Drámai végjátékot követően derült fény a Hungarian Open utolsó bejutóira

A 4. selejtezőn a papírforma mellett óriási meglepetést is láthattunk, a pótselejtező pedig hatalmas küzdelmet hozott.

2020. szeptember 26-án szombaton került megrendezésre a Hungarian Open második szezonjának 4. selejtezője, 27-én pedig az előző szezonban bennmaradást kiharcoló, ám a csoportkörtől visszalépésre kényszerülő iTHR szabad férőhelyéért kiírt pótselejtező. Ezáltal három szabad férőhely talált gazdára a hétvége során, így pedig teljessé vált a csoportkör névsora.

Az első oldalon a 4. selejtező beszámolóját olvashatod, a második oldalon pedig a pótselejtezőét.

4. selejtező

A szombati selejtező végül 20 csapat részvételével vette kezdetét. A kvalifikáció már a győztes ág 2. fordulójában több meglepetéseredménnyel szolgált, ugyanis az előző selejtező 5. helyén záró SARAS TEAM, valamint a 2. kvalifikáció 4. helyezettje, a Pinchers is lekényszerült a vesztes ágra, előbbi a Team Zax, utóbbi pedig többek között az ex-iTHR játékossal, JusTZoly-val felálló RotateKappa ellenében maradt alul. A győztes ág negyeddöntőjében a Team Zax ráadásul ennél is magabiztosabb és szebb játékkal rukkolt elő, így az elődöntőbe is sikerült bejutniuk.

A többi negyeddöntőben eközben az első helyen kiemelt Team Peculiarity magabiztosan verte meg a Bástyák csapatát, így ők találkoztak a Team Zax-szel. A Civis Clutchers ellenben visszavágót játszott a Boom Boom Bois ellen, az előző selejtezőn ugyanezen két csapat a selejtező ugyanezen szakaszában már összecsapott, akkor a Boom Boom Bois 2-0 arányban győzedelmeskedett, most bár szorosabb meccseken, de 2-1 arányban szintén bejutottak az elődöntőbe. A RotateKappa pedig folytatta menetelését a felsőágon, a Gfame ellen is 2-0 arányban nyertek, így ők lettek végül a Boom Boom Bois ellenfele.

Az elődöntő első és második mérkőzése egyoldalú párharcokat hozott, ám ezeket nem ugyanaz a csapat nyerte, így a mindent eldöntő harmadik mérkőzésig húzták a felek. A RotateKappa ezen a találkozón vezetett 2-0-ra is, de ezt megfordította 3-2-re ellenfelük, a játékidő végén azonban mégse ők örülhettek; drámai végjátékban, az utolsó 20 másodpercben két gólt is rúgott a RotateKappa, így utóbbi csapat jutott be végül a döntőbe! A másik elődöntőben a Team Peculiarity két szoros mérkőzésen 2-0 arányban múlta felül a Team Zax-et.

A döntőben így a korábbi selejtezőkön bejutási esélyeit elszalasztó Team Peculiarity, valamint az óriásit menetelő RotateKappa csapott össze. A döntő viszont egyoldalú játékot hozott, a RotateKappa ugyanúgy bátran játszott, de az addigi mérkőzések okozta fáradtság már kezdett meglátszani a csapat játékán, ellenfelük pedig „most vagy soha” alapon nyújtott játéka teljes mértékben kellemetlen volt. A Team Peculiarity ráadásul a 3. mérkőzésen kapott először gólt, több mint 12 percig képtelen volt betalálni a RotateKappa, így a Team Peculiarity a döntőt 3-0 arányban megnyerve, az egész selejtezőt vesztett mérkőzés nélkül abszolválva jutott be a csoportkörbe.

A vesztes ág a játék free-to-play modellre váltás óta tapasztalható bugok miatt lassabban haladt, így a közvetítés a negyeddöntőtől csatlakozott a küzdelmekhez. Itt a Boom Boom Bois a Pinchers-szel, a SARAS TEAM pedig a Team Zax-szel nézett farkasszemet. Utóbbi párosítás rendkívül kiegyenlített volt, a tét pedig óriási, ugyanis egyik csapatnak sem volt még pótselejtezős férőhelye sem, így extra motivációval léphettek pályára. A párharcot végül a Team Zax nyerte meg 2-1-re, így ők jutottak tovább. A Boom Boom Bois ellenben a rendkívül bátran és magabiztosan játszó Pinchers játékára nem találta meg az ellenszert, a Pinchers egymás után lőtte a szebbnél szebb gólokat, így végül ők lettek a Team Zax ellenfele.

