"Azt gondolom, hogy 3 mapnál többet nem fognak látni a nézők" - Salamander interjú

A Salamander veretlenül jutott be a K&H MNEB döntőjébe, azonban ez még nem jelenti azt, hogy övéké a bajnoki cím, hiszen egy feltörekvő titánokból álló együttes igyekszik meg keresztűl húzni a számításaikat.

Senkit nem lepett meg az, hogy a Salamander gyakorlatilag gond nélkül masírozott be a K&H MNEB fináléjába. Az alapszakasz során a 14 mérkőzésükből mindössze csak kétszer hullajtottak pontokat, de legyőzőre nem találtak. Ami nem csoda, hisz időközben a Challenger League-et is megjárta a gárda, ahol értékes tapasztalattal és további skillel gazdagodtak. A magyarok közül egyedül a WiLD és a Budapest Five tudott egyszer-egyszer 6:6-ot megcsípni ellenük, az összes többi összecsapásukat megnyerték. Volt még néhány szorosabbnak mondható meccsük, de összességében nem volt veszélyben az első helyük, így pedig rögtön a fináléban találták magukat, aminek az előnye, hogy végignézhették a rájátszást és remek képet kaphattak arról, hogy mire lehet képes az ellenfelük. Mint kiderült a Plague legyőzte a címvédő WiLD-ot, így ők mérkőzhetnek meg ketten az aranyért. A BO5 döntőről, a felkészülésről, az ellenfélről és egyéb dolgokról kérdeztük a szezonnal kapcsolatban a Salamander menedzserét, F4uW-ot:

1. Bent vagytok a fináléban, de a legnagyobb erőpróba még vár rátok. Hogyan értékelnéd eddig a szezont? Nagy csalódás lenne a 2. hely?

"Eddig tökéletesnek értékelem. Igaz becsúszott 2 döntetlen, de ez benne van egy ilyen sorozatterhelésnél, nem mindig tud mindenki 100%ot nyujtani."

2. Mit gondolsz rajtatok van nagyobb teher egy ilyen alapszakasz után vagy a döntőbe érkező ellenfeleteknek nehezebb a dolga?

"Ami biztos, hogy rajtunk semmiféle nyomás nincs. Ezt egészen pontosan úgy gondolom, hogy ennyi nemzetkozi tétmérkőzés után a srácok megtanulták kezelni a pengehelyzeteket és amúgy sem azok az izgúlos fajták a srácok. A jövendőbeli ellenfelünkrol nem tudok nyilatkozni, de nem hiszem hogy ez bármilyen terhet jelentene, bár ha ez igy van akkor a mérkőzés már akkor eldőlt, amikor még el sem kezdődött."

3. Kinek örülnétek jobban WiLD vagy PLG? Mondj róluk pár gondolatot kérlek. (ezt a kérdést még a WiLD vs PLG meccs előtt tettük fel, de azért kaptunk némi képet mit is gondoltak a két csapatról)

"Egyiknek sem örülnénk jobban vagy kevésbé. A WiLD szervezettebb és profibb csapatnak mutatkozik, míg a PLG sokszor random megoldásokat alkalmaz. Mint említettem nekünk egyikkel sincsen problémánk."

4. BO5 nem sűrűn fordul elő R6S-ben, mit gondolsz mennyivel nehezebb megnyerni egy ilyen párharcot? Esetleg valami extra felkészülés lesz részetekről?

"Magával a BO5 formátummal semmi gondom nincsen. Nem nehezebb mint egy Bo3. Mi teljesen fel vagyunk készülve minden eshetőségre. Ámbár én azt gondolom, hogy 3 mapnál többet nem fognak látni a kedves nézők."

5. Szerinted miben fejlesztett titeket leginkább, illetve a többi csapatot a K&H MNEB második szezonja?

"Minket teljesen őszintén megvallva nem fejlesztett sokat, legalábbis én igy érzem a srácokon. Viszont aminek nagyon örulok, hogy az idei színvonalasabb volt, mint az előző. Tapasztaltam új ötösök kialakulását és sok-sok potenciált 1-1 csapatban, de hogy kikben az maradjon az én titkom, mivel én senki másnak nem szeretnék tanácsot osztogatni kivéve a csapatomnak, barátaimnak."

A K&H MNEB R6S második szezonja június 27-én 17 órakor a fináléval fejeződik be, ahol a Team Plague mérkőzik meg a Salamander ötösével, melyet Twitchen és az EsportGuru TV-n is élőben követhettek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!