagy vándorlások indultak meg, hiszen mindössze 2 csapat volt bent a következő biztonságos zónában a 13-ból. A Nice Gaming hatalmas közelharcot nyomott le a Csak Inni Jöttünk játékosaival, és mondhatni tökéleteset mentek a szép gamerek, búcsúzott a meccstől a CSIJ. A Feed The Beast is kitűnő formában volt, 14 killel a zsebükben várhatták a hetedik körfázist. Nem sokkal később lett belőle 15., 16. és 17. is, az utolsó kör pedig Chumacera épületeire és utcáira szűkült. Noha rengeteg fraget hozott a Feed The Beast, a Pizza Monkey ismét remekül helyezkedett, eltették láb alól az FTB-t, az OwlNationt is és a Nice Gaminget is.

Harmadik mérkőzés

Leérkezésüket követő néhány másodpercben a KmK és a Pizza Monkey össze is csaptak egymással, nagy meglepetésre pedig az első két meccset megnyerő Pizza Monkey búcsúzott is a meccstől. Közben a kör messze északra szűkült, ami Sanhok kisebb területén nem olyan katasztrófa, de a körben lévő sok vízmennyiség sosem jelent jót. Ezt a problémát a második körfázis sem oldotta meg, a biztonságos zóna még följebb ment, konkrétan a fele a vízbe lógott. A Phase 4-ben, abban a körben, ahol a vízről le kéne szűkülnie a safe zone-nak, továbbra is meredek volt a helyzet, ugyanis a folyó ketté vágta a kört, nem is kis területen, a Duranda viszont remekül elfoglalta a középen lévő compoundokat.

Közben a folyót átszelő híd lábánál egy nagyon különös szituációnak is szemtanúi lehettünk, eP és Bazsak egy centire voltak egymástól még sem jöttek rá, hogy ki hol tartózkodik.

Hasonló fiestából állt a mérkőzés zárópillanata is, Az Albanian Bakery 2v1-ben maradt b4luzzal, akit viszont egyszerűen nem sikerült ellőniük, így végül megölette magát a körrel.

Negyedik mérkőzés

A Parrots és a Kecske Kommando jó szokásukhoz híven ismét Zharkiban kezdtek, aminek az eredménye ezúttal egy KK dominancia lett, Sanyika a Parrots-tól félelmet nem ismerve ölelte az egyik szoba sarkát. Néhány perccel később Sollak a FEAR csapatából beszáguldott a halálába, a Team Strigula és az OwlNation darálta le őt két oldalról, így a kocsija látványos ívet leírva, lángba borulva zúgott le a domboldalon.

A 12. percben a Feed The Beast és a KmK is összetalálkoztak, a KmK pedig kommandósokat megszégyenítő módon rohanta le az FTB házát, ennek pedig a Pizza Monkey biztos, hogy örült, mert az FTB még veszélyt jelenthetett a forduló győzelmükre.

A végjáték felé haladva igazi knock-fieszta vette kezdetét, legalábbis ami a Durandát illeti, több alkalommal is térdre küldték őket, mégis életben maradtok három játékossal. Az utolsó körfázisok egy kifejezetten aljas helyre szűkültek, fákkal, kövekkel minimálisan rendelkező  mezőn csaptak össze a játékosok a nap utolsó csirkevacsorájáért. Szoros pillanatokat élt meg a Team Strigula és a Volgare ezen a meccsen, a Duranda fiúk viszont szinte a halál torkából nyerték meg a meccset.

A pontok összesítését követően így nézett ki a forduló tabellája:

A teljes szezon állása pedig jelenleg így fest:

Gratulálunk minden csapatnak, jövő héten ugyan ekkor pedig érkezik a 11. forduló!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!