Egy múzeum is nekiment az Epicnek az új Coral Castle nevű terület miatt

A Fortnite fejlesztőjének 2020-ban is van része bőven jogi ügyekben.

A Fortnite aktuális, Chapter 2 - Season 3 besorolású szezonjának egyik legnagyobb mérföldköve az volt, amikor a vízállás ismét a normális szintre került, a térkép észak-nyugati részén pedig megjelent a kódneve által sokáig csak Atlantiszként emlegetett POI, Coral Castle. A város hű a nevéhez, hiszen abszolút egy mélytengeri világ érzését kelti, leszámítva, hogy már nem fedi be mély tenger. Van azonban egy cég, aminek nem igazán tetszett, hogy az Epic Games így nevezte el az új városát, és jogi útra terelték az ügyet.

Miamiban található egy hely, melyet 1923 és 1951 között épített Ed Leedskalnin, jelenleg múzeumként üzemel, a neve pedig Coral Castle Museum. A látogatók egy látványos sziklakertben sétálgathatnak, ha beneveznek a kirándulásra, bár a múzeum most épp zárva tart. A név egyezés, valamint a valódi Coral Castle és a digitális (Fortnite beli) Coral Castle hangulatának egyezése miatt beperelték az Epic Gamest. A cég ügyvédjei anyagi kártérítést követelnek az Epictől, amiért engedély nélkül használták a védjegyet, valamint kiemeltek egy floridai törvényt, mely ellenzi a megtévesztő eszközök alkalmazását.

Tekintve viszont, hogy az Epic Games jelenleg egy sokkal komolyabb harcban az áll Apple-lel, nem valószínű, hogy túlságosan érdekli őket ez a próbálkozás.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!