Hirdetés

"Mi alkalmazkodtunk legjobban a vírushelyzethez, ezért is vagyunk a legjobbak!" - Exkluzív interjú tabseNnel

Exkluzív magyar nyelvű interjú a BIG irányítójával, amiben elárulja a sikerük titkát!

Hirdetés

Mióta beütött a koronavírus helyzet, azóta szárnyal a BIG! Behúztak egy Premier és RMR versenyt is egymás után mégpedig úgy, hogy a döntőben mindkét esetben komoly hátrányból indultak. Exkluzív interjúnkban felkerestük Johannes "tabseN" Wodarzot, a BIG irányítóját, hogy megtudjuk tőle mi is pontosan a sikerük titka, hogy viselik a koronavírus helyzetet és hogy sikerült-e már Xantaresnek megtanulni németül. Az interjú létrejöttében hathatós segítséget kaptunk Lengyel "Draulon" Balázstól, aki maga is a BIG-nél dolgozik vezető pozícióban.

Ezidáig nem láthattunk német szervezet - többségében német játékosokkal - a CS:GO világ csúcsán. Egy évvel ezelőtt senki nem mondta volna meg, hogy a BIG elérhető a világranglista első helyét. 

Az elmúlt hónapok alatt sikerült egy nagyszerű felállást és csapat légkört kialakítani. Végre megmutatkozott a játékunkban is mindaz a munka, amit beleraktunk, amit persze nehezített ez a vírus helyzet. Ugyanakkor azt gondolom, hogy mi tudtunk a legjobban adaptálódni hozzá és a legtöbbet kihozni az egészből.

HLTV ranglista, 2020 július 20.

Néhányan úgy vélik, hogy az online érának köszönheti a BIG a sikerességét. Végül is, tényleg nincs túl sok LAN tapasztalatotok ezzel a felállással.

Valóban mondják ezt néhányan, de az az igazság, hogy ami volt LAN 2020-ban és részt vettünk rajta, azt meg is nyertük. Végül is, majdnem az összes top csapatot megvertük Bo3-ban és Bo5-ben is. Ehhez arra van szükség, hogy egy széles és mély taktikai tudással rendelkező pályaismereted legyen. Újra és újra bebizonyítottuk, hogy mit tudunk, még komoly hátrányból sikerült Bo5 döntőket nyernünk.

Az akkor még alig egy hónapos felállással is megnyerte a BIG a DreamHack Open Lipcse versenyét. Forrás: Dreamhack.

Mindannyian jó formában vagytok, de valahogy syrsoN mégis kiemelkedik. Egészen elképesztően játszik!

Azt gondolom, hogy jelenleg nagyon jó a csapatösszeállítás. Erős aimerekkel rendelkezünk, jó a csapatmunkánk és taktikailag is felkészültek vagyunk. Ezek összessége megengedi syrsoNnak azt, hogy megmutassa azt a tudást, ami mindig is benne volt.

A BIG AWP játékosa, syrsoN a Dreamhack Open versenyén. Forrás: DreamHack.

Ahogy mondtad két Bo5 döntőt is nyertetek hátrányból. Nagyon erősek lehettek mentálisan, ha bírjátok ilyen szinten bírjátok a terhelést

Mindkét ellenfelünktől kikaptunk a felső ági döntőben. Ez lehetőséget adott számunkra, hogy realizáljuk a hibáinkat és kijavítsuk a döntőre. A felkészülés meghozta a gyümölcsét, mindkét esetben tudtunk, hogy miként győzhetjük le az ellenfeleinket.

A magyar származású író és kommentátor mindkét V4 Future Sports Festival alkalmával komoly szerepet vállalt az elemzőpultnál. 

Nem kell megijedni, a jelenet egy vicces koreográfia része volt, amibe minden fél beleegyezett és nem volt valódi vita felek között. De most térjünk is vissza az interjúra!

Mi a helyzet Xantares német nyelvtudásával?

Lenyűgöző, ahogy napról napra fejlődik, de azért még főleg angolul beszélünk. Amint magabiztosabban fog beszélni, átállunk a német nyelvre.

A német csapat török játékosa, Xantares. Forrás: HLTV.

Mik a terveitek a szünetben? Készültök már az ESL One Köln versenyére?

Jelenleg élvezzük a megérdemelt pihenést, de augusztusban kezdjük a felkészülést. Természetesen az ESL One Köln fontos verseny számunkra, még ha sajnos online is rendezik meg. Ettől függetlenül meg akarjuk nyerni, hiszen tudjuk, hogy a rajongóinknak is rendkívül fontos lenne ez a győzelem.

A következő oldalon az interjú angol nyelvű változata olvasható!

Ha nemcsak olvasni szeretsz a CSGO-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrás: hltv.org

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • saxxo 13 napja
  napi
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 11 napja
  GG
  0 0 Válasz
 • hooliga 8 napja
  Le kell győzni a vírust is!
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés