Felfüggesztette Donald Trump fiókját a Twitch

A szabályok minden egyes tartalomgyártóra ugyanúgy vonatkoznak.

Slasher osztotta meg közösségi média oldalán, hogy az Amerikai Egyesült Államok elnökének Twitch fiókját átmenetileg felfüggesztette a világ legnagyobb streaming platformja. A Donald Trump neve alatt futó account gyűlöletkeltő tartalmat sugárzott élőben, ami megsértette a felhasználási feltételeket és a közösségi irányelveket. A problémás részt már el is távolította a Twitch, az elnök hamarosan visszakaphatja a csatornáját.

A Twitch szóvivője elárulta a The Verge oldalnak még egy évvel ezelőtt, hogy a politikusoknak ugyanúgy be kell tartania a szabályokat. Nem tesznek kivételt az olyan tartalmakkal sem, amelyek kifejezetten politikai beállítottságúak és a hírekben is akár megemlítik őket. Ha jelentik ezeket a problémás adásokat, akkor azokat megvizsgálja a Twitch csapata, hogy tényleg megsértették-e a ToS-t és a Comminuty Guideline-t. Ilyen feltételekkel vágott bele Donald Trump és a stábja a Twitch használatába, de eddig nem kapott semmilyen büntetést. A Twitch hozzáállása azonban megváltozott az elmúlt időszakban, sokkal nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a rasszista, zaklató videókat és csatornákat kitöröljék az oldalról. Trump fiókja is ennek a szigorított intézkedésnek köszönheti, hogy átmenetileg felfüggesztették.

Ezzel párhuzamosan elkezdődtek a világ legnagyobb közösségi fórumán is a kitiltások. A Redditől több politikai subredditet is kitöröltek zaklatásért, például a Chapo Trap House politikai podcast topicját, valamit a The_Donaldot is, aminek közvetlen kapcsolata nincs az elnökkel, a szimpatizánsait gyűjtötte egy nagy közösségbe.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!