Rocket League: 330.000 forintos összdíjazással érkezik a Hungarian Open második szezonja

Rocket League: 330.000 forintos összdíjazással érkezik a Hungarian Open második szezonja

A nyílt selejtezőkön át akár Te is megnyerheted a bajnoki címet.

2020. május 17-én ért véget a Hungarian Open 3v3 Rocket League bajnokság első szezonja, melyet óriási küzdelmeket követően az MTK Budapest nyert meg, a képzeletbeli dobogóra a Necrotic Multigaming és a Miss or Fake férhetett még fel. A bajnokság ezt követően elvonult egy nyári szünetre, amely hamarosan a végéhez ér: 2020. szeptember 5-én ugyanis az első selejtezőn útjára indul a labda a 2. szezonban.

A nyílt selejtezőkön bármely magyar játékos részt vehet, aki össze tud állítani egy legalább három, legfeljebb négy főből álló csapatot. A nyílt selejtezők egy napot vesznek igénybe, ezekről pedig két-két csapat kvalifikálhatja magát a csoportkörbe. Összesen 4 selejtező kerül megrendezésre, egy csapat pedig akár mindegyiken is részt vehet, az alábbi időpontokban:

  • szeptember 5. (szombat) 14:00
  • szeptember 12. (szombat) 14:00
  • szeptember 19. (szombat) 14:00
  • szeptember 26. (szombat) 14:00

A nyílt selejtezőkről továbbjutó 8 csapathoz csatlakozik (a cikk megírásának időpontjában) az előző szezon 8 legjobb csapata: az MTK Budapest, a Necrotic Multigaming, a Team Plague (előző szezonban a Miss or Fake csapata), az iPon Team Horizon Reapers, a Pancake, a reTargonca, az Illés Akadémia Spirit (előző szezonban a Vad Cápák csapata) és a WeKings. A 16 csapat két nyolccsapatos csoportra kerül elosztásra, ezt követően pedig minden csapat játszik minden, ugyanazon csoportjában szereplő ellenfele ellen. A csoportkört követően az alábbiak szerint alakul a csapatok további sorsa:

  • 1. helyezettek: Továbbjutnak a Négyes Döntőbe
  • 2-4. helyezettek: Továbbjutnak a Rájátszásba
  • 5. helyezettek: Véget ér a bajnokság, de bennmaradnak a következő szezonban.
  • 6-7. helyezettek: Az osztályozón folytatják a küzdelmeket.
  • 8. helyezettek: Véget ér a bajnokság, kiesnek a csoportkörből.

A rájátszás vigaszágas-kieséses rendszerben kerül lebonyolításra, ahol a csoportmásodikok a győztesági döntőben kezdenek, míg a 3-4. helyezettek a vesztesági negyeddöntőben. A rájátszásról további két csapat juthat tovább a Négyes Döntőbe. Ezzel szemben az osztályozón a 6-7. helyezettek vehetnek részt, ahol további két csapat kiharcolhatja még a bennmaradást, két másik csapat pedig kiesik a csoportkörből és a következő szezonos részvételért selejtezőn kell részt venniük.

A Négyes Döntőben így a csoportok nyertesei, valamint a rájátszás két legjobb csapata küzdhet meg a bajnoki címért. A Négyes Döntő szintén vigaszágas-kieséses rendszerben kerül megrendezésre.

A küzdelmek során ráadásul nemcsak a bajnoki címért, hanem nyereményekért is megküzdenek a mérkőző felek. A bajnokságban összesen 330.000 forint kerül szétosztásra a játékosok között, egy csoportkörbeli minimum 6. helyezéssel pedig semmiképpen sem üres kézzel fejezitek be a küzdelmeket, de ezen kívül különdíjban részesül még a gólkirály, a játékszervező (a legtöbb gólpasszal rendelkező játékos), a védőszent (a legtöbb védéssel rendelkező játékos), valamint a mesterlövész (legjobb gól / lövés mutatóval rendelkező játékos) is. Ráadásul a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzését lejátszó csapat is különdíjban részesül, mégpedig a Betonvédelem díját tudhatják magukénak a csapat játékosai.

Amennyiben indulnátok a nyílt selejtezőkön, a kvalifikációk Smash.gg oldalán le is tudjátok adni a regisztrációtokat, ahol részletesebben is tájékozódhattok a bajnokságról, illetve egyéb, esetleges kérdéseiteket is tudjátok jelezni a szervezők felé az oldal alján megadott elérhetőségek valamelyikén.

Sok sikert kívánunk mi is minden induló csapatnak!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.