DogeFather lett a K&H MNEB második szezonjának legjobb játékosa

DogeFather lett a K&H MNEB második szezonjának legjobb játékosa

DogeFather neve talán senkinek nem ismeretlen a magyar Rainbow Six: Siege közösségben. Ő az, aki a Salamander alapításától kezdve a csapattal van, és ez idő alatt igazi vezéregyéniség vált belőle.

Csapattársai nem csak kapitánynak fogadják el, de megbíznak benne és elfogadják irányítását. Ez lehet a kulcsa, hogy most már egy jó ideje abszolút az első számú együttesnek számítanak hazánkban, ráadásul senkinek nem sikerült még legyőzni őket itthon. Az egyre profibb hozzáállás és a rengeteg gyakorlás meg is hozta számára, valamint csapata számára az áttörést, nem elég, hogy veretlenül lettek a K&H MNEB második szezonjának bajnokai, de a Challenger Leaguebe is sikerült bejutniuk, ahol bár nem sikerült bent maradniuk, mégis letették a névjegyüket. Elképesztő sikeréhsége, higgadtsága, remek meglátásai és tehetsége teszi ilyen komplett játékossá, hogy nem csak bajnoknak mondhatja el magát DogeFather, hanem a K&H MNEB S2 legjobbja is lett egyben. Több felejthetetlen clutch fűződik a nevéhez, és az a tény, hogy egy ilyen erős játékosokból álló gárdát képes elirányítani hazánk egyik büszkeségéve emeli. Persze nem tarthatna ott ahol, ha nem vennék körül ilyen felkészült és remek játékosok, valamint menedzsment, mégis az elmúlt hónapokban bebizonyította, hogy egy nagyon fontos láncszem egy egyre jobban működő gépezetben. A szezonban 1.49-el átlagban neki lett a legnagyobb ratingje, 130 kill mellett csak 77-szer halt, ezáltal az 1.69-es mutatója szintén a legjobb lett, 1vX helyzetekből ötöt sikerült lehoznia, amivel újfent az első helyen zárt, így megkérdőjelezhetetlen, hogy ki volt a legjobb az elmúlt 3 hónap során.

Az alapszakaszban mindössze két döntetlent tudtak a Salamander ellen hozni, a többi mérkőzésüket megnyerték, ezzel egyenes ágon jutottak a fináléban, ahol végül még csak mapot sem veszítettek a Team Plague ellen. Egy ilyen szenzációs teljesítmény után készítettünk DogeFatherrel egy interjút, hogy miként látja az elmúlt hónapokat:

1. A Salamander elképesztően erős, magyar viszonylatban verertlen, és a CL-ben megmutattátok, hogyha a szerencse egy kicsit mellétek állt volna, ott is parádés eredményeket értetek volna el. Ebben nagy szereped volt, de kérlek mesélj egy kicsit a csapaton belül pozíciódról, mit jelent számodra a csapat és mit teszel azért, hogy ne csak te, de mindenki jobbá váljon?

"Ez a csapat szerintem mindenkinek egy második családot jelent, és talán nem is túlzok, amikor azt mondom hogy több időt töltünk együtt, mint a tényleges családtagjainkkal. Mindenki elvárja a másiktól a száz százalékot, amiből néha szoktak viták keletkezni, de azt hiszem hogy ez természetes, és minél hamarabb túltesszük magunkat rajtuk."

2. Elképesztő meglátásaid vannak és nagyon sok szituációt hidegvérrel és nagy magabiztosággal oldasz meg. Erre lehet gyakorolni, illetve mi játszódik le benned, mikor utolsóként maradsz, és mégis köröket hozol a csapatnak?

"Kifejezetten nem lehet erre felkészülni, de ha sokszor marad ilyen szituációban valaki, akkor előbb-utóbb már elég gyakorlott lesz benne. Fő a nyugodtság, nem szabad túlizgulni, illetve 1vX esetén meg kell próbálni több 1v1-re leszűkíteni a helyzetet, valamint meg kell próbálni az ellenfél fejébe képzelni magad, hogy vajon honnan fog érkezni."

3. Mi tesz valaki egy ilyen erős csapat igazi vezéregyéniségévé / kapitányává?

"A magabiztosság, a végtelen vágy a sikerre, valamint az se elhanyagolható, hogy a csapat megalakulása óta itt vagyok, átélve az összes sikert és kudarcot. (A csapat „elődje” az a bizonyos Sixth Sense volt 2018 augusztusában, ahol a mostani lineup-ból egyedül Strike szerepelt mellettem)."

4. Mit jelent számodra a K&H MNEB második szezonjának megnyerése?

"Azt, hogy továbbra is megkérdőjelezhetetlenül a legjobb magyar csapat vagyunk."

5. Hogyan érezted magad a Challenger Leagueben és milyen volt ennyire erős csapatok ellen pályára lépni. Mi az, amit tanultál ebből a ligából?

"Hatalmas élmény volt a Siege második legrangosabb ligájában játszani, és minden héten a teljesítőképességeink határát feszegetni úgy, hogy sokezer ember követte a mérkőzéseket, ámde talán a legfontosabb következtetés az, hogy nagyon sokat kell még fejlődnünk, ha a legmagasabb szinten szeretnénk játszani."

6. A döntőben az első meccs szoros volt, belülről hogy érezted? Aztán után már könnyebben ment minden, milyen volt ez a BO5 számodra/számotokra?

"Nehézkesen indultunk meg, bár úgy érzem, hogy az új pályának, Oregonnak is köze volt ehhez, mivel csak pár hete került be a kompetitív map pool-ba, nem alakult ki még egy alapvető meta rajta, így mindenki tudta a saját játékát játszani, és egyik csapat se tudott a másikon fogást találni a meccs végéig. A következő két pályán egyrészt gyakorlottabbak voltunk, illetve el is sikerült kapnunk a fonalat, így sokkal simábban ment a játék."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!