Kétesélyes párharccal folytatódik a dobogóért vívott csata a K&H MNEB rájátszásában

Kétesélyes párharccal folytatódik a dobogóért vívott csata a K&H MNEB rájátszásában

A rájátszás talán a legérdekesebb párosítással folytatódik a mai este folyamán, ugyanis nem nagyon lehetne kétesélyesebb meccset mondani a Budapest Five és a Team Plague párharcáról.

A rájátszás talán a legérdekesebb párosítással folytatódik a mai este folyamán, ugyanis nem nagyon lehetne kétesélyesebb meccset mondani a Budapest Five és a Team Plague párharcáról.

A K&H MNEB második szezonjának alapszakaszában a Budapest Five egy nagyon jó rajtot vett, amit a Salamander elleni vereség felborított és utána már csak felemás eredményeket sikerült produkálniuk. Az viszont vitathatatlan, hogy a nyitó fordulóban rendesen móresre tanították a mostani ellenfelüket, hiszen 7:1-re legyőzték akkor a Team Plague-et Borderen. Akkor Corvin 11 killig jutott, de nem csak ő brillírozott, hanem az egész csapat. Ez lehet a legnagyobb erőssége most is majd a BP5-nek, hiszen ha képesek teljesen ráhangolódni egymásra, mint tették azt a Genesis Gaming elleni harmadik pályán, akkor nagyon nehéz őket megállítani. Azon a napon 6:1-es hátrányból sikerült előbb zsinórban 5 megnyert körrel kiegyenlíteniük, majd a hosszabbításban még két pontot begyűjtve továbbjutniuk. A magyar R6S életében a legnagyobb fordítást mutatták be, most azonban egy fokkal tapasztaltabb és komolyabb ellenféllel néznek majd farkasszemet, akik aligha engednének számukra ilyen feltámadást.

A Team Plague az első szezon bronzérmeseként végzett a bajnokságban, és az új kiírásra teljesen átalakultak, ettől függetlenül egy lendületes és sikerre éhes társaság jött létre belőlük. Egyrészt az alapszakaszban vissza tudtak vágni a BP5-nek az első körös fájó vereségért, másrészt a K&H MNEB félidei szünetét követően ők lettek a legsikeresebb csapat a Salamander és a WiLD mellett, hiszen 7 mérkőzésükből ötöt megnyertek, és csak 1 döntetlen és 1 vereség került a nevük mellé. Ráadásul ez a két számukra kedvezőtlenül alakult összecsapás is szoros volt, és az előbb említett két gigász ellen jött létre. Remek második félidejükkel feljöttek a képzeletbeli dobogó legalsó fokáig és jó helyről várták a rájátszást.

Bár egyénileg a statisztika táblázatban előkelőbb helyet foglalnak el a BP5 játékosai ebben a szezonban, a PLG-ből mindenképp érdemes lesz odafigyelni Gorira, Tr1ftre és eXtazyra is. A másik oldalon a kapitány Nico játékán sok múlhat, de Kingslayer is elkaphatja a fonalat Centerhalf és Corvin mellett. Igazán kiemelni senkit sem érdemes, mert bár biztosan lesznek szenzációs egyéni megmozdulások, a bajnokság ezen szakasza már a csapategységen és felkészültségen múlik.

Két statisztikai adatot nem árt kiemelni, hiszen a két együttesből többen is ott vannak az olyan top10-es listákon, mint az 1vX, illetve az opening kill. Előbbi a clutch szituációkat jelenti, míg a másik egy egész kör kimenetelét meghatározhatják. Kingslayer, Nico és eXtazy eddig kétszer oldott meg olyan helyzetet, amikor egyedül maradva szedett le több ellenfelet, míg a nyitó fragekben Tr1ft, Gori és Kingslayer jeleskedik. Látványos akcióban tehát nem lesz hiány az este folyamán.

A Budapest Five és a Team Plague összecsapását ma este nézhetitek meg élőben Twitchen és az EsportGuru TV-n este 19 órától.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!