Hirdetés

K&H MNEB R6S 12. meccsnap: 21 kill is kevés volt, nyert a sereghajtó a szoros játéknapon

A tabella utolsó helyén álló LvL Up végre nyerni tudott először a szezonban, emellett pedig született két nagyon szoros döntetlen, hiszen nem bírt egymással a BP5 és az NmG, illetve a WiLD és a PLG sem. A Salamander pedig egy hét kihagyás után győzelemmel tért vissza.

Hirdetés

A maximális körszámot kijátszották ma a csapatok, és bátran kijelenthető, hogy ez volt a K&H MNEB második szezonjának legizgalmasabb játéknapja, hiszen két döntetlen mellett két nagyon szoros győzelem született. Ebben pedig majdnem benne volt egy óriási Genesis pontszerzés, végül azonban a csoda elmaradt. Felejthetetlen jelenetekből azonban nem volt hiány:

LvL Up 7:5 Illés Akadémia Spirit (Coastline)

Ban

  • LVLUP: Echo, Jackal
  • IAS: Hibana, Pulse

Nagy elánnal estek egymásnak a felek, és az igazság az, hogy eddig sosem látott energiát mozgósított az LvL Up. Az első körben hiába hozott össze Casanova egy Quad Kill-t, Tomci remekül oldotta meg a helyzetet és addig elhúzta az időt még halála előtt, hogy a Spirit kapitánya ne tudja leszedni Defusert. Tulajdonképpen 2:0-ára el tudtak húzni, bár Casanova és Chiby mostani parádéja miatt az egyenlítés nem váratott sokat magára.

Az ereje nem fogyott el Fluckyéknak, mert majdnem megnyerték az első félidőt, de jött Rico és a Maestro, egy Evil Eye killel 1v3 clutchot hozott, 3:3. Eddig csak egyszer volt példa arra, hogy igazából a második félidőben is volt esélye a LvL Up-nak a pontszerzésre, most viszont ez volt a helyzet, hiszen körről körre változott a győztes kiléte, egészen 5:5-ig. Chiby közben megdöntötte a killrekordot, miután 18-ig jutott már a 10. körre. Mindez hiába történt meg, a LvL Up ugyanis egységes és határozott játékkal össze tudták hozni a szezonban az első győzelmüket, és ezzel az Illés Akadémia Spiritet is nehéz helyzetbe hozták.

Nevermore Gaming 6:6 Budapest Five (Oregon)

Ban

  • NMG: Mira, Maverick
  • BP5: Thatcher, Goyo

A Nevermore Gaming is igen csak felszívta magát, de talán ehhez az is hozzájárult, hogy a Budapest Five sem tudta a legeslegjobbját nyújtani. Hihetetlenül szoros mérkőzést produkált a két együttes, és az első féldiőben az NmG sikeresen el tudott húzni, ráadásul a támadó oldaluk impozáns volt, ami 4:2-es eredményt jelentett. Fordulás és váltás után viszont a szerepkör miatt is, de a BP5 megtáltosodott, és zsinórban négy kört is sikerült hozniuk, és így először a párharc folyamán de átvették a vezetést, ráadásul a 6:4-es állásnak köszönhetően meccspontig jutottak.

Ez azonban kevésnek bizonyult, ugyanis hiába kedvezett volna a helyzet a védőknek, az NmG  nem adta fel, és kigyenlítettek. Harrow az egyik körben gyönyörű duplát lőve, az utolsó pillanatban hozta a pontot csapatának.

WiLD 6:6 Team Plague (Kafe Dostoyevsky)

Ban

  • WILD: Goyo, Capitao
  • PLG: Thatcher, Mira

Arra azért lehetett számítani, hogy a WiLD-nak nem lesz sétagalopp ez a párharc, a Team Plague azonban a K&H MNEB félidei szünetet követően elképesztő átalakuláson ment keresztül. Addig csak alig egy ponttal gyűjtöttek többet, mint amennyi fordulót játszottak, a második félidőben viszont 4 meccs alatt 12-t, ezzel ők voltak az egyetlen abszolút hibátlan együttes. A vadak ellen pedig szintén nagyon komoly teljesítményt nyújtottak, az első félidőt a zhoxk, Solid és Extazy trió bámulatos formájának köszönhetően simán lehozták 4:2-re. A második felvonás viszont már nem ment ilyen könnyen, volt egy jó pár gyönyörű megmozdulása a WiLD-nak, és sokkal összeszedettebben játszottak. Ennek hatására bár a győzelem közelébe került a PLG, mégis felzárkoztak a piros-fehérek és kiegyenlítettek 5:5-re.

Ezek után jött a legfontosabb kérdés, ki bírja jobban idegekkel? A PLG a 11. kört remek összpontosítással és precíz lövésekkel megnyerte, a vadak viszont PoPet és Soma révén a darabjaira szedték szét ellenfelüket, és tulajdonképpen két robbantással a 12. körben begyűjtötték az 1. pontot.

Salamander 7:5 Genesis Gaming (Kafe Dostoyevsky)

Ban

  • SGG: Capitao, Mira
  • GGG: Maestro, Nomad

A Genesis Gaming futhatott neki először a támadásnak, és sLain révén bepróbálkoztak egy Glazzal, de gyorsan nagy létszámú hátrányba kerültek, és az első kört el is bukták. Ez viszont csak a kezdet volt, a folytatásban a Genesis nagyon komoly teljesítményt rakott le az asztalra, Sukar újfent bizonyította, hogy a bajnokság egyik legnagyobb felfedezettje, több párbajt is megnyert, de Kridge és Rvssky is oltári jó napot fogott ki.

Utóbbi játékos zsinórban lőtt három fejest, és az ilyen jelenetek hozzájárultak az első félidő megnyeréséhez. Kicsit olyan, mintha félvállról vette volna a Salamander a meccs elejét, aztán bele is aludtak, így nem igazán tudtak felpörögni. Aztán sikerült 5:3-ig felzárkóznia a szalamandereknek, majd a 9. körben 2v1-et sikerült kialakítania a Genesis Gamingnek, de az egyedül maradó Rep előbb Rvssky-t szedte le, majd a Clash-el játszó sLain eszén is túljárt és újabb kört hozott a csapatnak, 5:4.

Ez olyan lendületet adott a listavezetőnek, hogy összejött az nem mindennapi comeback. A Genesis csodája tehát elmaradt, de így is le a kalappal a srácok előtt, hiszen nagyon komolyan megszorongatták Magyarország legjobb ötösét.

A K&H MNEB 13. játéknapját május 30-án szombaton 16 órától rendezik meg, melyet élőben az alábbi csatornán követhettek figyelemmel!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?