A coach bug után itt a következő botrány, a stream-sniping

A coach bug után itt a következő botrány, a stream-sniping

Még a coach bug sem csengett le, máris itt a következő botrány.

Egy ideje már tudjuk, hogy matchfixing, azaz bundázás ügyében is nyomoz jelenleg az ESIC, tegnap pedig helyzetjelentést adtak a coach bugról is. Az adatok 20%-os feldolgozottságánál már 37 edzőről bizonyosodott be, hogy használták a coach bugot, vagyis csaltak.

Ha mindez nem lenne elég, akkor erre most rátettek még egy lapáttal! Több jelentést is kaptak, ami alapján erős a gyanú, hogy edzők és játékosok is csaltak online meccsek alatt, méghozzá stream-snipinggal. Röviden és tömören, az adott személy az élő adást nézve próbált információhoz jutni az ellenfeléről.

Ian Smith, az ESIC megbízottja a tegnapi HLTV Confirmed podcastben beszélt erről. Részleteket nem árult el, de az biztos, hogy jelenleg is tart a nyomozás, állítása szerint pedig rengetegen érintettek a stream-sniping botrányban.

Az online érának voltak és vannak pozitív hatásai, hiszen az utóbbi hónapokban nagyot ugrott az e-sport és ezzel együtt a CS:GO népszerűsége is, ugyanakkor fényt derített a sport olyan árnyoldalára is, mint a coach bug vagy a stream-sniping. Kötve hisszük, hogy mindezt karba tett kézzel nézné a Valve.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!