Az öt legjobb Star Wars játék, ami valaha készült

Az öt legjobb Star Wars játék, ami valaha készült

Leülnél egy jó Star Wars játék elé, de nem tudod melyik legyen az? Segítünk!

Május 4. vagyis a nemzetközi Star Wars nap, amikor a messzi-messzi galaxis minden rajongója Star Wars filmek maratont tart, csakis SW játékot játszik, de még a spotifyon is a csak a legendás dallamok szólalnak meg. Gyerekkorom óta rajongok Lucas megálmodott világáért, így most összeszedtem azt az öt Star Wars játékot, amiket a mai napig érdemes elővenni, hiszen nehéz fogást találni rajtuk, egytől egyig kiváló darabok.

5. - Star Wars Jedi: Fallen Order

A legfrissebb játék a listában a Respawn alkotása, ami tavaly novemberben látott napvilágot. Kezdetben mindenkinek voltak aggályai, hogy a főként FPS veteránokból álló csapat hogyan tud majd kezelni egy a sztorira koncentráló, singleplayer játékot? Szerencsére a válasz mindenkinél az volt, hogy "remekül". A Fallen Order jött, látott és győzött, az utóbbi évek egyik legszínvonalasabb Star Wars játékát tették le elénk az asztalra a készítők. Aki idegenkedik a Soulslike elemektől, annak tökéletes szórakozást nyújt a story mode, aki viszont szereti például a Dark Souls játékokat, az nyugodtan pörgetheti a legnehezebb fokozaton. Cal Kestis kalandja egyszerűen minden SW kedvelőnek ajánlott, főleg most, hogy egészen jutányos áron szerezhetjük be.

4. - Star Wars: Republic Commando

A lista negyedik helyére szintén egy a többitől eltérő, egyedi játék került. A Republic Commando tökéletes példa arra, hogy fénykardok nélkül is lehet szórakoztató, izgalmas videojátékot készíteni. A 2005-ös FPS-ben a Delta Squad, egy elit klón egység történetét követhetjük végig, egészen a kaminoi klónozó laboroktól kezdve. A történet közben megfordulunk a geonosisi csatában, de még a Kashyyykon is, miközben felismerjük azt is, hogy a Köztársaság klón hadseregében nem csak egyszerű katonák, bábuk voltak, de összetartó, bajtársias osztagok is.

3. - Star Wars Jedi Knight 2: Jedi Outcast

Talán leginkább vitatott széria a Star Wars játékok között a Dark Forces, későbbi nevén a Jedi Knight sorozat. A részek lenyűgöző minőségében senki sem kételkedik, abban már annál inkább, hogy melyik volt a legjobb epizód. Sokaknak az első, 1995-ben megjelent Dark Forces a favorit, vannak akik a Jedi Academyben hisznek és vannak, akiknek a Jedi Outcast okozta a legtöbb örömöt. Én is közéjük tartozok. A Raven Software 2002-es játéka lenyűgöző volt, meseszép volt a korában, a variálható játékmenet pedig mindenkit levett a lábáról Játszhattunk fénykarddal, de akár úgyis, hogy végig FPS nézetből, sugárvetőkkel lövöldözünk. Ez persze már meg volt a széria korábbi részeiben is, de itt a Jedi Outcastben érte el a legszórakoztatóbb formáját.

2. - Star Wars: Knights of the Old Republic II - The Sith Lords

A mai napig rengeteg várják, hogy a Disney végre előrukkoljon olyan sorozatokkal, filmekkel, amik a KOTOR érában játszódnak. Bár a The High Republic valami hasonló lesz, azért nem ugyanaz. Sebaj, addig is tökéletes kikapcsolódás az Obsidian szerepjátéka. Bár mai rendszereken kicsit bajos elindítani, egy kis munkával meglehet oldani és máris belevethetjük magunkat a kalandba, ami az egész galaxison keresztül vezet minket és ami közel 40 órányi izgalmat ígér nekünk.

1. - Star Wars: Knights of the Old Republic

Kevés biztos dolog létezik a világon. Decemberben például biztos, hogy mindenki a Home Alone filmeket nézi és az is szinte 100%, hogy a KOTOR első része a valaha volt legjobb Star Wars játék. A szebb napokat is megélt Bioware alkotása gyakorlatilag hibátlan, hacsak azt nem számoljuk bakiként, hogy 2020-ban sem kaptunk még hozzá méltó Star Wars játékot. Bár a folytatása a Sith Lords is lenyűgöző, egyszerűen kevés újat tudott mutatni az első részhez képest. A 2003-as KOTOR minden téren parádés, remek, magával ragadó történet, taktikus harcrendszer, izgalmas karakterek. Kár lenne egyetlen percet is elspoilerezni a játékból annak, aki még nem találkozott vele, inkább azt tanácsolom, hogy ahogy teheti azonnal vesse bele magát.

A Star Wars nap alkalmából pedig őrületes leárazások vannak minden online áruházban, így a Steamen is. Ha bármelyik darab kimaradt eddig az életedből, akkor most van a legjobb lehetőség arra, hogy pótold azt. A következő árakon szerezhetjük most meg Steamen a fenti játékokat:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Rékasi Tibor: Az e-sport magában foglalja a Magyar Telekom számára kiemelt értékeket

Napról napra közelebb az idén már 100 ezer eurót kínáló Telekom E-sport Bajnokság. A rangos európai megmérettetésen négy különböző játékban (CS2, League of Legends, Brawl Stars és EA Sports FC 24) mérkőzhetnek meg a legjobb játékosok! Ennek kapcsán a Magyar Telekom vezérigazgatóját, egyben a HUNESZ (a Magyar E-sport Szövetség) elnökét kérdeztük a hazai esportról, a Telekom és az e-sport kapcsolatáról és arról is, hogy ő maga milyen játékokkal tud kikapcsolódni.