K&H MNEB S2 Playoff: A Plague kiütötte a címvédőt és döntőzhet szombaton

K&H MNEB S2 Playoff: A Plague kiütötte a címvédőt és döntőzhet szombaton

Az idegek csatáját, a három pályát, és a címvédő elleni ádáz küzdelmet végül a Team Plague nyerte meg, és ezzel jogot szerzett a nagy döntőre, ahol egy még nagyobb feladat vár már a fiatal titán ötösre.

WiLD MultiGaming 1:2 Team Plague

Villa: 7:3 

Ban

  • WILD: Nomad, Valkyrie
  • PLG: Mira, Thatcher

Ahogyan az várható volt nem volt egyszerű dolga a címvédőnek, sőt a PLG komoly csatára kényszerítette a vadakat. Taktikusan a feltörekvő titánok a támadó oldalt választották az elején és sikerült is kihozniuk 3:3-ra az állást, miközben Solid egy elképesztő teljesítményt tett le az asztalra már az első félidőben is.

A váltás viszont teljesen átszabta a játék képét, és óriási WiLD fölény jellemezte a találkozót. Hozeval a fedélzeten a vadak nagyon szétkapták a PLG-t, Herkii, PoPet és Markijesus is parádézott egyet, és szinte bárhol próbált védeni az ellenfelük, úgy mentek át rajtuk, mint kés a vajon, így kör veszteség nélkül 7:3-ra behúzták az olasz pályát. Az utolsó körben PoPet és Solid nézett farkasszemet 1v1-ben egymással, és miután lerakta a Defusert, tőrbe csalta a PLG utolsó életben maradt játékosát.


Consulate: 5:7 

Ban

  • WILD: Capitao, Valkyrie
  • PLG: Mira, Thatcher

A második a WiLD pályája volt, és bár itt egy fokkal még magabiztosabbnak tűnt csapat, a PLG azért nem hagyta magát és bár kettővel is lemaradtak, 3:1-nél újra sikerült szépíteniük és nagyon szoros első játékrészt játszottak felek. PoPet-nél és Markijesusnél Pulse is előkerült és ők ketten együtt 10-et lőttek 5 kör alatt, bár nem csak ezzel az operátorral, de az biztos, hogy nagy segítség volt a szívritmus ellenörző rendszer a védekezésben. Viszont a Plague-t keményebb fából faragták, és csak úgy, mint az előző pályán, most is kihozták ikszre az első félidőt, 3:3.

A második félidő sem lett sokkal kevésbé izgalmas, fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a PLG rá tudott kapcsolni és összeszedetten játszva sikerült előnybe kerülniük, és egészen 6:5-ig el tudtak jutni. Sőt Ghostic és Solid játékának köszönhetően olyan tettet hajtottak végre, amire nem sokan számítottak, mivel 7:5-re behúzták a pályát és kiegyenlítették a párharc állását.


Kafe Dostoyevsky: 5:7 

Ban

  • WILD: Thatcher, Goyo
  • PLG: Mira, Montagne

A harmadik felvonásban Kafe-n a PLG szerzett előnyt, és nem is akármilyet. Ghostic és Solid már-már emberfeletti teljesítményt mutatott be újfent. Támadóként remekeltek, ketten együtt 13 killig jutottak, és abszolút diktálták a tempót, de hiába volt kettős előnyük, most a WiLD volt képes egyenlíteni. Aztán jött a fordulás, és rögtön az első körben Csonki mutatta az egyik legfontosabb clutch-ot, az utolsó pillanatban végzett tőbb ellenféllel is, mikor már nagyon elveszettnek tűnt a pont a WiLD számára. Zsinórban sikerült négyszer is mattolniuk a PLG-t és ezzel nagyon nagy lendületet vettek, ráadásul a legbíztatóbb az volt számukra, hogy hoze nem csakhogy nem volt megilletődve, de új együttesének egyik húzóembere is volt Kafen.

De azért nem eszik olyan forrón a kását, mivel a PLG-ben még maradt szusz, így a 9. kört sikerült behúzniuk és életben tartották a reményeiket. Az 5:4 után Ghostic újra elvetemült lövésekkel vetette magát észre, és a Quad killjének köszönhetően nagyban hozzájárult az egyenlítéshez. Annyira megtáltosodtak, hogy sikerült elhinniük, hogy ez a mérkőzés meglehet, és ezután még 2 kört is be tudtak húzni, amivel kiütötték a címvédőt és bejutottak a Salamander mellé a fináléba, ezzel megbontva a WiLD régebb óta tartó hegemóniáját.

A K&H MNEB R6S második szezonja június 27-én 17 órakor a fináléval fejeződik be, ahol a Team Plague mérkőzik meg a Salamander ötösével, melyet Twitchen és az EsportGuru TV-n is élőben követhettek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!