Nem kell többé fizetned WoW-ban, ha meg akarod változtatni a karaktered nemét

Nem kell többé fizetned WoW-ban, ha meg akarod változtatni a karaktered nemét

Rájött a Blizzard, hogy ez nem a helyes üzenet, amit közvetíteni szeretnének.

A World of Warcraft jelenlegi változatában kizárólag úgy lehet megváltoztatni a karakterek biológiai nemét (gender), ha a játékos kifizet 4700 forintot a Blizzardnak. Természetesen van lehetőség arra, hogy a játékon belül meglátogasd a fodrászt, de ott csak a külsőségeket (haj, arcszőrzet, szín), a nemet nem lehet ingyenesen átalakítani. A Blizzard belátta, hogy ez az üzleti modell nem megfelelő, ezért a Shadowlands kiegészítőben már a fodrásznál a gendert is megváltoztathatod, ha szeretnéd.

John Hight executive producer egy interjúban részletesen kifejtette, hogy miért hozta meg a Blizzard ezt a döntést, ami bevételkiesést jelent a cég számára.

"Amikor elkezdtük a Shadowlands tartalmait összerakni, akkor rájöttünk, hogy csak fizetős formában tudjátok megváltoztatni a nemeteket. Most már úgy érezzük, hogy nem ezt az elvet akarjuk képviselni. Sajnos még nem tudjuk kivenni ezt a lehetőséget a WoW-ból, de a Shadowlandsben ennek már nem lesz akadálya, minden karakterváltoztatással kapcsolatos dolgot az ingyenes fodrászüzletbe helyezünk át."

A nemekkel kapcsolatban Pelagost is muszáj megemlíteni. A halandó életében nő, Shadowlandsben férfi karakter az első transz humanoid lehet a WoW történelmében. A Blizzard kommentálta az esetet, de igazán nem fordít akkora figyelmet arra, hogy ki milyen nembe tartozik. Nem részletezik komolyabban a szexuális viszonyokat, csak egy-egy megjegyzést ejtenek el ezekkel kapcsolatban. A lényeg, hogy a játék mindenki számára komfortos és barátságos környezetet teremtsen függetlenül attól, hogy a gamer maga hogyan vélekedik a saját társadalmi és biológiai neméről, valamint a szexuális hovatartozásáról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!