Hirdetés

K&H Junior RL 2v2 Kupa – Két csapattal is kiharcolta továbbjutását az Illés Akadémia

Még a technikai problémák se tudták útjukat állni a K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa utolsó selejtezőjén!

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Nemzetközi Counter-Strike

CSGO - cs_summit 6 - North vs. Heroic

Hirdetés

2020. július 11-én szombaton került megrendezésre az MTK Budapest Esport Szakosztálya által szervezett K&H Junior Cup 2v2 bajnokságának negyedik és egyben utolsó selejtezője. A korábbi selejtezőkön összesen 12 csapat már biztosította részvételét az MTK Esport Arénában megrendezésre kerülő offline döntőn, így már csak 4 csapatnak maradt szabad férőhely.

Érezvén, hogy ez az utolsó alkalom, bár az előző selejtező 46 csapatos létszámát nem sikerült megdönteni, a legelső kvalifikáció 42 csapatos mezőnyét beállította az utolsó selejtező is, ugyanennyi csapat jelezte indulási szándékát. Így egyik továbbjutó csapatnak sem volt könnyű dolga a továbbjutás kiharcolását illetően, ennek megfelelő játékot is láthattak a mérkőzés közvetítésének nézői.

A győztesági egyik döntőbe végül az Illés Akadémia Spirit A (KranchY, LITI10), és az addigi legjobb eredményét már megdöntő LethaEGG (Raul, szentvik) jutott be. A mérkőzés olykor hol kiegyenlített, hol Spirit-dominanciával fűszerezett játékot hozott, amelyre rányomta a bélyegét egy technikai probléma: a Spirit egyik játékosánál ismét áramszünet lépett fel, ráadásul mérkőzés közben, így fennállt az esélye, hogy a 3. selejtezőt követően ismét a döntőben kényszerül visszalépésre az Illés Akadémia. A probléma azonban tiszavirág életűnek bizonyult, a megoldást követő újrakezdésben pedig a rendkívül harcias Illés Akadémia Spirit 3-1 arányban múlta felül a LethaEGG-et, így végül pontot tehettek selejtezős részvételükre, továbbjutottak.

A másik felsőági döntőbe a talán legrégebbi magyar duónak számító Bot Rookies (tehenke4, Szega) az előző selejtezőn a továbbjutás kapujában alulmaradó Reszelt sajttal (Kram, Zekev) mérkőzött meg. A találkozón mindkét csapat rendkívül agresszív játékstílust alkalmazott, így végül az döntött, melyik csapat tudja hamarabb hibára kényszeríteni ellenfelét. Ebben végül a Bot Rookies bizonyult hatékonyabbnak, így Szega és tehenke4 3-1 arányú győzelmével az utolsó győztesági férőhely is kiadásra került, velük is találkozhatunk az MTK Esport Arénában.

A vesztesági döntők első felvonása újabb pikantériát hozott, ugyanis az Illés Akadémia Spirit A csapata elleni vereséget követően az alsóágon nagyot menetelő Illés Akadémia Spirit B (Galmatox, ŁCDF) duójával találkozott a LethaEGG. Az összecsapás rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, bár a LethaEGG sokszor szorult be saját kapuja elé, de támadásait komolyan kellett venniük a Spirit játékosainak. Végül bár a játék szoros küzdelmet hozott, a végeredmény egyoldalú lett: 3-0 arányban nyert a Spirit, így két csapattal is képviselteti magát a LAN-döntőn az Illés Akadémia csapata.

Az utolsó döntőn pedig eddigi karrierjük legnagyobb eredményéért küzdő Reszelt sajt, valamint a Team Mittomén (Royson, SlasHy50) csapott össze. Utóbbi csapat szintén sok mérkőzést játszott sorozatban a veszteságon, míg a Reszelt sajtnak volt ideje bőven átgondolnia, hol és mi nem sikerült a felsőági döntőben. A mérkőzés így is kiegyenlített volt, a különbséget végül az jelentette, hogy a Team Mittomén kritikus helyzetben nem szentelt elég figyelmet a védekezésre: 3-0 arányban megnyerte a döntőt a Reszelt sajt, így az ő győzelmükkel lett teljes a K&H Junior Rocket League 2v2 Kupa mezőnye.

A 4. selejtező végeredménye (a legjobb 12 csapat):

 • 1-2. hely (továbbjutás): Illés Akadémia Spirit A (KranchY, LITI10); Bot Rookies (Szega, tehenke4)
 • 3-4. hely (továbbjutás): Illés Akadémia Spirit B (Galmatox, ŁCDF); Reszelt sajt (Kram, Zekev)
 • 5-6. hely: LethaEGG (Raul, szentvik); Team Mittomén (Royson, SlasHy50)
 • 7-8. hely: VillanyKábelok (Erick0706, Kiseki, Tatas); Sp0nsored l3y Mum (Madi, TiraMISU)
 • 9-12. hely: ALBERTIRSAAAAA (DaruMester01, Nawy); Ittas Ifjak (aleho8, SzalabssiK); Virtual Fire (Corex, Ista, lrlarry); WeKings (Daem0nXL, Jozsikahh, KickScope)

A LAN-döntő teljes névsora:

 • Bot Rookies (Szega, tehenke4)
 • Couldn’t care less (Decode, proXii)
 • Felvidék (Bodra, Diel)
 • Illés Akadémia Spirit A (KranchY, LITI10)
 • Illés Akadémia Spirit B (Galmatox, ŁCDF)
 • iPon Team Horizon Reapers (JusTZoly, ZeNeDaR)
 • La(n) Fiesta (Nodee, Pyr0MarK.)
 • LvL Up Esport (Iceman, Storm)
 • Magvas Pajtik (Dolsab, Kyiev)
 • PepegaSquad (Norbee, Trolley)
 • PingWins (heavylton, racsni28)
 • Reszelt sajt (Kram, Zekev)
 • Sapphire (Like Mike STH, MasterThread690)
 • Team Plague (Gogi, Mateos)
 • yoUSeeMe (Easyhope, Wewi33)
 • Wave Trash (Makos, SusziX)

A selejtező minden eredményét meg lehet tekinteni a Smash.gg oldalán. A 16 csapatos offline döntő az MTK Esport Arénában július 18.án, szombaton kerül megrendezésre. Amennyiben szeretnél nézőként részt venni az eseményen, ne felejtsd el leadni nézői regisztrációdat a bajnokság weboldalán (tekintettel az aréna kapacitására). A közvetítésre került találkozókat (beleértve a felső és alsó ági döntőket is) ezen a linken lehet visszanézni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés