Két R6S top csapat és játékosaik is külön utakon folytatják

Két R6S top csapat és játékosaik is külön utakon folytatják

A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság két meghatározó ötöse immáron a múlté, de további magyarokat érintő fontos hírek is történt a Rainbow Six: Siegeben.

Nem is olyan rég ért véget a K&H MNEB második szezonja, ahol a Budapest Five játszott nagyot a playoffban, még akkor is, ha után a Plague ellen kiestek, de ugyanez az együttes jelentette a végállomást az első szezon bajnokának, a WiLD-nak is.

Alapvetően ezek a vereségek még nem hozzák magukkal a feloszlást, azonban a nehéz körülmények a járvány miatt és egyéb más indokok mellett ezt látták jónak a felek. KingSlayer a BP5 korábbi játékosa tette közzé Twitteren először a hírt, miszerint fájó szívvel ugyan, de augusztus elsejétől távoznak a Budapest Five-tól. További érdekesség, hogy hozzátette azt is, hogy Nico nem csak a szervezetnek, hanem a társaitól is elköszön, és a versenyszerű játék helyett inkább a streamelés világában marad aktív. Ez azt jelenti, hogy ESL oldalán még korábban leadott roster, a Centerhalf, Corv1n, HufkY, KingSlayer, N3MO ötös egyelőre csapat nélkül maradt, és arról sincs információ jelenleg, hogy merre folytatják útjukat.

A másik megdöbbentő hír, miszerint a WiLD Multigaming együttese is megvált a játékosaitól, név szerint a csonki., Herkii, hoze, markijesus, PoPet kvintettől. Erről a csapat tulajdonosa, Bone DaDDy számolt be kicsit bővebben:

"Közvetlenül az elvesztett K&H MNEB elődöntő után, a csapat kifejezetten lelkes volt. Motiváltan és cselekvéskészen tekintettünk együtt a jövőbe. Pár napra rá viszont megindultunk egy, a játéktól teljesen független szerencsétlenség lejtőn. MárkiJESUS-nak nagyon komoly, személyes problémái adódtak amiről twitterén is mesélt. Ebből kifolyólag nem tud egyelőre a kompetitív játékra koncentrálni. Csonki gépében tönkre ment az alaplap, és amíg tartott az indokolatlanul hosszú garanciáztatási folyamat nem tudott a csapat Márki helyére embert kipróbálni. Herkii és csonki eközben mindketten tryout meghívást kaptak a Salamandertől a távozó Prox helyére, tehát biztos volt, hogy még 1 ember kiesik tőlünk. Ezen a ponton PoPet és hoze is azt mondták, hogy ők inkább szünetet tartanak az R6 játékos karrierjükben. A fiúk szerették volna együtt folytatni, de az élet és körülmények közbe szóltak. Nagyon ritkán megy szét egy csapat a játéktól teljesen független események miatt, de látható, hogy megtörténhet. Természetesen a WiLD-ban lesz új Rainbow6 csapat és hivatalos felületeinken adunk majd erről bővebb tájékoztatást."

Külföldről is befutott egy fontos hír, mert van magyar vonatkozása, hogy a Samsung Morning Stars szintén elengedte e-sportolóit, köztük hazánk egyik legjobbját, Mérész "SirBoss" Ferencet is. A csapat magja viszont kitartott egymás mellett, így a magyar játékos mellett maradt Keenan és RRock, hozzájuk pedig Alation és T3br6 érkezett. Így öten folytatják a gyakorlást és igyekeznek felkészülni a megújult European League (CL) első szezonjára, amire szponzort, illetve szervezetet keresnek.

A legjobb hírt pedig a végére tartogattuk, ugyanis a Liquipedia szerint bejutott a Nice Gaming az Atlas Championship Series Season 2-be a második nyílt selejtezőnek köszönhetően. A Szikaly, Rexhun, Tundra, Drax, Rexality nevekkel fémjelzett gárda ezzel ott lesz a 16 induló között, és a küzdelmeik augusztus 28-án kezdődnek, a bajnokság pedig egészen november 7-ig tart.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!