Szinte minden generációt megmozgat az MNASZ-HUNESZ OAB, íme az elődöntő versenyzői

Szinte minden generációt megmozgat az MNASZ-HUNESZ OAB, íme az elődöntő versenyzői

A 24 fős mezőnyben vannak már igazi egyéniségek és ismeretlen nevek is, azonban ebben a bajnokságban már így is történt némi meglepetés, és az elődöntő sem lesz sima. Nézzük a bejutók listáját.

Az A csoport versenyzői:

1. Szarka Zsolt (1.)

A 23 éves játékos 2010 óta szimulátorozik kisebb-nagyobb kihagyásokkal, és fiatal kora ellenére, mégis valamennyire tapasztalt rókának mondhatja magát.A Race Online Hungary-nél versenyzik már több, mint egy éve.

"Mindegy, hogy mikor és ki ellen versenyzem, ha a végén nem én győzedelmeskedem, már nem vagyok elégedett magammal.Célom ugyanaz mint szerintem jó sok másik Gran Turismo player-nek. Magasba emelni a Nations, és a Manufacturer Cup trófeáját az élő döntő végén."

2. Blazsán Patrik (4.)

Blazsán Patrik jelenleg a Williams Esports csapatát erősíti és Williams_Fuvaros néven autózza körbe az ellenfeleit a versenypályákon. Többek között megnyerte a 2018 októberében megrendezett Nissan GT Sport Cup döntőjét, nem sokkal előtte két társával együtt Nations Cup világkupa fordulót nyert, még ugyanebben az évben a World Finalt az előkelő nyolcadik helyen zárta. Patrik jelenleg a Williams színeiben folyamatosan küzd a világ legnagyobb GTS versenyein Nürburgringtól New Yorkig. Az MNASZ-HUNESZ OAB alapszakaszában ő a legsikeresebb a 3 futamgyőzelmével.

3. Artzt Zoltán (5.)

A még csak 25 éves játékost a motorsport elég korán magával ragadta, hiszen az édesapja már 4 éves korában kivitte őt a Hungaroringre GT versenyre. Szimulátorral 2017 tavaszán kezdett el foglalkozni, ekkor ismerkedett meg a Gran Turismo sorozattal is. Időközben eljutott egy spanyol csapathoz és néhány magyar élő versenyre is. Legfőbb célja átülni egy igazi versenyautóba.

4. Riba Krisztián (8.)

38 éves és kiskora óta imádja az autókat. Öt évig versenyzett az MNASZ amatőr gokart bajnokságában és ez idő alatt sikerült 6 bajnoki címet nyernie. Majd az Osztrák endurance bajnokságban is indult a 12 órás futamokon. A több, mint 200 versenyen melyen elindult 121 serleget sikerült begyűjtenie. Most az IGTSH csapatának tagja.

5. Kovács Kristóf (9.)

A 11. osztályt elvégző versenyző igazából járműmérnök irányba szeretne majd továbbtanulni. Kiskora óta a legnagyobb szenvedélye az életben az autóversenyzés. XBOX 360-on kezdte Forza 3-al, 4-el és a Horizonokkal, amiket már 11 évesen kormánnyal játszott. E-sport szinten viszont semmilyen eredménye sincs, ugyanis ez az első ilyen verseny, melyre jelentkezett. Amikor teheti elmegy amatőr gokartozni, ahol eddig két versenyen indult: Az egyiken 2. lett, a másikon pedig az 1. helyet sikerült begyűjtenie. Legnagyobb álma, hogy autóversenyző lehessen.

6. Suborits Péter (12.)

24 évesen elmondhatja magáról, hogy versenyszerűen 4 éve kezdett el foglalkoni a rally világbajnokság e-sportjában. Három szezonból háromszor sikerült döntőbe jutnia, ahol egy világbajnoki 4. helyet és két világbajnoki 3. helyet sikerült elérnie.

"Céljaim között jelenleg is első helyen szerepel a WRC e-sportja, valamint részt veszek a DuEn által szervezett magyar virtuális rally bajnokságban. Szeretném magamat próbára tenni ebben a GT Sport által szervezett versenyben is. A végső célom, hogy egyszer egy igazi rally autóban is próbára tehessem képességeimet."

