Hirdetés

Közel volt a 3v3 bajnokságok létszámrekordja a Hungarian Open 3. selejtezőjén

A maratoni küzdelemsorozat során ismét láthattunk egy nagy menetelést, a papírforma azonban többször is érvényesült.

Hirdetés

2020. szeptember 19-én, szombaton került megrendezésre a Hungarian Open második szezonjának 3. selejtezője. Az első selejtezőn a LvL Up Esport és a Pécsi MFC jutott tovább elsőként a csoportkörbe, őket követte múlt hétvégén a Lost Crusaders és a Chill(i).

A selejtező majdnem megdöntötte a 3v3 bajnokságok valaha volt legnagyobb létszámrekordját, a csapatok számát tekintve, ugyanis 30 csapat jelezte indulási szándékát. E tekintetben a rekord továbbra is a Hungarian Open előző szezonjának legelső selejtezője, ahol 31 csapat indult. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy 11 csapat egyáltalán nem is indulhatott a selejtezőkön, mert már bent vannak a csoportkörben, így lazább értelmezésben beszélhetünk rekorddöntésről, de szigorúan nézve nem.

Érdekességet előzetesen viszont még az is adott a küzdelmekhez, hogy a korábban többször is magyar bajnokságokon dobogós helyen záró, sőt a Rocketmania nemzetközi LAN-döntőjén (ahol csapatán kívül ott volt még a lengyel bajnok ESE, a cseh-szlovák bajnok Onlajneri, illetve a magyar bajnok MTK Budapest) is bronzérmet elérő, ex-iTHR játékos JusTZoly a korábbi selejtezők rendre a középmezőnyében záró RotateKappa névsorában volt fellelhető. Csapatának azonban nem volt hosszú életű a kvalifikáció, ugyanis végül a 13-16. helyen zártak, így nem jutottak tovább.

A felső ágon a többi mérkőzés sem hozott nagy meglepetést, a negyeddöntős párosítások az előzetes papírformának megfelelően alakultak. Ez megnyugatólag hathatott az előző selejtezőn nem túl fényesen szereplő, a legelső kvalifikáció 3. helyén záró Civis Clutchers csapatának is, amely szintén eljutott eddig a fordulóig, és bár bátor játékot nyújtott a Boom Boom Bois ellen, de ellenfelük határozottabb volt a kritikus helyzetekben. A többi párharcból szintén az elődöntőbe jutott a csoportkörtől csapatfelállásuk túlzott megváltozása miatt visszalépésre kényszerülő iPon Team Horizon Reapers, a múlt hét szombaton a bejutástól hajszálra lévő Team Peculiarity, illetve az első selejtezőjén szereplő None is.

Az elődöntőben az iTHR a Boom Boom Boist kapta meg, míg a másik elődöntőben utóbbi két csapat mérkőzött meg egymással. A Best of 3 szett első mérkőzését jobban kezdte a Team Peculiarity, 2-0 arányban meg is nyerték az első találkozót, a játékidő vége felé azonban kezdett belejönni a játékba a None is, ennek köszönhetően teljesítményük is határozottabbá vált, a második mérkőzésen pedig 4-1 arányban nyertek, így kiegyenlítették a szettet. A harmadik találkozót egy szerencsés góllal nyitotta a Peculiarity, erre gyorsan jött a válasz, a későbbiekben pedig két újabb góllal döntötték el az elődöntőt, így továbbjutottak. A másik elődöntőben az iTHR 4-1, 3-0 arányokban, 2-0-ra múlta felül a Boom Boom Boist, így ők lettek végül a None ellenfele a győztes ági döntőben.

A döntő mintaszerűen kezdődött, egyik csapat se talált rést a másik védelmén, először végül az iTHR-nek sikerült, de azt góllal büntették. Később azonban egy védelmi megingást kihasznált a None, így hamar kiegyenlítettek. A rendes játékidőben nem is bírtak dűlőre jutni a felek, a hosszabbítás 55 másodpercnyi ráadást hozott, melynek a végén az iTHR lőtte meg a győztes gólt. A második találkozón ezen lendületet próbálta kihasználni a csapat, bár 2-0-s előnyükért így is meg kellett dolgozniuk. A mérkőzés végén a None szépített, és közel voltak az egyenlítéshez is, de ez nem jött össze, így már 2-0-ra vezetett az iTHR. A harmadik találkozón viszont a None szerezte meg a vezetést, ez pedig totál más arculatot adott a mérkőzésnek. Később a None megduplázta az előnyét, amelyre később tudott egyszer válaszolni ellenfelük, ám az esetleges egyenlítésért kockáztatva kinyílt az iTHR védelme, egy újabb góllal pedig eldőlt a harmadik találkozó. A negyedik mérkőzést szintén korai góllal kezdte a None, ezt viszont hamar kiegyenlítette az iTHR. Újabb gólt azonban nem ők szereztek, hanem ellenfelük a mérkőzés felénél, így ismét hátrányba kerültek. A mérkőzés végén brutális erőket mozgósított az iTHR, újabb gólt már nem sikerült szerezniük, így 2-2-re állt a döntő. Az utolsó találkozó azonban ugyanott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, helyzeteit viszont már kíméletlenül gólra tudta váltani az iTHR, a None csak 0-4-es hátrányban tudott két gólt szerezni. Erre azonban háromszor válaszolt az iTHR, így az utolsó találkozót 7-2-re megnyerve 3-2 arányban jutott tovább a csoportkörbe az iPon Team Horizon Reapers.

Hirdetés
1 db hozzászólás
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés