Prox beugrott a Salamanderbe és rögtön a döntő legjobbjaként végzett a K&H MNEB-en

Prox beugrott a Salamanderbe és rögtön a döntő legjobbjaként végzett a K&H MNEB-en

Prox az utolsó meccsekre ugrott csak be, de úgy tűnik egy igazi nyerőemberrel gazdagodott a Salamander.

Prox még a csapat edzője volt az alapszakasz során, azonban az utolsó mérkőzésen már beugrott és kisegítette csapatát, miután belső nézeteltérések miatt átalakult némileg a kezdő ötös. Már akkor látszott, hogy nem nehézségeket okoz egy külföldi játékos beilleszkedése a Salamandernél, hanem inkább óriási löketet ad nekik. Ez igazán akkor bizonyosodott be, mikor a döntőre került a sor, ott ugyanis Prox elképesztően játszott, már az első pályán bemutatta, hogy kiélezett helyzetekben milyen nagy segítség lehet a többieknek, és olyan lövésekkel hívta fel magára a figyelmet, amik köröket, illetve pontokat értek. Az első pályán még nem ő lőtte a legtöbbet, de aztán nagyon beindult, és a másik két alkalommal már 10 killnél is többet szerzett. A brit játékos ilyen rövid idő alatt tényleg vezéregyéniséggé vált, de nem szorította háttérbe a többieket sem, szimplán csak a legfontosabb pillanatokban a lehető leghiggadtabban és legprecízebben lőve hozzásegítette a Salamandert az első K&H MNEB bajnoki címéhez. 

Neki lett a bajnokságban a legnagyobb Kill/Death mutatója 1.79-cel és a lejátszott 45 kör alatt ő kapta átlagosan - magasan - a legnagyobb ratinget a maga 1.38-as értékével.

Először külső szemmel nézted végig a Salamander teljesítményét, aztán már saját magad is élesben segíthetted a társaid. Milyen volt átélni magyarország elsőszámú bajnokságát?

"Úgy gondolom, hogy ez a bajnokság valóban nagyon pozitív a magyar közösség számára, és lehetővé teszi a legjobb csapatoknak, hogy egymással versenyezzenek és együtt fejlődjenek. Azt is hiszem ez a reflektorfény csak segíteni fog Magyarországnak, hogy egyre inkább közelebb kerüljön az európai versenyekhez."

Milyen volt edzőként segíteni a játékosokat?

"Edzőként elsősorban az volt a feladatom, hogy elsimítsam a kisebb súrlódásokat, és hogy átbeszéljük a hibákat, melyeket elkövettünk. Emellett arra fókuszáltam, hogy új stratégiákat és innovatív ötleteket dolgozzunk ki, hogy az ellenfeleink sose tudjanak igazán felmérni minket."

Mennyire ért váratlanul, hogy játékosként kell beugranod a K&H MNEB hátralevő részére?

"Akadt néhány belső probléma, amelynek hatására a teljesítményünk és a morálunk romlani kezdett, és ennek hatására történ változás a csapat háza táján. Nem volt más választásunk, minthogy gyorsan döntést hozzunk, hiszen mindenképp meg akartunk nyerni a K&H MNEB-et. Tehát mondhatjuk azt, hogy hirtelen kellett beugranom."

Elég ritka ilyet látni, de nagyon gyorsan felvetted a fonalat és elképesztően jól játszottál. Mesélj egy kicsit, milyen volt megélni a döntőt?

"A döntő számunkra nagyon lassan indult, nehezen tudtunk alkalmazkodni a Team Plague agresszív és gyors játékstílusához, ám a játék közepétől sikerült adaptálódnunk és meg tudtuk fordítani a helyzetet és legyőztük őket. A következő két pályán már sokkal kényelmesebben éreztük magunkat, és sikerült a saját stílusunkat játszani, így végül magunkhoz ragadtuk a győzelmet."

Mennyire sikerült jól kommunikálni csapaton belül?

"Nem volt nehéz, mivel a srácok nagyon könnyedén áttértek az angol kommunikációra, és folyamatosan javulnak benne minden nap."

Abszolút húzóember voltál a finálé alatt, mi motivált a legjobban, hogy ennyire jól játsz, és mit jelent számodra ez a győzelem?

"A győzelem iránti vágyából származott a motivációm, na meg persze nagyon nem szeretek veszíteni, és ez függetlenül attól, hogy ranked, gyakorló vagy tét meccsről van-e szó. Ezért fejben is mindent megteszek azért, hogy kihozzam magamból a legjobbat és elkerüljük a vereséget. Ez a diadal számomra óriási, mivel tudtam, hogy mennyire meg akarja nyerni ezt a trófeát a csapat, és láttam az erőfeszítéseket, amelyeket azért tettek, hogy továbbra is a legjobb magyar csapat legyenek!"

Hosszútávon maradsz a Salamander játékosa?

"Igen, továbbra is velük szeretnék játszani."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!