Biztos pótselejtezős részvételük miatt így nyugodtabban játszhatott egymás ellen a Pinchers és a Team Zax. Az első mérkőzést magabiztosan nyerte a Pinchers, és bár a második mérkőzésen vezettek, ám megfordította ezt az állást a Team Zax, így a harmadik találkozóra vitték a döntést. A mérkőzés felénél egy gólváltást követően a hajráig döntetlen volt az állás, 38 másodperccel a végéig azonban a Pinchers megszerezte a vezetést és egyben a továbbjutást jelentő gólt, így készülhettek a RotateKappa elleni visszavágóra.

A vesztes ági döntőben aztán az addigi elképesztő alsó ági menetelését (egymás után hat mérkőzést nyertek!) szerette volna megkoronázni a Pinchers. Az első mérkőzést magabiztos, 5-0 arányban nyerték meg, egy hosszabb, kényszeri technikai szünetet követően azonban rendezni tudta a sorait a RotateKappa, a második mérkőzésen így is oda-vissza váltakozott, hogy melyik csapat van gólelőnyben. A rendes játékidőben nem volt döntés, így hosszabbítás döntött, ahol 2:42 ráadást követően a RotateKappa lőtte be a győztes gólt. A harmadik mérkőzésre nem tudott felpörögni a Pinchers, a RotateKappa pedig könnyedén tudta kihasználni a hibáikat, és bár kétszer betalált az alsó ágról érkező csapat, de négyszer kapituláltak, így a negyedik mérkőzés 2-1-es RotateKappa vezetéssel kezdődött el. Erejéből kifogyva a Pinchers már nem tudott nagy veszélyt jelenteni a RotateKappa kapujára, amely az utolsó percben már 3-0-ra vezetett. A hajrát minden mindegy alapon, óriásit kockáztatva megnyomta a Pinchers, és az eredmény nem maradt el: az utolsó 30 másodpercben három gólt rúgva hosszabbításra mentették a találkozót. A lélektani előny azonban így is a RotateKappánál maradt, amely higgadtabb tudott maradni a ráadásban, közel másfél percnyi játék után GBR pedig berúgta a csoportkörös részvételt jelentő gólt, így az alsó ági döntőt 3-1 arányban nyerte meg a RotateKappa.

 A 4. selejtező végeredménye (legjobb 8):

  • 1. hely (továbbjutás): Team Peculiarity (Madi, Makos, SusziX, Zekev)
  • 2. hely (továbbjutás): RotateKappa (EmperorWind, GBR, JusTZoly, Tatas)
  • 3. hely (pótselejtező): Pinchers (L4LY, ScorpioN, Preflip, Wateraa)
  • 4. hely (pótselejtező): Team Zax (Bodra, Cserry, Diel, DooMi)
  • 5-6. hely:
    • SARAS TEAM (Balynok, Nbika555, Ricso5)
    • Boom Boom Bois (DONTHARRASMYKID, Kiseki, Trion)
  • 7-8. hely:
    • Derank Party (Yogi, Ista, Pocket Rocket, ChuckY)
    • I Can’t Read This (Elfi, Exooodus543, Tama, Easyhope)

A közvetítés visszanézhető ezen a linken.

A következő oldalon a pótselejtezőről olvashatsz.

Pótselejtező

A vasárnapi pótselejtezőn így 5 csapat, a Civis Clutchers, a Derank Party, a Gfame, a Pinchers és a Team Zax vehetett részt. A vigaszágas-kieséses rendszerű selejtezőn ellenben minden mérkőzés már Best of 5 rendszerben zajlott le, így a több hibalehetőség mellett nagyobb koncentráció is szükséges volt a játékosok részéről, ráadásul az addigi selejtezőkkel ellentétben csak egy csapat harcolhatta ki a továbbjutást.

Selejtezős eredményeik miatt a Pinchers, a Civis Clutchers és a Gfame már a 2. fordulóban kezdett, míg a Team Zax és a Derank Party egymás ellen az első fordulóban rajtolt. A Team Zax az első mérkőzést szoros eredménnyel abszolválta, erre válaszolt nagy arányú győzelemmel a Derank Party. A harmadik és a negyedik mérkőzést követően azonban a Team Zax nyert meg, így ők jutottak tovább a Pinchers elleni elődöntőbe.

