Az Epic tudatosan készült az Apple támadására, még egy régi reklámjukat is kifigurázták

Az Epic tudatosan készült az Apple támadására, még egy régi reklámjukat is kifigurázták

#FreeFortnite hashtaggel pedig a közösségi médiában is nyomást akarnak gyakorolni az Apple-re.

Gyökeres változás állt be a Fortnite életében az elmúlt 24 órában. Az Epic Games a tegnapi napon létrehozott egy új fizetési funkciót a mobiljátékosok számára, az "Epic direct paymentet", amely természetesen nem tetszett az Apple-nek és a Google-nek. Olyannyira, hogy a játékot el is távolították a felületeikről, így a mobiljátékosok aligha fognak mostanában Fortnite-ozni.

Ez az egész azonban sokkal többről szól, az Epic Games mondhatni hadjáratot indított az Apple ellen, ugyanis azt szeretnék elérni, ha egy sokkal nyitottabb, több lehetőséget nyújtó felületté válna az App Store, mely nagyobb mozgásteret enged a fejlesztőknek. Fontos tudni, hogy az iOS készülékekhez az App Store megkerülhetetlen, olyan alkalmazást egyszerűen nem futtatnak, ami nem az App Store-ból jön. Az Epic Games alapítója és vezérigazgatója, Tim Sweeney legutóbbi tweetjében azt mondta, hogy "ez egy pokoli harc lesz".

Úgy fest viszont, hogy mindez nem egyik pillanatról a másikra jött az Epic-nek, tudatosan készültek erre. Az Apple 1984-es reklámfilmjéből paródiát, vagy épp propagandafilmet készítettek, ki minek tekinti.

Az eredeti reklám

A Fortnite-osított verzió

Az Epic a lehető legtöbb embert szeretné elérni ezzel, a kisfilm azonnal elindul, ahogy belépünk a Fortnite-ba, mintha csak egy szezon trailer lenne, továbbá a Party Royale módban is leadták már, és feltehetően még le fogják párszor.

A videó azonban egy közösségi megmozdulást is tartalmaz, az Epic szeretné, ha a #FreeFortnite hashtag elárasztaná a közösségi médiát, ezzel gyakorolva nyomást az Apple-re. A techóriás ellen indított harc működőképes lehet, viszont az Epic Games önmagában nem fogja megnyerni, más nagyágyú appfejlesztőknek is csatlakozniuk kell hozzá. Amit most látunk az egy valódi forradalom, csak épp a digitális térben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!