Kieső a FaZe, a fnatic és a G2 is! - Mi történt eddig az ESL Pro League régióiban?

Kieső a FaZe, a fnatic és a G2 is! - Mi történt eddig az ESL Pro League régióiban?

Az európai csapatok szünetet tartanak, de van olyanok is, akiknek még csak most indul a verseny.

Az európai verseny már a célegyenesbe ért, a nyolc legerősebb csapatnak most egy hetes szünete van, hogy aztán jövőhéten erejük teljében játszhassanak a rájátszásban. Addig is foglaljuk össze, hogy kik az egyes régiók legerősebb csapatai, illetve, hogy mikre számíthatunk az elkövetkező hetekben.

Észak-Amerika

Itt "csak" egy négy fős rájátszást láthatunk majd, aminek csapatai már szinte biztosra megmondhatók. Ahogy arra számítani lehetett a Liquid, EG, Furia hármas eléggé elhúzott a többiek előtt, 6 meccs alatt 5 győzelmet gyűjtött mindhárom csapat. Akik még játékban vannak a rájátszásért, az a 100 Thieves és a Chaos. Mindketten 9 ponttal rendelkeznek és mindketten egy meccset játszanak még. A papírforma szerint inkább a 100 Thieves esélyes a továbbjutásra, mivel nekik "csak" a Triumph ellen kell pontot szerezniük, míg a Chaos a Furia ellen játszik ma. Az sem segít a Chaos játékosain, hogy pontegyezés esetén az egymás elleni eredmények döntenek, a 100 Thieves pedig 2-0-ra nyert korábban ellenük.

az NA mezőny jelenlegi állása (forrás: hltv.org)

Dél-Amerika és Ázsia

Ezekben a régiókban számottevően kevesebb a profi csapat, így itt 4-4 csapat vesz részt a versenyen. A keleti ötösök ma kezdték meg szereplésüket és 25 ezer dollárért játszanak. Leginkább a TYLOO esélyes a végső győzelemre, de a Vici is közbe szólhat még.

Az észak-amerikai ötösök között szintén 25 ezer dollár a díjazás, ám nekik csak holnap kezdődik a játék. Meglepetés lenne, ha nem a BOOM nyerné a versenyt, de ki tudja? Lehet, hogy óriási meglepetés lesz és a Sharks, Isurus, Havan Liberty hármasból kerül majd ki a nyertes.

az ázsiai és a dél-amerikai versenyek csapatai és játékosai (forrás: hltv.org)

Európa

Hetek óta követjük már az EU csapatok játékát és a későbbiekben is őket látjuk majd. Izgalmasnak ígérkezik a rájátszás, hiszen nem feltétlen a megszokott csapatokkal jön majd. Kiesett a csoportkörben többek között a G2, a fnatic és a FaZe is. Ember legyen a talpán, aki ezeket megmondta volna az EPL 12 elején. Helyettük bejutott a legjobb 8 közé a Spirit, az ENCE és a mousesports is.

az EU csoportkör végeredménye (forrás: hltv.org)

A héten szünetet kaptak a csapatok, így az Esport1 TV stábja is pihen. Legközelebb jövőhét kedden lesz európai mérkőzés, akkor már a rájátszással jövünk, a már megszokott délután 14 órától. Az ősz pedig még több verseny tartogat magában. Az ESL Pro League után szinte azonnal kezdődik az IEM New York, aminek valószínűleg európai és amerikai ágát is követhetitek majd az Esport1 TV-n élőben. Arról se feledkezzetek meg, hogy októberben jön a DreamHack Open Fall is, az EU csapatok utolsó RMR versenye!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!