Megszűnik a Mixer, Ninja és Shroud is visszatérhet Twitchre

Megszűnik a Mixer, Ninja és Shroud is visszatérhet Twitchre

A világ legnépszerűbb tartalomgyártói közül ketten is új vizekre eveznek.

Derült égből villámcsapásként érte a gamer világot, hogy a Twitch egyik legnagyobb konkurenciájának kikiáltott Mixer végleg beszünteti a működését. A streamer oldal a Facebook Gamingbe olvad be 2020. július 23-ától, ami azt is jelenti, hogy a partner státusszal rendelkező tartalomgyártók automatikusan megkapják ugyanezt a kiváltságot a Facebook streaming platformján is. A találgatások azonnal beindultak, hogy Ninja és Shroud, a Mixer arcai, vajon élnek-e ezzel a lehetőséggel, esetleg visszatérnek Twitchre, ahol beindították elképesztő karrierjüket.

Ami biztos, hogy a Microsoft nem kímélte az erőforrásait, hogy megszerezze magának a két sztárt. Több milliárd forintos, többéves szerződéssel csábították át Mixerre Ninját és Shroudot, akik az első pár hónapban szállították is a stabil tízezres tömegeket a streaming oldalra. Ninja átigazolása után gyakorlatilag napok alatt megdöntötte a feliratkozói rekordját, köszönhetően a Mixer alkalmazásnak és az ehhez kapcsolódó ingyenes subolási lehetőségeknek. A hype azonban gyorsan lecsengett és messze alulmúlták a Twitchen elért számaikat még a legnagyobb nevek is. A Mixert többen kritizálták, hogy hamvában halt ötlettel próbálkozik beférkőzni a Twitch által uralt piaci szegmensbe, de a Microsoft kitartott a projekt mellett.

A Mixer bedőlésével újra megnyíltak a lehetőségek Ninja és Shroud számára, akik bár megkapták automatikusan a partner státuszt Facebook Gamingen, akár Twitchre is visszaköltözhetnek.

Egyelőre egyik streamer sem árult el túl sokat a közösségi média oldalán. Időt kértek a rajongóktól, hogy megfontolják a következő lépéseiket.

Attól nem kell tartani, hogy ne folytatnák azt, amivel már évek óta keresik a dollármilliókat, de átmenetileg az üzleti konstrukciókat elemzik ahelyett, hogy osztanák a fejeseket Fortnite-ban/VALORANTban. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te nézted már valaha a Mixer streameket?

  • 7 %
  • 0 %
  • 14 %
  • 9 %
  • 70 %