Újabb nemzetközi sporteseményen debütálhat az e-sport

Ugyan a koronavírus miatt nincsenek tömegrendezvények, de az e-sport itt is utat talált egy élő eseményre.

A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputált Sportszövetség (IWAS) közleménye szerint az e-sport is szerepet kap a 7 sportág egyikeként a december 10-17. között Thaiföldön megrendezésre kerülő IWAS World Games-en. Atlétika, erőemelés, sportlövészet, úszás, kerekesszékes tenisz és kerekesszékes vívás mellett debütál az e-sport.

Thaiföldön és a régióban olyan népszerű modern sportnak számít már az e-sport, hogy a Helyi Szervező Bizottság és a Thaiföldi Para E-sport Szövetség a sportág versenyprogramba való bevonása mellett döntött.

„Nagyszerű ismét új diszciplina felé nyitni, amelyben kipróbálhatják magukat a sportolók a világjátékokon. Az e-sport így olyan más sportágak nyomdokaiba léphet, melyek a múltban szintén éltek ezzel a lehetőséggel.” – nyilatkozta Charmaine Hooper, az IWAS vezérigazgatója.

A 2020-as IWAS Világjátékokat eredetileg februárban tervezték megtartani, de COVID-19 pandémia okozta helyzetre való tekintettel végül decemberre halasztották. A Szervezők egyelőre nem tették közzé, hogy milyen címeket láthatunk a versenyen, de mindenképpen izgalmas látni az e-sport térnyerését a hagyományos sportok világában.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!