A FUT Champs csalókat mostantól komoly büntetéssel sújtja az EA Sports

A korábban felmerült csalásokkal kapcsolatban a kiadó most jutott el arra a szintre, hogy keményebb szankciókat vezetett be az illegálisan előnyhöz jutó játékosokkal szemben.

Nem olyan rég ütötte fel a fejét egy érdekes sztori, miszerint a Weekend League kapcsán egyesek tisztességtelen úton hoztak össze jó eredményeket, így a jobbnál jobb jutalom is az ő markukat ütötte.

Ingyen győzelmeket szereztek a hétvégék során, viszont sorra érkeznek a beszámolók, hogy az így kapott extra jutalom azóta eltünt a profiljukból. A WL-ben mindenki arra törekszik, hogy a lehető legtöbb győzelmet hozza ki magából, és erre összesen 30 mérkőzés áll a rendelkezésre. Nem egyszerű egy nagyon jó átlagot összehozni, még jó csapattal sem, így talán ez vett rá egyre több embert, hogy némi csaláshoz folyamondjon. Ezért egyesek ingyen wineket adtak másoknak, így egyrészt több, mint 30 meccset is regisztrálhatott a rendszer, és ki lehetett hozni simán a 30-0-ás arányt is. Az EA viszont ezt megunta, és most lecsapott a csalókra.

Egyre többen számoltak be róla, hogy mostanra 7 napos bant kaptak a FIFA20-ban a június 12-14-i WL-t követően, csalás miatt. Ráadásul egy sejtelmes üzenet is érkezett a tiltással egyetemben:

"Ha szeretnél valami jót tenni másokkal, légy óvatos." - állt az EA által kiküldött emailben.

Az EA továbbá azt is kijelentette, hogy a szabályaikkal teljesen ellentétes az a szándék, miszerint az ellenfelek érdekében veszítsen bárki is mérkőzéseket, illetve az is, hogy valaki más játssza le egy személy mérkőzéseit. A nyilatkozatban még van utalás arra is, hogy a játékon belüli csalás „nem tisztességes játék” és „károsítja az élményt” a többiek számára, amit nem néz jó szemmel a kiadó.

Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy azokat a játékosokat, akiket valamilyen úton módon csaláson kapnak az ingyen győzelmek miatt, komoly büntetéssel szankcionálja a kiadó, a több napos tiltás mellett minden így szerzett jutalmat is elkoboznak. Erre persze kiakadt némileg a közösség, mert úgy érzik ráfókuszáltak erre az egy ügyre, így a többi simán elkerülheti a figyelmüket, ezért sokkal körültekintőbbnek kellene lennie a fejlesztőcsapatnak.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!