Felavatták a K&H MNEB PUBG második szezonjának bajnokát

Nagyon szoros volt a küzdelem a top 5-ben, szinte mindenhol 5-6 pontok döntöttek a helyezésekről.

Eljött a várva várt nap, a K&H MNEB PUBG S2 a végéhez érkezett, ma került megrendezésre az ominózus döntő, ahol az 1,3 millió Forintos főnyeremény is gazdára talált. A csapatok összesen 10 mérkőzést játszottak, és bizony feszült pillanatokból nem volt hiány. Vegyük is át, hogy mi minden történt ezen a napon, és kik állhattak fel a dobogóra!

Első mérkőzés

A döntő legelső fragje Boxbob és dnKK nevéhez fűződik, a LvL Up csapatától Astrixet küldték vissza nézőnek. Nem sokkal később a Budapest Five rohanta el autókkal a Feed The Beast két játékosát, amivel vállaltak egy kis kockázatot, de végül 2 knockkal megúszták a történetet, így abszolút jól jöttek ki belőle.

16 percnél elkezdtek potyogni a csapatok, elsőként a LvL Up távozott a meccsről, szorosan követte őket azonban a Four Angry Baby (korábbi Nice Gaming), a Parrots, és a Pizza Monkey is. 4 perccel később már csak 9 csapat, és 32 játékos volt életben. A végjátékban az OwlNation, a KmK, a Team Strigula és a Duranda néztek szembe egymással. Az OwlNation közben csúnya veszteséget szenvedett el, K4pi kifagyott, és szó szerint kisétált a körbe, így mínusz egy emberrel vághattak neki az utolsó pillanatoknak. A Duranda negyedikként távozott, az OWN harmadikként, a Team Strigula utolsó emberével pedig már nem volt nehéz dolga a KmK triójának.

Második mérkőzés

A LvL Up számára a második mérkőzés sem kezdődött szerencsésebben, Pukyt alig két perc elteltével elvesztették. Kicsivel később az iNcentive két játékosa lerohanta a Four Angry Baby két játékosát, ezt a találkozót pedig sikeresen meg is nyerték. A Four Angry Baby még egy kis tépázást követően a 8. percben ki is esett a mérkőzésről. A 14. percben követte őket az előző mérkőzésen második helyet szerző OwlNation, a Pizza Monkey kellemetlen meglepetést okozott nekik. 14. helyen távozott a LvL Up is, így Miramar sem adott nekik valami sok pontot. A Phase 6-ban a többi csapat is elkezdett hullani búcsúzott a Parrots és a Volgare, illetve nem tudott fellépni a meccs dobogójára a a KmK_eSport sem.

A Budapest Five remek pozícióban kezdte meg a végjátékot, mind a négy játékosuk élt, és még a terület egyetlen háza is az övéké volt. Innen próbált meg kezdeni velük valamit az iTHR és a Team Strigula, utóbbi csapat remekül rohanta le a KmK-t.

A Team Strigula viszont ezután sem állt meg, még az iTHR-t is eltették láb alól, BLZS pedig Vantit is tudta knockolni, de azért ez már legyűrhetetlen túlerő volt.

Harmadik mérkőzés

A nap harmadik összecsapásán egy elütés/kiesés okozta az első halált, r_O_y pottyant ki az autóból, majd a Pizza Monkey fejezte be őt a mező közepén. A csapatok érezhetően visszafogták egyébként magukat, r_O_y halála után még közel 10 percet kellett várni a következő kiiktatásra. Összetűzések persze voltak dögivel, a sebzések csak úgy repkedtek a squadok között, leginkább távolról, pötyögtetések által. A Kecske Kommandó elég kellemetlen pozíciókban találta magát, hosszú perceken át több csapat is támadta őket, ennek pedig meg is lett az eredménye, elsőként estek ki a nap harmadik összecsapásából.

