A két gigász között az utolsó mérkőzésen dől el a K&H MNEB HPCL bajnoki címe

A két gigász között az utolsó mérkőzésen dől el a K&H MNEB HPCL bajnoki címe

Miután a 10. fordulóban egyik együttes sem tudott egyértelműen elhúzni a másiktól, a Nice Gaming és a DVSC is 44 ponttal várja az utolsó meccsét, de egyiküknek sem lesz sétagalopp a vasárnap este.

Mindössze két együttes maradt, akiknek reális esélye maradt a K&H MNEB HPCL első helyére. A Nice Gaming és a DVSC jelenleg 44 ponttal állnak a lista élén, és az N6 egyelőre a jobb gólarányának köszönhetően, de mindössze csak kettővel.

A Nice lőtte a legtöbb találatot a tavaszi szezonban, szám szerint 42-t, és csak 13-at kaptak, míg az ellenlábas hajdú-bihariak ugyan héttel kevesebb gólig jutottak, de ők az egyedüliek, akik 10-nél kevesebbszer szedték ki a labdát a saját hálójukból. A leggólerősebb támadósor igyekszik majd felvenni a versenyt a legjobb védelemmel szemben, bár nem egymás ellen játszanak, de ez mindenképp fontos jellemzője a csapatoknak. Egymás ellen június 7-én játszottak a felek, és akkor nagyon szoros csatában az N6 2:1-re győzni, míg a másik találkozó gól nélküli döntetlent hozott. Egyik csapat sem mondhatna magát túl magabiztosnak, hiszen kettős győzelmet már nagyon rég arattak, kisebb-nagyobb hibák becsúsztak, így bármikor előnybe került, nem tartott sokáig.

A DVSC a TrollFoci-Hálószaggató gárdája ellen bizonyíthat, akik jelenleg az ötödik helyet foglalják el a táblázaton, és az előző szezonban a felek küzdelméből a piros fehérek jöttek ki győztesen, mindkétszer. Az N6 a Team Plague-gel néz farkasszemet, őket korábban még a Team Dash Gaming néven lehetett látni, de az elmúlt félévben nagyon sokat fejlődtek. Az előző sorozat végén épp csak elkerülték a kieső zónát, mostanra viszont meghatározó együttessé váltak, és a hatodik helyen tanyáznak, egy jobb eredménnyel pedig akár még több pozíciót is előre léphetnek, tehát biztosan nem adják majd könnyen magukat.

Ha az N6 és a DVSC kettős győzelemmel zárja június 21-én a vasárnap estét, akkor az a csapat lesz bajnok, akinek jobb a gólaránya. A Nice-nak tehát csak arra kellene figyelnie, hogy a jelenlegi plusz kettes előnyét megtartsa, a DVSC-nek viszont a tuti aranyhoz eléggé meg kellene szórnia a TrollFocit, ami nem lesz egy egyszerű feladat. Nagy izgalmak várnak tehát a csapatokra és a szurkolókra egyaránt. A nevető harmadik azonban a Honvéd lehet, bár az ő sikerükhöz soha nem látott csoda szükségeltetik. A fentebb leírt két együttesnek mindkétszer vereséget kell szenvednie vasárnap, és a virtuális dobogó jelenlegi legalsó fokán álló gárdának hatalmas arányban kellene kitömnie a PMFC-t, ami legalább 10 vagy annál több gólt jelentene.

A Nice Gaming és a DVSC összecsapását élőben lehet követni az EsportGuru TV-n vagy az Esport1 Facebook oldalán vasárnap este 20 órától.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!