A NEOM botrány miatt az Astralis is hátat fordíthat a BLAST CS:GO versenyeinek

A NEOM botrány miatt az Astralis is hátat fordíthat a BLAST CS:GO versenyeinek

Ez újabb szög lehet a BLAST koporsójába.

Óriási port kavart július utolsó napjaiban a LEC és a NEOM egyezménye. A rajongók és a Riot munkatársai is mélységesen elítélték a két fél közötti partneri kapcsolatot, így az gyakorlatilag 24 óra alatt meg is szűnt.

A botrány azonban nem ült el, hiszen a NEOM híresen LGBTQ ellenes magatartása a BLAST nézőinél és munkatársainál is kiverte a biztosítékot, a dán cég lett volna az épülő város e-sport tanácsadója, de azt még nem tudni, hogy mit hoz a jövő. A BLAST CS:GO versenyein is megszokott arcok és hangok már mind kiálltak az együttműködés ellen és most újabb fontos szereplő emelt hangot a BLAST és a NEOM együttműködése kapcsán.

Az Astralis vezérigazgatója, Anders Hørsholt is elfogadhatatlannak tartja a partnerséget, hiszen az e-sport mindenkié.

"Jelen helyzetben nem engedjük, hogy a nevünket, a partnereinket, a játékosainkat egy olyan együttműködéshez használják fel, amiben olyan cég is érintett, mint a mostani. Megoldást várunk a BLAST részéről." - nyilatkozta Anders Hørsholt.

A megoldás viszont még várat magára, hiába áll ki szinte mindenki az egyezmény ellen, a BLAST hallgat és arra sem méltatja a partnereit, a dolgozóit, hogy legalább választ adjon a panaszaikra. A dán cég amúgy sem áll teljesen biztos lábakon, 2019-ben rengeteg kritikai érte a versenyeiket minden oldalról, idén pedig az sem segít rajtuk, hogy a koronavírus miatt ők is csak online eseményeket szervezhetnek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!