A Phase 5-ben követte őket a Duranda, nagy meglepetésre a Budapest Five, illetve a Volgare és a Parrots is. A Four Angry Baby egész jól bírta, már a top 10 környékén is egy ember élt tőlük, sikerült viszont elhozniuk a pontot érő 7. helyet a mérkőzésen. A végjáték felé haladva sLs-nek, illetve ROYMERCURY-nak muszáj volt átmenniük kaméleonba, ugyanis Solo játékosokként néztek szembe három darab 4 fős csapattal. sLs-nek végül nem volt szerencséje, felfedezték őt, de szorosan követte őt az iNcentive csapata is a Pizza Monkey-nak hála. Miután az OwlNation letúrta a pizzás fiúkat is, már csak ROYM3RCURY-t kellett megtalálniuk, ami nem is volt olyan nehéz, hiszen futtában észrevehették a sisakját.

Negyedik mérkőzés

Miramar ezúttal jóval lassabb eseményekkel várta a nézőket, a csapatok lootoltak, spotokat szereztek, és a nagy távolságok miatt leginkább távolról piszkálták egymást, kill azonban a 11. percig nem született. Itt a Budapest Five találkozott a Parrots-szal, az 1 pont pedig a BP5 tasijába vándorolt. A Pizza Monkey közben megpróbálta bevenni bendiit, a Volgare játékosa azonban hatalmasat rántott, így HULLA_SZILVA hathatós segítsége kellett még ehhez a művelethez.

Elsőként búcsúzott a meccstől csapatszinten az OwlNation, a Pizza Monkey pedig egy-két perccel később befejezte a többi Volgare-os játékost is. PuDl1nG a KmK-ból közben nagyon behergelte magát, a meglepetés erejével meg egy minimális segítséggel kiejtett a LvL Up csapatát.

Ezután a játékosok sokkal gyorsabban kezdtek el potyogni, hiszen rengeteg K&H MNEB PUBG játékos jutott egy négyzetméternyi Miramar területre. A meccs utolsó összecsapásait az iTHR, a KmK a Duranda és a Budapest Five vívták. Itt két részre oszlott voltaképp a mezőny, a KmK a Durandával harcolt, míg az iTHR a BP5-val. Az előbbi csata igencsak elhúzódott, lassan haltak az emberek, miközben az iTHR kiejtette a Budapest Five-ot, majd érkeztek a másik harchoz, is hogy befejezzék a mérkőzést.

Ötödik mérkőzés

Az első félidő utolsó mérkőzése Sanhokon játszódott, azon a térképen, amely a kifejezetten gyors mérkőzésekről híres, hiszen a térkép jóval kisebb, mint Erangel és Miramar. A meccs első csapatszintű kiesője a Feed The Beast volt, a Team Strigula elképesztő módon játszotta meg a helyzetet, és küldte vissza őket a menübe.

Hasonló túrást mutatott be az eddig nem túl sokat produkáló LvL Up Esport is, akik a Genesis Gaming játékosaiból farmoltak ki néhány pontot.

A meccs közepén elköszöntünk a Kecske Kommandótól, az iTHR-től, a Team Strigulától és az OwlNationtől is. A top 5-be nem jutott be a Budapest Five sem, ugyanis a Pizza Monkey remek játékkal, 2v4-ben felül tudott kerekedni rajtuk. Sanhok utolsó összetűzésében a Pizza Monkey két játékosa, illetve a ShadowZ két játékosa vettek részt, a Pizza Monkey-nak egyértelműen helyzetelőnye volt, azonban a ShadowZ így is majdnem megnyerte, csak Daicellnek kifogyott a fegyvere, amit nem vett észre, pedig jó eséllyel letúrta volna Szilvát arról a szikláról. Kétségtelenül a K&H MNEB PUBG S2 legszomorúbb kattanását hallhattuk.

A túloldalon folytatjuk a második félidő eseményeivel!

