Hirdetés

Nem aratott osztatlan sikert a Rocket League szeptemberi frissítése

De legalább kiderültek a következő szezon rangsorolt jutalmai, meglepően előre dolgozott a Psyonix.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

ESL Pro League CSGO S12

CSGO - ESL Pro League S12 - Astralis vs. mousesports

Hirdetés

Szerdán este érkezett meg a játékhoz a szeptemberi frissítés, ami a 23-án kezdődő ingyenességet hivatott előkészíteni. A frissítés már a (legalábbis PC platformon) 2.5GB-os méretével jelezte, hogy ezt bizony rendkívül komolyan gondolta a fejlesztőgárda, tegnap este pedig lerántotta a leplet a következő szezonról, amely szeptember 23-án 18:00-kor kezdődik. Ezt a szezont egy igen hangulatos videóval vezették is fel a fejlesztők:

Rocket Pass

Az új Rocket Pass rögtön a szezon kezdetekor kezdetét veszi, ennek keretein belül pedig a játék elődjének számító Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle Cars című játékot is felidézte a Psyonix, az új Harbringer névre hallgató járgánnyal. Ez az autó a Rocket Pass Premiummal azonnal elérhető.

A Rocket Pass változatlanul fog működni, azaz 1000 kreditért megvásárolható a prémium, 70. szint után pedig festett, vagy Special Edition változatú itemeket is kaphatunk, a prémiumra beruházó játékosok pedig több heti kihívást is teljesíthetnek.

A kompetitív szezonok jutalmai, játékon belüli bajnokságok

A legtöbb online, szezonokra osztott játékra jellemző, hogy a fejlesztők a szezonzáráskor különböző itemekkel szeretnék megjutalmazni a játékosokat egy-egy rank elérésekor, ez a Rocket League-re is igaz. A Psyonix ezeket a jutalmakat a szezon vége előtt 2-3 héttel szokta bejelenteni, ehhez képest most végképp nem árulnak zsákbamacskát: már most tudni lehet, hogy a különböző rankok feltételeit teljesítő játékosok decalokat fognak kapni a szezon végén és hogy az meddig tart. Az első szezon december 9-én ér véget, a jutalmak kinézetét pedig az alábbi videóban tekinthetitek meg:

Ezenkívül a játékba beépített bajnokság-rendszer 3v3 megmérettetéseket is hoz magával, úgyhogy készüljetek a tournament creditekért, amelyeket játékon belüli itemekre válthattok be.

Teljesíts kihívásokat!

Ne feledjétek az új játékon belüli kihívásokat, amelyek szintén a szezon kezdetétől élesednek. A szezonális kihívások egészen december 9-ig teljesíthetők, az idő előrehaladtával pedig egyre több és több ilyen kihívás érhető majd el. A heti kihívások azonban szerdánként változnak, az új szezontól kezdve pedig nem teljesíthetőek már a régebbi heti kihívások. Ezekért a kihívásokért ugyanúgy XP-vel jutalmaz a játék, viszont ingyenes itemeket, dropokat már csak ezek által gyűjtögethettek.

Ezen kívül a Llama-Rama esemény a szezon kezdete után nem sokkal kezdődik, amelyről bővebb információt későbbre ígértek

Nem aratott osztatlan sikert a frissítés

A frissítés megjelenését követően bár a mérkőzések szerverei jól vizsgáztak le, az Epic Online szervereire ez kicsit se mondható el. Még a frissítés másnapján is érkeztek bejelentések a játékosoktól, hogy vagy nem tudják összekötni a felhasználói fiókjukat az Epic-profiljukkal, vagy nem tudják felvenni egymást barátlistára.

Ezenkívül a játék új vizuális megjelenése, valamint elrendezése se nyerte el a rajongók teljes körű tetszését. Még a kinézetre lehet azt mondani, hogy nincs velük gond, ellenben a fejlesztők talán egy kicsit túlkomplikálták a menürendszert, például egy meccskeresés elindításához már kétszer annyi menüponton kell átrágnia magát a játékosnak, a frissítés előtti állapothoz képest. A sokak által előszeretettel használt Quickplay funkció is kikerült a játékból, a Freeplay pedig ugyanúgy nem a főmenüből érhető már el.

Sok játékos panaszkodott ráadásul a teljes képernyő hibáira, elsősorban az autójukat billentyűzettel és egérrel irányító játékosok, ha ugyanis az egeret véletlenül kiviszed a játék ablakáról és úgy kattintasz egyet (például hogy boostolj, vagy hogy ugorj), akkor mivel nem a játék ablakán nyomtad le az egeret, a Windows letálcázza a játékod. A kontrolleres játékosok eközben olyanról számoltak be, hogy még a főmenüben sikerül működésre bírniuk a kontrollert, ellenben játék közben már nem mindig sikerül. Konzolos játékosoktól pedig érkeztek bejelentések arról, hogy kifagy a játék online mérkőzés indulásakor, vagy akár a játék elindításakor.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
2 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés