Magyar játékos érte el először a legmagasabb Rocket League rangot Európában

Magyar játékos érte el először a legmagasabb Rocket League rangot Európában

Az MTK Budapest játékosa ráadásul globálisan az 1. helyen is áll!

2020. szeptember 23-án, öt évvel a megjelenése után ingyenessé vált a Psyonix egyedi és népszerű e-sport játéka, a Rocket League. A free-to-play modellel új rangrendszer is bevezetésre került, az eddigi legmagasabb rank, a Grand Champion felosztásra került három külön részre, valamint ezeken felül egy új rank, a Supersonic Legend jött létre.

Ugyanezen dátumtól kezdve vette kezdetét az új kompetitív szezon, amellyel minden játékos rangja resetelve lett, a Grand Champion játékosok pedig függetlenül attól, hogy hány mérkőzést nyertek ezen a rankon, Champion III-ba lettek visszasorolva, így ezzel együtt négy rankon át kellett átküzdeniük magukat ahhoz, hogy elérjék a Supersonic Legendet.

Az eltérő időzónák miatt (tekintettel arra, hogy Európában magyar idő szerint éjfélkor kezdődött el az új szezon, miközben Észak-Amerikában épp kora este volt ekkor) az NA régióban játszó játékosok még a tegnapi nap során el tudták érni ez a rangot, így már csak idő kérdése volt, mikor jut el ugyaneddig európai játékos is. Erre már nem kell várni: az MTK Budapest játékosa, a többszörös magyar bajnok CokeHUN mondhatja el magáról, hogy ő az első európai játékos, aki elérte ezt a rankot.

CokeHUN itt ráadásul meg sem állt, a rank elérését követően folytatta a játékot, és a globális toplista 1. helyéig meg sem állt. Olyan játékosokat előzött meg többek között, mint az RLCS 6. szezonjában a Cloud9-nal világbajnoki címet nyerő Gimmick, a 7. szezonban a G2 Esporttal világbajnoki ezüstérmet szerző Chicago, vagy ugyanezen idényből a Rogue-gal bronzérmet szerző AYYJAYY.

CokeHUN nem először ér el jelentős eredményt a nemzetközi e-sport életben. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy februárban a 2v2 játékmódban globálisan a legjobb 10 játékos közé jutott, illetve az előző szezonban is többször láthattuk a nevét a 3v3 játékmód globálisan legjobb 100 játékos között. Ezen kívül az MTK Budapestet erősítve, richmonddal, Negsyvel és msh7-sel az oldalán az RLCS jelenlegi szezonjában az őszi szezon három regionális tornájának mindhárom nyílt selejtezőjén a legjobb 64-be sikerült bejutniuk, a legutóbbi selejtezőn pedig hajszálra volt a csapat a továbbjutástól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!