Hatodik mérkőzés

A nap második felét Sanhokon kezdték meg a döntő játékosai egy hosszabb szünet után, 16 helyett azonban csak 15 squad állt ki, ugyanis a Parrots egy kicsit megcsúszott, és nem tudtak teljes létszámmal megjelenni. Annak ellenére, hogy Sanhokról van szó, majdnem 9 percet kellett várni az első kieső játékosra; a Kecske Kommandó játékosára, S0NiiX-ra a Pizza Monkey csapott le. Ez az összetűzés volt az előszele minden más harcnak, a következő egy percben újabb hét játékos esett el, többek között nagy bajba került a Pizza Monkey is.

A csapatok hamar elkezdtek hullani, kiesett a Four Angry Baby, a Pizza Monkey, a Genesis Gaming, a ShadowZ, illetve pontérő helyezés előtt a Feed The Beast is. Nem jutott be a végjátékba a potenciális győztes iTHR sem, nyolcadik helyen ejtette ki őket a Budapest Five.

A végjátékban egy 4v1v1v1 szituációt láthattunk, a Volgare négy emberrel, a Duranda, az iNcentive és a LvL Up játékosa pedig egyedül. Ahogy az várható volt, a Volgare mesteri pontossággal szedte le a Solo játékosokat.

Hetedik mérkőzés

A következő Miramaron a KmK és az iNcentive találkoztak össze először, a KmK egy embert, az iN pedig három embert veszített, ami az első 5-6 percben több, mint balszerencsés. Talán ennél is nagyobb balszerencséje volt viszont az iTHR-nek, akiket az egyik legnagyobb riválisuk, a Budapest Five ejtett ki a 16. helyen, ami bizony rengeteg elvesztegetett pontot is jelent. A sors fintora, hogy pár perccel később már Prorix is egyedül futkosott a BP5-tól.

Ezután búcsúzott a meccstől az iNcentive, a LvL Up Esports a Genesis Gaming és a Team Strigula is.

A végjáték a Chumacera melletti kis ipari területen zajlott, a Pizza Monkey 3 játékossal, a Feed The Beast négy játékossal, a Volgare pedig 1 játékossal próbált meg sikert aratni. Habár egyet sikerült knockolnia zslg-nek befejezni már nem tudta, így a csirkevacsora sorsa az FTB és a pizzás fiúk között dőlt el. A Feed The Beast helyzeti előnyben volt a kör miatt, ezt pedig ők is tudtak, így türelmesen megvárták, hogy a Pizza Monkey-nak jönnie kelljen, amikor pedig átlépték a kerítés határát, rájuk eresztették a tárat.

Nyolcadik mérkőzés

A csapatok kedvencére, Erangelre kalauzolta a csapatokat a nyolcadik összecsapás. A találkozó szokás szerint lassan indult be, 6-8 perc lootolás után esett ki az első játékos, a 14. percben pedig az első csapat, a Kecske Kommandó, akiket az iTHR lepett meg a dombtetőn. A kör a harmadik fázisban ijesztően közeledett Pochinki felé, ami a délről érkező csapatokat gyors forgásra kötelezte. A Pizza Monkey néhány másodperc alatt elrakta a Feed The Beast csapatát, kicsivel később viszont őket is meglepte a LvL Up és hasonló sebességgel hagyták el a mérkőzést.

A Phase 5-ben hirtelen elkezdtek potyogni a csapatok, elesett a Volgare, a LvL Up Esport, hatodik helyen pedig kiesett az OwlNation is. Phase 6-ra kiderült, hogy Poschinkinek egy pici szeglete sem lesz az utolsó fázisokban, mindeközben az iNcentive csúnya, autórobbanás általi halált halt. A meccs legvégén a Budapest Five és a KmK néztek szembe egymással, és bizony érdekes fordulat, hogy 1 perccel korábban még a BP5 volt jobb pozícióban, most pedig a KmK pötyögtette őket. Eleinte 4v4-nek indult a harc, a BP5-nál azonban már eleve ketten knockosak voltak. A domb elhagyásakor Vantit is sikerült legyengíteni, FoDa pedig már nem nagyon tudott ebből a helyzetből mit kihozni.

Kilencedik mérkőzés

Az utolsó előtti meccsen Miramar várta a játékosokat, akik már elkezdtek akciódúsan játszani, ugyanis Los Leonesbe 3 csapat, Valle del Marba pedig 2 csapat érkezett. Utóbbi városban a Four Angry Baby hamar távozott a mérkőzésből, a Kecske Kommando gondoskodott erről.

Közben a második kör masszívan Los Leones felé tartott, így akik északon tartózkodtak csapatok, gyors pozicionálásba kezdtek. Nagy bajba került az iTHR, két játékosuk is elesett idejekorán, így a végső győzelem lehetősége egyre távolabb került tőlük, illetve a bronzérmük is veszélybe került. A Phase 5-ben ismét elindult a csapatok gyors hullása, nem gyűjthetett több pontot a Genesis Gaming, az OwlNation és meglepő módon a Budapest Five sem, a Team Strigula egy hatalmas 2v4-ben győzte le őket.

Közben az utolsó körök igencsak megnehezítették a csapatok dolgát, Los Leones közelében lévő egyik hegytető is belekerült, ami igazán érdekes helyezkedéseket eredményezett a squadoknál, voltaképp minden centiméter számított. A top 3-ban a Pizza Monkey, a Duranda és a ShadowZ-ból Markov vettek részt. Markov megritkította a Pizza Monkey-t egy játékossal, ez pedig a Durandának egyértelműen jól jött, hiszen 3v3-ra módosította a felállást. Ebből nagyon hamar 1v1 lett, a Durandából b4luz, a Pizza Monkey-ból pedig Fragg3rr nézett farkasszemet, utóbbi játékos viszont picit előbb húzta meg a ravaszt.

Tizedik mérkőzés

Az utolsó mérkőzésre a Four Angry Baby már elengedte a történetet, nevükhöz hűen bevágták a hisztit, és voltaképp csak beestek a BP5 elé könnyű pontokat adva nekik. Ezt a helyzetet a verseny szervezői vizsgálják, a bajnokság végkimenetelén viszont nem változtatott az a 4 pont.

Közben kiderült a Phase 3 során, hogy a kör valószínűleg Military szigetére szűkül majd, de ekkor még masszívan benne volt a nyugati híd is. Phase 4-ben még mindig volt egy minimális víz a körben, az iNcentive azonban remek helyen volt. Prorix tökéletesen tartotta le és iktatta ki a Kecske Kommandót, viszont az utolsó pillanatban még őt is el tudta kapni a KK utolsó élő játékosa, így bár sok pontot szerzett csapatának, a saját életével fizetett érte. Csapattársa, Vanti élt még egyedül, azonban egy nagyon drámai jelenetet nézhettünk végig vele kapcsolatban, 10 First aidet darált el, viszont így sem tudott beérni a körbe, ezzel pedig a KmK remek esélyt kapott a további pontok gyűjtésére, a tabella tetején ugyanis ők álltak.

Az utolsó pillanatok felé haladva kiesett a Pizza Monkey is, az OwlNation pedig egy új sebességre kapcsolt, 15 killel kezdték meg a top 3-at. A KmK-ból Ace esett ki a harmadik helyen, illetve az iNcentive-et is szétlőtte az OwlNation, így egy brutális 18 killes győzelmet szereztek meg.

A pontok összesítését követően kialakult a K&H MNEB PUBG S2 végső eredménye, a második szezon bajnoka a KmK_Esport lett!

A többi helyezés pedig a következőképpen alakult:

A pénzjutalom tehát a következő csapatok között oszlik meg:

  • KmK_Esport: 1.300.000 Ft
  • Budapest Five: 500.000 Ft
  • Pizza Monkey: 200.000 Ft

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak, a nézőknek pedig köszönjük, hogy az egész szezon során velünk tartottak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!