A másik elődöntőben a Civis Clutchers és a Gfame csapott össze. Talán a tét súlya, vagy mert ez volt az első mérkőzésük, idegesen kezdett mindkét csapat, az első mérkőzést megnyerve azonban a Civis Clutchers nyugodtabban tudott játszani a folytatásban, ellenfelük védelmi hibáit pedig kíméletlenül használták ki, így már 2-0-ra vezettek az elődöntőben. A harmadik találkozó már teljes egészében a Civis Clutchers akarata szerint alakult, a Gfame csak a mérkőzés legvégén tudott gólt lőni ellenük, ám még így is két gólos hátrányban voltak, a vereséget nem tudták elkerülni, 3-0 arányban jutott tovább a Civis Clutchers. A másik elődöntőben ádáz csata zajlott a Team Zax és a Pinchers között, képtelenek voltak dűlőre jutni, a döntő mérkőzés hosszabbításában nyerte meg az egész összecsapást a Team Zax, így ők készülhettek a Civis Clutchers elleni döntőre.

Ez az összecsapás gyors gólváltással indult, a Team Zax már a legelső középkezdéstől óriási erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, és gyorsan mattolni is tudták ellenfelük védelmét, ezt viszont hamar kiegyenlítette a Civis Clutchers, a rendes játékidőben pedig bár több veszélyes helyzetet is kidolgozott mindkét csapat, a hosszabbításban esett újabb gól, ezt viszont a Team Zax rúgta. A második találkozó képe ugyanolyan volt, mint az előzőé, az első találatot ugyanúgy a Team Zax szerezte, amelyet a mérkőzés felénél kiegyenlített egy szép támadásból ellenfelük. Nem volt azonban sokáig döntetlen az állás, hamar visszavette a vezetést a Team Zax, a hajrában pedig bár történt egy gólváltás, a Team Zax így is megnyerte a meccset. A harmadik találkozó hosszú gólcsendet hozott, ám 3 perc játék után DaruMester talált be egy szép egyéni megmozdulás után. A Civis Clutchers nyugodtabban játszott előnye tudatában, a mérkőzés végén pedig egy védelmi hibát gólra váltottak, így szépítettek a szettben. A negyedik találkozón is ők lőtték az első gólt, amelyet hamar kiegyenlített a Team Zax, kiknek a játékán a rengeteg lejátszott mérkőzés miatt egyre jobban látszott a fáradtság és gyarapodtak a ki nem kényszerített hibák. Így menetrendszerűen érkezett a Civis újabb gólja, a hajrában pedig egy harmadik találattal az ötödik mérkőzésre mentették a döntőt. Az utolsó találkozón minden erejét összeszedve a Team Zax nekiesett a Civisnek, gólt azonban mégse ők szereztek: az egyik támadásuk során túlságosan üresen hagyták a saját kapujukat, ezt pedig büntette az ellenfél. Túl sokszor hibázó ellenfelük játékát, saját előnyük tudatában könnyedén hatástalanították, a Team Zax nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani, a hajrában pedig egy újabb góllal eldöntötte az egész szettet a Civis Clutchers, így 0-2-ről fordítva 3-2-re nyerték meg a felső ági döntőt, így jutottak be a Grand Finalbe.

A veszteság első fordulójában eközben a Derank Party és a Gfame ádáz küzdelmet folytatott nemcsak a továbbjutásért, de az utolsó hely elkerüléséért is, a felek mind az öt mérkőzést kihasználták, a végén pedig a Derank Party örülhetett 3-2 arányban. Az elődöntőben így ők játszhattak a Pinchers ellen, amely rendkívül bosszús lehetett a 4. selejtező vesztesági döntőjében elszenvedett, illetve ezen a pótselejtezőn a Team Zax elleni vereségek miatt, ugyanis ellenfelének sok lehetőséget nem hagyva 3-0 arányban jutottak be az alsó ági döntőbe, amely így 24 órán belül a harmadik Team Zax elleni tétmeccsüket hozta. A döntőt a Team Zax jobban kezdte, az első mérkőzést ők is nyerték meg, a második találkozón azonban 5-0 arányú győzelemmel kiegyenlített a Pinchers. A harmadik találkozót is jobban kezdte utóbbi csapat, de egy védelmi hibát kihasznált a Team Zax, lélektanilag pedig ez lehetett a fordulópont. Előnyük tudatában magabiztosabban játszottak, góljaik számát pedig megduplázták, a Pinchers pedig először a mérkőzésen belüli, később pedig összesítésbeli hátránya miatt egyre stresszesebben játszott, a vereséget pedig nem tudták elkerülni: a Team Zax 3-1 arányban nyerte meg az alsó ági döntőt, így a Grand Finalben készülhettek a Civis Clutchers elleni visszavágóra.

