Rég nem látott mélyponton a G2 és a Heroic is - Mindkét csapat kiesett tegnap

Rég nem látott mélyponton a G2 és a Heroic is - Mindkét csapat kiesett tegnap

Az amerikai mezőnyt a Liquid és a Furia uralja, Európában pedig a Vitality vagy a Complexity lehet az első továbbjutó.

Ezúttal nem feltétlen az európai csapatokon van a hangsúly, hiszen ők nem RMR pontokért játszanak az IEM New York alatt, ellentétben NA és CIS társaikkal. Ezért is rövidebb most ez EU verseny, tegnap már ki is esett két csapat. Ma nem kell búcsúznunk majd senkiktől sem, ellenben két alakulat a nap végére már biztosan ott lesz az EU rájátszásban.

Érthetetlen, hogy mi történt a G2-val és a Heroic-kal. Előbbi a fnatic, míg utóbbi a BIG csapatától kapott ki, így ők már ki is estek a versenyből. A Heroic megnyerte a 2020-as ESL One: Kölnt, de már az EPL-ben is érezhető volt, hogy nem tudják tartani azt a szintet. Hiába lettek a héten világelsők, valószínűleg jövőhétre már más fog a HLTV trónján ülni.

A G2 persze már hónapok felemás eredményeket produkál, de az azért mégis meglepetés, hogy az EPL csoportból ki sem jutottak és, hogy tegnap pályát sem nyertek a fnatic ellen. Sokan továbbra is AmaNEkre panaszkodnak, aki bár fragekben van amikor oda tesz imagát, sok más hibát vét játék közben. Tegnap például számtalan alkalommal csattant rajta a svédek entryfragje, ami után 4v5-ben kellett volna megfordítania a kört a G2-nak és a gránáthasználata is förtelmes volt. Rég nem hallani már arról, hogy haladnának a tárgyalások NiKo-val kapcsolatban, pedig sok szurkoló szerint pontosan az ő tehetsége hiányzik a G2-ból.

az IEM New York tegnapi eredményei (forrás: HLTV.org)

Amerikai fronton nem voltak igazán nagy meglepetések tegnap sem. Mindenki nyerte a kötelezőt, talán csak a Furia lepődött meg a Triumph játékán. Mirage-t csak hosszabbításban tudták megnyerni a brazilok, Infernon pedig egyértelműen a Triumph volt erősebb. A meccs így is 2-1-es Furia győzelemmel ért véget.

Nincs megállás, ma zakatol az IEM New York vonat. Este 9 órától szintén két amerikai meccsel jövünk, előtte viszont szerverre lép majd még a Complexity, a Vitality, az OG és a FaZe is. Az IEM New York magyar adásának mai menetrendje:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!