Rocket League: Rekorddöntés és több meglepetéseredmény született a HO 1. fordulóján

Rocket League: Rekorddöntés és több meglepetéseredmény született a HO 1. fordulóján

Győzelemmel kezdtek az előző szezon dobogós csapatai.

2020. október 10-én és 11-én került megrendezésre a Hungarian Open: Season 2 csoportkörének 1. fordulója. Az első két körben még 4-4 mérkőzés került palettára, így mindegyik csapat egy-egy lejátszott mérkőzéssel mutatkozhatott be ebben a szakaszban.

Szombat

A szombati közvetítés az alábbi linken nézhető vissza, az egyes találkozók külön-külön pedig az adott párosítás nevére kattintva.

iPon Team Horizon Reapers – Chill(i)

Az első mérkőzés óvatos tapogatózással kezdődött, az iTHR vezető góljára azonban a felébredő Chill(i) három góllal felelt, amit csak szépíteni tudott ellenfelük, így az első meccset ők nyerték meg. A második mérkőzésen nekiesett az iTHR a Chill(i)-nek, két gólváltás után két gólt is tudott szerezni előbbi csapat, amit a Chill(i) a hajrára fordulva szépített, a 4-3-as eredmény azonban maradt változatlanul.

A harmadik mérkőzésen a Chill(i) szerzett korai gólt, amelyet később Spectra révén, egy védelmi hibát büntetve kiegyenlített. A hajráig döntetlen játék zajlott a pályán, aztán megint kihagyott az iTHR védelme, ezt Fl0w büntette, az állás pedig nem változott a végéig. A negyedik meccsen szintén hamar szerzett gólt a Chill(i), az eredménykényszer miatt pedig folyamatosan egyre inkább kockáztatnia kellett az iTHR-nek, a hajrára fordulva egy öngól, fél perccel a vége előtt pedig HeadHUNterZ gólja által már 3 gólos hátrányban voltak. Középkezdésből Spectra szépített még, a Chill(i) győzelme azonban nem forgott veszélyben. Az előzetes papírforma alapján meglepetés, a látottak alapján azonban teljesen megérdemelt eredmény volt ez.

iPon Team Horizon Reapers – Chill(i) 1-3 (2-3, 4-3, 1-2, 1-3)

LvL Up Esport – Lost Crusaders

Az első találkozót erősen kezdte a LvL Up, két gólt is lőttek az első percben. A Lost Crusaders a mérkőzés felétől kezdve játszott egyre veszélyesebben, a LvL Up azonban a rohamokat – olykor hősies védekezéssel – hárította, további két góllal pedig eldöntötték ezt a meccset. A második találkozót szintén a LvL Up kezdte jobban, gólokat is tudtak lőni, a Lost Crusaders ellenben ugyanott folytatta a támadásokat, mint az előző meccs végén, gólt azonban ugyanúgy nem tudtak szerezni, a végén pedig a LvL Up három találatot szerzett, így ennek a meccsnek is ők lettek a nyertesei.

A harmadik találkozó már izgalmasabb küzdelmet hozott, és bár megszerezte a vezetést a LvL Up Esport, a Lost Crusaders végig komoly veszélyt jelentett a kapujukra. Az egyik ilyen támadásukat azonban jól kontrázta le a LvL Up, ezt góllal fejezték be, később pedig harmadjára is betaláltak. Az utolsó percben azonban gyorsan lőtt két gólt a Lost Crusaders, így nyílt lett a hajrá, egy öngól miatt azonban szétesett a Lost Crusaders védelme, így végül a LvL Up Esport 3-0 arányban nyerte meg a találkozót.

LvL Up Esport – Lost Crusaders 3-0 (4-0, 5-0, 6-3)

MTK Budapest – Civis Clutchers

Az előzetes papírforma alapján a valódi kérdés inkább az volt, hogy a Civis Clutchers tud-e gólt szerezni az MTK ellen. A bajnoki cím mellett a gólkirályságért küzdő címvédő neki is esett ellenfelének, amely bátor játékkal rukkolt elő, az MTK azonban sokszor mattolta a védelmüket. Az első mérkőzés végén aztán egy rövid kihagyást büntetett a Civis Clutchers, így dacára a sok kapott gólnak, a szurkolók így is örülhettek. A második találkozó ellenben kiélezett küzdelmet hozott, az első gólig két percet kellett várni. Az MTK ezt követően ugyanúgy dominálta a játékot, újabb gólt szerezve 2-0 volt az előnyük. A hajrában aztán egy gyönyörű kontrából szépített a debreceni csapat, az MTK azonban egy újabb góllal lezárta ezt a mérkőzést is.

