Érkezhet a forintalapú fizetés az Epic Games Store-ba

Érkezhet a forintalapú fizetés az Epic Games Store-ba

Elképzelhető, hogy így már V-buckot is vásárolhatunk majd a saját valutánkért cserébe.

Az eltérő valutákkal történő fizetés mindig is egy érdekes dolog volt, a mikrotranzakciók, digitális fizetés megjelenésével pedig különösen fontos eleme lett a videójáték-iparnak is. Magyarországon a két leggyakoribb esetben euróval, vagy forinttal fizethetünk valamilyen digitális termékért, függően attól, hogy az adott shop melyiket támogatja. (Eurót általában mindegyik támogat.) A League of Legends boltjában viszont például már évek óta fizethetünk forinttal a termékekért, FireMonkey információ szerint pedig ez a lehetőség megérkezhet az Epic Games Store-ba is számos más valutával egyetemben, de csak PC platformra.

A saját valutával történő fizetés egyik nagy előnye, hogy amennyiben fix árakkal dolgozik a bolt, mondjuk 340 Ft-ra lövik be az eurót, akkor az árak nem reagálnak a napi árfolyam ingadozásra, a forint egy rosszabb napján is ugyanannyit kell majd fizetni az adott termékért, mint egy jobb napján.

Az információk szerint ez a funkció az Epic Store-ba jön, de mivel a Fortnite-hoz is becsatolni már csak egy lépés az Epic-nek, nem lepődnénk meg, ha V-buckot is vehetnénk majd forintért. Kiemelnénk viszont, hogy ez még csak leak, így nem szabad készpénznek venni.

Egyébként az Apple-harc kirobbantása előtt az Epic Games leakciózta a V-buck csomagokat, majd kiderült, hogy ez talán permanens csökkenés lehet, jelenleg -20%-kal olcsóbb minden V-buck és valódi pénzért megvásárolható skin csomag.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!