Hirdetés

Több népszerű streamert is kibannoltak szexuális zaklatás és bántalmazás miatt

Elkezdték kitiltani a tartalomgyártókat a világ legnépszerűbb streaming platformjáról.

Hirdetés

A tegnapi nap olvashattatok róla, hogy a Twitchet elsötétítették streamerek és egyszerű felhasználók azért, hogy felhívják a figyelmet a platform reakcióinak hiányára. Többen vádolták meg az oldalt azzal, hogy olyan partnereket és érdekelteket is lehet még nézni élőben, akik belekeveredtek elkövetőként szexuális zaklatásokba és bántalmazásokba.

Az akcióban rengetegen vettek részt, azonban ez csak kis szelete annak a hatalmas közösségnek, amiből jelenleg összeáll a Twitch. Valószínű azonban, hogy a közösségi nyomás is hozzájárult ahhoz, hogy elkezdték a legsúlyosabb ügyekben meghozni a döntéseket a végleges kitiltásokról. A Twitch által kiadott közleményben szerepel, hogy törekednek a felszínre került ügyek minél hamarabbi átvilágítására, kivizsgálására és a megfelelő büntetések kiszabására. Jelen esetben ezek a büntetések a kitiltással egyenlőek, amit már ki is osztottak öt streamernek. DreadedCone, IAmSp00n, WarwitchTV, Wolv21 és BlessRNG csatornái elérhetetlenek, de ez csak a jéghegy csúcsa. 

Természetesen a Twitch is tisztában van azzal, hogy önmagukban ők képtelenek arra, hogy az egész gaming és streaming szektorban megszüntessék a szexuális zaklatásokat, a diszkriminációt és más abuzív magatartásokat. Ennek ellenére azonban mindent megtesznek azért, hogy a saját korlátaik között olyan közösséget építsenek, ami mentes ezektől a káros magatartásoktól. A felelősség terhe nyomja a vállukat, a bannolási hullám egy olyan megoldást nyújt számukra, amit a kritikus hangok is követeltek tőlük.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
2 db hozzászólás
 • pu_ma__ 11 napja
  Vicc. Hol az ártatlanság védelme? Bárki megvádolhat bárkit, és anélkül, hogy bizonyíték lenne, azonnal jönnek a szankciók... Az még oké, hogy kitilitják azokat, akik beismerték. De a többi? Azt milyen alapon? Még szándékos is lehet, hogy hamis vádakkal megpróbálják ellehetetleníteni őket az irigyeik.
  0 0 Válasz
  • pu_ma__ 11 napja pu_ma__
   *ártatlanság vélelme
   0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?