A Nagydöntőben mindkét csapat, a csoportkör közelsége, illetve talán a fáradtság miatt is, óvatosan kezdett, nem nagyon mertek sokat kockáztatni, a rendes játékidő nem is hozott gólt, a ráadásban is közel két percet kellett várni az első találatra. A második mérkőzésen váltani tudott a Team Zax, és bár 2-0-s előnyüket kiegyenlítette az ellenfelük, a meccs hajrájában újból betaláltak, így 1-1-re állt a döntő. A harmadik találkozón is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, hol az egyik, hol a másik csapat talált be, 2-2-es állásnál ismét hosszabbítás döntött, amelyből ismét a Civis Clutchers jött ki jobban, így már csak egy mérkőzésre kerültek a csoportkörtől. A negyedik találkozón ők is szerezték meg a vezetést, ezt viszont megfordította a Team Zax. A hajrában azonban visszavette a vezetést a Civis Clutchers, 3-2-es győzelmük pedig azt jelentette, hogy a Grand Finalt 3-1 arányban megnyerték, így velük egészült ki a Hungarian Open csoportköre.

A pótselejtező végeredménye:

  • 1. hely (továbbjutás): Civis Clutchers (5Million4E, ACTN, DaruMester01, Nawy)
  • 2. hely: Team Zax (Bodra, Cserry, Diel, DooMi)
  • 3. hely: Pinchers (L4LY, ScorpioN, Preflip, Wateraa)
  • 4. hely: Derank Party (Yogi, Ista, Pocket Rocket, BBajuszka04)
  • 5. hely: Gfame (M, Tokito, VajasChicken)

Gratulálunk a csapatoknak mi is az eredményekhez. A közvetítés visszanézhető ezen a linken, mérkőzésekre lebontva pedig (az összes selejtező mérkőzéseivel együtt) az alábbi linken.

A csoportkörben így az alábbi csapatok vehetnek részt:

  • Chill(i) (Fl0w, HeadHUNterZ, SlasHy50, You)
  • Civis Clutchers (5Million4E, ACTN, DaruMester01, Nawy)
  • DVTK Vikingek (Daem0nXL, Delta, Jozsikahh.)
  • First Light (Kram, Kriszcsön., Rambopárki, maixY)
  • Illés Akadémia Spirit (KranchY, Galmatox, ŁCDF, LITI10)
  • iPon Team Horizon Reapers (Horvinho, Spectra, ZeNeDaR)
  • Lost Crusaders (Blax, Dolsab, Kyiev, Royson)
  • LvL Up Esport (Iceman, shdx, Storm, TiraMISU)
  • MTK Budapest (CokeHUN, msh7, Negsy, richmond)
  • Necrotic Multigaming (Bency, Norbee, Pat., Trolley)
  • None (95Kyo, Adrian0813, R1C$1, Segue)
  • Pancake (Like Mike STH, MasterThread690, proXii)
  • Pécsi MFC (Heavylton, Racsni28, Szega, tehenke4)
  • RotateKappa (Bensai, Emperor Wind, GBR, Tatas)
  • Team Peculiarity (Makos, Madi, SusziX, zekev)
  • Team Plague (Gogi, Mateos, M1LAN, Pyr0MarK.)

A bajnokság csoportköre október 10-én 18:00-kor kezdődik, minden hétvégén 4-4 mérkőzéssel szombaton és vasárnap (a 3. fordulótól kezdve 5-5 találkozóval). A csoportkörben két darab nyolccsapatos csoportban küzdenek meg a felek a bajnoki címért. A csoportkör sorsolása október 4-én vasárnap 15:00-kor lesz, ennek élő közvetítése a bajnokság Twitch-csatornáján lesz követhető.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!