7. Pintér Rudolf (13.)

8. Hegedűs Gergő (16.)

A 20 éves játékos fodrász ugyan az életben, azonban már régebbre nyúlik vissza az e-sportolói karrierje. A Gran Turismo Sporttal 3 évvel ezelőtt ismerkedett meg, és nem volt ismeretlen a játék számára, mivel kis koromban rengeteget játszott a GT4-el.

"2020 februárjában rátaláltam a TotalRaceMotorsport esport egyesületre és csatlakoztam hozzájuk, ahol már le is zajlott az első GT szezon, amit sikeresen behúztam és megnyertem a bajnoki címet. A célom, hogy autóversenyző legyek mert kicsi korom óta ezt az álmot dédelgetem valamint egyszer ki szeretnék jutni a Gran Turismo World Tourra is. Jelenleg 209 online versenyen vettem részt a GT sport mode-ban amiből 93 pole pozíció és 92 győzelem."

9. Zoboki Zoltán (17.)

41 éves versenyzőről van szó és körülbelül 7 éve került kapcsolatba a Gran Turismo-val és azóta is lelkes amatőrként látogatja a versenyeket elmondása szerint. Kisebb-nagyobb megszakítások jellemezték ezt a 7 évet.
Amatőrként nem sok emlékezetes eredményt ért el, munkája mellett csak hobbi szinten foglalkozik a szimulátor versenyzéssel.

10. Németh László (20.)

33 éves autószerelő technikus. 2019 januárban szerezte be a GTSportot, majd vett hozzá egy Thrustmaster T300 RS kormányt. Sajnos a munkám miatt heti szinten átlagosan 4-5 órát tud csak játszani. Ezelőtt az rfactor nevű játékkal tolta leginkább.

11. Balogh Norbert (21.)

A 22. életévében járó e-pilóta A Gran Turismoval már vagy 7-8 éve játszik.

"Amire a legbüszkébb vagyok és az eddigi legjobb eredményem is, az az első magyar bajnokságra való bejutásom, melyet a 2018-as MondoCon-PC Guru show keretein belül rendeztek, tehát az egyik legjobb eredményem a magyar Top 8, 2018-ban, akkor még buldo88hun, ID névvel."

12. Burda Imre (24.)

A KÖVETKEZŐ OLDALON A B CSOPORT VERSENYZŐIVEL ISMERKEDHETTEK MEG!

A vasárnapi futamon már az elődöntőben kell tehát bizonyítaniuk a pilótáknak, amit természetes most is élőben követhettek majd délután 17 órától az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán is.

B csoport versenyzői:

1. Báder Benjámin (2.)

A 29 éves játékos a Race Online Hungary csapatánál versenyzik, és megnyerte a 2019-es nyílt magyar bajnokságot, és az elmúlt 3 évben mindig sikerült dobogón végeznie.

"7-8 éve kezdtem el Gran Turismo-zni, melynek köszönhetően rengeteg helyre eljutottam a világban. Legnagyobb büszkeségem a 2018-as salzburg-i Gran turismo csapatverseny megnyerése Blazsán Patrikkal és Tápai Ádámmal, illetve a 2013-as GT Academy régiós döntőjébe való bekerülésem, mely Dubai-ban zajlott és ahol az utolsó selejtezőn estem ki, de megadatott a lehetőség, hogy igazi versenyautókat teszteljek és vezessek, ami egyben az álmom is."

2. Horváth Richárd (3.)

A mezőny legfiatalabb játékos csak 19 éves, és egyetemi tanuló. Jelenleg Angliában él a szüleivel, 2013 óta. Idén Márciusban kezdett el igazán a szimulátorokkal aktívan játszani.

3. Megyeri Őrs (6.)

34 éves. Már a legelső Gran Turismo-val is játszott. Komolyabban 2018 elejétől foglalkozik szimulátorral, jelenleg az SDL nevű francia csapatnál versenyzik. Legkedvesebb eredményei: egy top split győzelem Monzában, egy 2-ik hely egy Top16 versenyen, illetve egy legjobb kör az egyik daily race-n.

4. Flaisz László (7.)

43 éves, és a GT6-tal kezdte a szimulatoros pályafutását még 2014-ben. 2018 óta az IGTSH csapat tagja, és kétszer nyert már Manufaktura futamot.

