K&H MNEB S2 Playoff: Zhoxk, Tr1ft és Ghostic játékára nem volt válasza a BP5-nak

Hiába nyerte meg az első pályát most a BP5, a Plague nagyon precízen és összeszedetten játszva egy elképesztően szoros második pálya után kiütötte a kék-fehéreket.

Budapest Five 1:2 Team Plague

Club House: 7:5 

Ban

  • BP5: Maverick, Mira
  • PLG: Thatcher, Bandit

Ahogyan az várható volt a két fél nagyon szoros mérkőzést produkált, legalábbis az első félidőben nem igazán találtak egymáson fogást. Először az egyik hozott pontot, majd a másik egyenlített, és ez egészen a váltás előttig így ment. 3:3 után viszont rögtön az első körben a PLG meglepetéssel készült, támadóban ugyanis zhoxk révén egy Montagne is előkerült. Ez némileg beválni látszott, hiszen először a mérkőzés folyamán kettővel elhúzott a PLG, és eközben azért voltak komoly lövések is.

Azonban mielőtt nagyon nagy különbség keletkezett volna a két fél között, a Budapest Five egy remek akció végén előbb szépíteni, majd egyenlíteni tudott, 5:5. Nem áll távol a BP5-től a fordítás, hiszen legutóbb is elképesztő, sőt a magyar bajnokság legdúrvább fordulatát mutatták be, mikor legyőzték a Genesis Gaminget 6:1-es hátrányból. Most csak kettővel voltak lemaradva, de mihelyst összejött az egyenlítés már nem engedték ki a kezükből a kezdeményezést, és letarolták a PLG-t az utolsó két körben, így 7:5-re megnyerték a saját pályájukat. Még úgy is sikerült ez, hogy sokan tartottak attól, hogy Nico hiánya rányomja majd a bélyegét a csapat játékára, de úgy tűnik N3MO-nak az első felvonásban remekül sikerült pótolnia a kapitányt.

Oregon: 2:7

Ban

  • BP5: Hibana, Goyo
  • PLG: Thatcher, Mira

A második felvonás egy picit egyértelműbbre sikeredett, hiszen a Plague pályáján, Oregonon a dögvész lecsapott. Az első félidőben bár a BP5 szerzett vezetést, utána az ellenfelük nagyon megtáltosodott, és komoly védelmet mutatott be. Ghostic és zhoxk szinte emberfeletti teljesítményt nyújtott. Mindkettejüknek fontos killjeik voltak, és remekül helyezkedtek általában. Utóbbira ez nagyon igaz volt, több kör is az ő fragjével ért véget, de clutch helyzetben is hidegvérrel tudta leszedni a pofátlanul plantelni készülő támadókat. Az első félidőt a PLG 4:2-re meg is nyerte.

Zhoxk és Ghosticra nagyon nehéz szavakat találni, elképesztő milyen formában lőttek ma este, és bizony ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a fordulás után zsinórban három kör kellett csak nekik, hogy kiegyenlítsék a párharcot. Zhoxknak sikerült Quad killig jutni, Ghostic pedig parádés fejeseket mutatott még Ash-sel is. A Plague tehát magabiztosan és könnyedén nyerte a pályáját, így a mindent eldöntő harmadik mapra indult tovább a két együttes.


Kafe Dostoyevsky: 3:7

Ban

  • BP5: Goyo, Thatcher
  • PLG: Capitao, Mira

Villámrajtot vett a BP5, és ezzel akarták nyomatékosítani, hogy nem engedték még el a mérkőzést, de 1:0 után történt egy nagy fordulat. A második körben hiába maradtak ketten Solid ellen, viszont még előtte sikerült a plant, majd felülről a Zofiával az utolsó támadó megoldotta a helyzetet, méghozzá nem is akármilyen dupla killel. Ezt követően lendületben maradtak, és 3:1-re is sikerült meglépniük, viszont a BP5 most nem szerette volna átélni, amit a Genesis ellen, így még az első félidőben egalizáltak, 3:3-mal fordultak a felek.

A váltást követő első köre szintén drámaira sikeredett, a PLG két védője ugyanis 2v4-ben találta magát, de Tr1ft (Castle), valamint Zhoxk (Smoke) kettőse mégis pontot tudott szerezni csapatának és ezzel újfent megvolt a vezetés, 4:3 a PLG-nek. Ezzel még nem volt vége, nagyon beindult a szekér náluk, hiszen Tr1ft nem sokra rá már megint 3K-t lőtt, és arra eszmélt mindenki, hogy meccspontig jutott a PLG ötöse 6:3-nál.

Ők azonban nem tették meg azt a szivességet, hogy elizgulták vagy kiengedtek volna, így végül a szorosabb csata elmaradt, és nem változik az első szezon dobogósainak kiléte, ugyanis ez a három csapat most is bejutott a top háromba.

A K&H MNEB R6S S2 rájátszása június 24-én 19 órakor folytatódik, méghozzá a Team Plague és a WiLD MultiGaming gigászi csatájával, melyet Twitchen és az EsportGuru TV-n is élőben követhettek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!