Válaszra készül az Apple, a teljes Unreal Engine-t ellehetetleníthetik az iOS felületeken

Válaszra készül az Apple, a teljes Unreal Engine-t ellehetetleníthetik az iOS felületeken

Az Epic Games nem túl vidám hírt kapott az Apple-től!

Egyre inkább körvonalazódik az Epic vs. Apple szituáció, a Fortnite fejlesztője ugyanis csúnyán beleállt az iOS termékek gyártójába, amikor egy alternatív fizetési módot tettek elérhetővé a mobiljátékosok számára. Természetesen mind az Apple-lel, mind a Google-lel perben áll most az Epic, az igazi hangsúly azonban az App Store-on van, ugyanis a Tim Sweeney vezette cég azt szeretné elérni, hogy lazuljanak az App Store feltételei, felhasználóbarátabb legyen az egész.

Látható azonban, hogy az Apple ezt nem szeretné, nemrég tájékoztatták az Epicet arról, hogy augusztus 28-tól az összes iOS és Mac fejlesztői eszközt megvonják a dolgozóiktól.

Ez azért nagy dolog, mert így nem fogják tudni frissíteni az Unreal Engine-t iOS és Mac eszközökre, vagyis sok ezer más játék is áldozatául eshet ennek a harcnak. Az Epic Games a bíróságtól kéri, hogy gátolják meg az Apple ezen lépését.

Az egész eset kezd egy digitális háborúvá fajulni, hiszen olyan játékok, fejlesztők, játékosok is akaratukon kívül belekeveredhetnek, akiknek amúgy az égvilágon semmi köze hozzá azonkívül, hogy valamilyen tekintetben (játékra, fejlesztésre) Unreal Engine-t használnak iOS, vagy Mac felületen.

Az biztos, hogy a két cég közti perpatvar nem most fog véget érni, az Epic eddigi emote perei pedig csak bemelegítések voltak ehhez képest.

Ezt olvastad már?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!