5. Nagy Dávid (10.)

22 éves.

"Az első emlékem ami F1-hez köthető 2003-ból származik amikor Silverstoneban befutott egy ember a pályára. F1 versenyen először 2006-ban voltam kint a Magyar Nagydíjon, kisgyerekként még beleborzongtam az akkori V8-as motorok hangjába. 2012-ben az akkori Lotus csapat szervezett egy szimulátoros versenyt, amelyen sikerült legjobb időt autóznom és Romain Grosjean idejét is megvertem. 2015-ben a Magyar Nagydíjon sikerült nyernem a szimulátorosok között, majd ezt ismételtem meg még egyszer 2017-ben. A célom az, hogy egy profi e-sport csapathoz csatlakozzak a jövőben."

6. Horváth Olivér (11.)

21 éves. Jelenleg az ELTE jogi karjának hallgatója vagyok.

"A Gran Turismoval 2013-ban kezdtem el versenyezni egészen 2015-ig, majd pár év kihagyás után tavaly ismét belevágtam a szimulátorozásba. Most éppen egy Logitech G29-es kormányt használok, valamint egy Playseat Evolution ülést. Említésre méltó eredményeim a GT Sport-ban egy 4. hely a 2019-es V4 Future Esports bajnokságon, valamint 3. hely a szintén tavaly ősszel megrendezett Országos Magyar Bajnokságon."

7. Bartha Tamás (14.)

A mezőny másik legfiatalabb játékosa, hiszen ő is 17 éves.

"2009 óta játszom (természetesen a Gran Turismo-val kezdtem), komolyabban azóta, hogy három éve vettem egy kormányt. Még semmilyen bajnokságon nem volt szerencsém részt venni. Egyszer szeretném élőben is kipróbálni."

8. Hodruszki Kolos (15.)

Ő egy 18 éves budapesti gimnazista.

"2010-ben a Forma-1-en keresztül szerettem bele a motorsportba, az első versenyzős játékom a Gran Turismo 6 volt, de online csak 2018 decembere óta versenyzem, ekkor kezdtem el a Gran Turismo Sport-tal játszani. 2019 májusa óta egy T150-es kormánnyal versenyzek. Nagyobb eredményeim egyenlőre nincsenek, az év végi célom az, hogy elérjem az A+ rangot."

9. Kiss Péter (18.)

39 éves versenyzőről van szó, aki óriási autósport rajongó, így találkozott a szimulátározással is. Kimagasló eredménye elmondása szerint nincs, de mindent megtesz, hogy ez megváltozzon, és egy Thrustmaster T300 Rs racing kormánnyal versenyzik.

10. Klem Viktor (19.)

40 éves múlt és szobafestőként saját vállalkozást vezet.

"A 2000-es évek elején ismerkedtem meg a GT-vel,ami szerintem a legjobb autó versenyzős játék. A GT Sportot megjelenése óta játszom. Eleinte joystikkal, és kb egy éve tértem át a kormánnyal való versenyzésre. Jelenleg az Old Boys Hungary színeiben versenyzem."

11. Varga Krisztán (22.)

31 éves jelenleg, de gyerekként ismerkedett meg a Gran Turismo játékkal még ps1-en.

"Profi szinten sajnos nincs vele időm foglalkozni de azért hétvégente szoktam jelentkezni kisebb nagyobb versenyekre, bajnokságokra. Thrustmaster t150 pro kormánnyal és playseat üléssel játszom. Ez a bajnokság nekem remek visszajelzést hogy a nagyok körül is tudok legyeskedni."

12. Buda László (23.)

38 éves és most egy Thrustmaster T150-nel versenyzik.

"Régóta Gran Turismo-zok nagyon szeretem, főleg a sport módot. Az összes résszel játszottam. A célom az állandó top10 a versenyen is és a daily racen is. A Race Online Hungary oszlopos tagja vagyok már évek óta."

A vasárnapi futamon már az elődöntőben kell tehát bizonyítaniuk a pilótáknak, amit természetes most is élőben követhettek majd délután 17 órától az esport3tv-n és az Esport1 Facebook oldalán is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!