Elkapta a koronavírust a K&H MNEB bronzérmese

Elkapta a koronavírust a K&H MNEB bronzérmese

A vírus sajnos nem válogat, csak védekezni tudunk ellene.

Szerkesztőségünk ma reggel kapta a hírt, hogy Huszti "gbk" Gábor, a K&H MNEB CS:GO bajnokságának 3. helyezett játékosának pozitív lett a koronavírus tesztje. Szerencsére az általunk ismert információk alapján gbk nincs veszélyben, ugyan megfázásos tünetei vannak és persze két hétre karanténba is került, de kórházba nem kell vonulnia.

Az Esport1 szerkesztősége jobbulást kíván és reméljük nemsokára újra láthatunk tőle olyan gyönyörű megmozdulásokat, amiket K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságon. 

Most, hogy a koronavírussal fertőzöttek száma ismét folyamatosan nő Magyarországon, fontos hogy fokozottan figyeljünk a járványügyi tanácsokra.

  • A tömegközlekedési járműveken és a zárt közösségi terekbe csak maszkban menjünk. A maszknak takarnia kell a szájunkat és az orrunkat is, így fejti ki legjobban a hatását.
  • A tömegközlekedési járműveken és a zárt közösségi terekbe ne piszkáljuk az arcunkat. Ezzel azt tudjuk megakadályozni, hogy a kezünkről átadjuk a vírust, ha kapcsolatba kerültünk vele.
  • Amint leszállunk a tömegközlekedésről vagy elhagyjuk a közösségi tereket, akkor érdemes fertőtleníteni a kezünket. Ha lehetőség van rá, akkor rendszeresen mossunk kezet, szappannal, alaposan.

Persze azt is érdemes tudni, hogy a vírusnak milyen tünetei vannak. A koronavirus.gov.hu tájékoztatása alapján ezek a következők.

  • láz
  • köhögés
  • légszomj
  • izomfájdalom
  • fáradékonyság
  • étvágytalanság és az ízérzékelés hiánya

Amennyiben úgy gondoljátok, hogy a tünetek alapján nálatok is a koronavírus jelentkezett, akkor minél hamarabb beszéljetek a háziorvosotokkal, telefonon. Ezek után a további teendőket majd vele tudjátok egyeztetni. 

Vigyázzatok magatokra és persze másokra is és ahogy tavasszal, most is átvészelhetjük a koronavírus második hullámát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.