Csaló játékos miatt változik a DreamHack Open Fall mezőnye

Csaló játékos miatt változik a DreamHack Open Fall mezőnye

A HERCEGNOVInak búcsúznia kellett, a Tricked jött a helyére. 

Bár az ESL One: Rio elmarad, a kvázi selejtezőket, az RMR versenyeket megtartják. Az NA és CIS csapatok az IEM New York, míg az EU ötösök a DreamHack Open Fall alatt növelhetik RMR pontjaik számát. Utóbbi verseny mezőnye kicsit átalakult most, egy csapatot kénytelen voltak kizárni a szervezők.

A meghívott csapatok listája nem változik, a holnap induló zárt selejtezőben viszont megjelent a Tricked. A dán alakulatot az utolsó pillanatban hívták meg a kvalira, miután kizárták a HERCEGNOVI európai mixet. Erre azért volt szükség, mert egyik játékosuk, Paul "day0s" Niel már lebukott korábban csalással.

A 22 éves francia játékos még 2014-ben akadt fenn a VAC hálóján. Minden Valve által szponzorált eseményről eltiltották és hiába jutott be FPL-be még 2018-ban, a FACEIT onnan is kitiltotta. A csapat és day0s elmondása szerint fogalmuk sem volt, hogy a DreamHack Open Fall olyan esemény, amin a VAC ban miatt nem vehet részt, így csak utólag tudnak bocsánatot kérni a többi csapattól.

Ez most újra olaj volt a tűzre. Tényleg örök életűnek kell lennie minden eltiltásnak? Egy fiatalkori botlás miatt többek között day0s-nek is le kell mondania minden e-sportot érintő álmáról? A coach bug óta ismét népszerű ez a téma, hiszen ott sem világos még, hogy a Valve mennyire nyúl majd bele az ügybe és így mekkora büntetésre számíthatnak az edzők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!