A harmadik találkozót ugyanúgy az MTK dominálta, a Civis Clutchers koncentrációja azonban a folyamatos védekezés miatt kezdett alábbhagyni, ezt pedig többször is büntette a címvédő: 1 perc után már 3-0 volt az előnyük. A folytatásban két gólt láthattak még a nézők, ezek mindegyikét azonban ugyanúgy az MTK szerezte, így 3-0 arányú győzelemmel kezdték a csoportkört.

MTK Budapest – Civis Clutchers 3-0 (7-1, 3-1, 5-0)

Necrotic Esport – None

A nap zárásaként az ezüstérmes Necrotic csapott össze a 3. selejtezőről bejutó None csapatával. A találkozó az előzetes várakozásoknak megfelelően rendkívül szoros volt, egyik csapat sem tudta huzamosabb ideig beszorítani az ellenfelét. Az első gólt így is a Necrotic szerezte, amelyet a meccs derekán egyenlített ki 95Kyo révén a None. A hajrában azonban ismét gólt lőtt a Necrotic, amely majdnem elszórakozta az előnyét, üres kapura mehetett ellenfelük, a None azonban nem tudta az idő lejárta előtt a kapuba juttatni a labdát. A második mérkőzésen is a Necrotic lőtte az első gólt, de a None erre már két góllal tudott válaszolni. A folytatásban szép sormintában folyamatosan kiegyenlített a Necrotic, illetve visszavette a vezetést a None, utóbbi csapat utolsó góljára azonban nem jött válasz, így két meccs után döntetlenre állt a szett.

A harmadik találkozón aztán olyan történt, amire senki se számított az addig látottak alapján. A Necrotic szerezte ugyanúgy az első gólt, a folytatásban azonban átváltottak egy agresszív letámadásos taktikára, ami egyáltalán nem ízlett ellenfelüknek, sőt: a harmadik mérkőzés vége 8-0 lett. A negyedik találkozóra is ugyanezt a játékot hozta a Necrotic, amely meg is szerezte az első gólt, két védelmi hibát kihasználva azonban fordított a None. A mérkőzés derekán a Necrotic két gyors góllal visszavette a vezetést, a hajrában pedig újabb három góllal lezárták az egész szettet, így a címvédőhöz hasonlóan a Necrotic is győzelemmel mutatkozott be a csoportkörben.

Necrotic Esport – None 3-1 (2-1, 3-4, 8-0, 6-2)

A következő oldalon elolvashatjátok a vasárnapi forduló összefoglalóját.

Vasárnap

A vasárnapi közvetítés az alábbi linken nézhető vissza, illetve az adott csapatok mérkőzései ugyanúgy a párosítások nevére kattintva.

Illés Akadémia Spirit – First Light

A vasárnapi közvetítést az előző szezon 7. és 5. helyezettjének párharcra kezdte meg. Már az első meccs elejétől kezdve támadóbb felfogásban játszott a First Light, míg az Illés Spirit kontrákra épített. A támadóbb felfogás a First Light-nak kifizetődőbb volt, amely három gólt is szerzett, de ezeket kétszer is kiegyenlítette egy-egy szép megindulást követően a Spirit, a vereséget azonban nem tudták elkerülni. A második mérkőzés ráadásul már inkább az ő elképzeléseik szerint alakult, hamar két gólos előnybe is tudtak kerülni. A First Light ugyan szépített, ám később visszaállt újra a két gólos különbség. A mérkőzés hajrájában nagy erőket mozgósított a narancs csapat az egyenlítésért, amely sikerült is, így jöhetett a hosszabbítás. A First Light itt többször tudott veszélyeztetni, egy megindulást követően azonban az Illés Spirit kotorta be a győztes gólt, így 1-1-re állt két meccs után a szett.

A harmadik mérkőzés ugyanúgy indult, mint az előző, a Spirit is váltott egy támadóbb felfogásra, az első gólra ellenben így is 2 percet kellett várni. Ezt azonban rögtön kiegyenlítette a First Light. Később a Spirit visszavette a vezetést, az utolsó 15 másodpercben azonban hosszabbításra mentette a meccset a First Light, amely a ráadásban meg is tudta szerezni a győzelmet érő gólt. A negyedik meccs egy gyors gólváltással kezdődött, a mérkőzés derekára azonban már két gólos előnyt ért el a First Light. A körülmények tudatában a csapat védte is az előnyét, amelyből bár egyet ledolgozott a Spirit, a legvégén egy újabb góllal eldöntötte a szettet a First Light, amely 3-1 arányban nyert így végül.

Illés Akadémia Spirit – First Light 1-3 (2-3, 4-3 (+1:02), 2-3 (+0:31), 2-4)

Future Gaming – Pécsi MFC

A játéknap rangadóján már a „kezdő sípszótól” kezdve erősen kezdett mindkét csapat, sok veszélyes helyzetet is tudtak kialakítani, amelyekből azonban csak a Future Gaming tudott betalálni, így az első mérkőzést ők nyerték meg. A második találkozón ugyanazt láthattuk, mint az előzőn, a Future Gaming talán még veszélyesebb helyzeteket is tudott kialakítani, az első gólt azonban a Pécs lőtte. A folytatásban egyre nagyobb erőt mozgósított az egyenlítésért a kék csapat, a Pécs többször óriási bravúrral mentette meg a kapuját, szinte sokkolva az ellenfelüket, gól pedig nem született, így kiegyenlítette a szettet a Pécs.

A harmadik meccsen utóbbi csapat szerezte meg ugyanúgy az első találatot, amely később meg is duplázta az előnyét. A Future Gaming a második kapott gólt követően proXii révén visszajött ebbe a meccsbe, és nem is álltak messze az egyenlítéstől, az egyik ilyen támadásukat azonban góllal befejezve kontrázta le a Pécs, így visszaállt a két gólos különbség, több találat pedig ezen a meccsen nem esett már. A negyedik meccs kiegyenlítetten kezdődött, egy oda-vissza flippereződő labda azonban végül a Future Gaming kapujában landolt. A Pécs előnye tudatában nyugodtabban játszhatott, a meccs felénél ráadásul további két találatot is tudtak szerezni. A hajrához közeledve már muszáj volt kitámadnia a Future Gamingnek, a védekezést szinte feladva, azonban szépíteniük se sikerült, ellenben a Pécs újabb két gólt lőtt, így a rangadót végül a Pécsi MFC nyerte meg 3-1 arányban.

Future Gaming – Pécsi MFC 1-3 (2-0, 0-1, 1-3, 0-5)

Team Plague – RotateKappa

Az előző napi MTK Budapest – Civis Clutchers mérkőzéshez hasonlóan itt is az volt előzetesen az igazi kérdés, hogy tud-e gólt szerezni a RotateKappa az MTK dominanciáját megtörni szándékozó Team Plague ellen. A kezdés után azonban a Team Plague azonnal nyomatékosította játékával, hogy a lehető legkevesebb területet kívánja hagyni ellenfelének a játékra. Ennek megfelelően alakult is a találkozó, az óriási dominanciával szemben hol tehetetlen volt a RotateKappa, hol ők mutattak be ki nem kényszerített hibát. 7 gólos hátrányban azonban jól kapcsoltak le egy középkezdést, így egy becsületgólt így is tudtak szerezni, a Plague viszont – több rendkívül szép találatot is szerezve – 10-ig nem állt le. A második meccsen ugyanazt a dominanciát mutatta be a Team Plague, a RotateKappa védekezése azonban jobban zárt az elején. Az egyik Team Plague támadást ráadásul szépen le is tudták kontrázni, és ezt góllal befejezni. De a Plague-et kicsit se zavarta meg ez a találat, folytatták tovább dominanciájukat, ezen a mérkőzésen pedig 8 gólig jutottak. Már két meccs után a 2. legtöbb gólt szerezte a csapat a fordulóban, 18-at, náluk többet a Necrotic lőtt, 19 gólt – 4 lejátszott mérkőzésen…

A harmadik találkozón aztán minden addiginál erősebben kezdett a Plague, bár fél percet kellett várni az első gólra, 3:52-nél már 4 gólos volt a Plague előnye. 5 gólos különbségnél aztán egy perces gólcsend követett, újabb gólt azonban ismét a Team Plague szerzett, két perccel a vége előtt már 6-0-ra vezettek. A RotateKappa ezt követően egy szerencsésen pattanó labdát be tudott kotorni ellenfelük kapujába, így a harmadik mérkőzésen is sikerült gólt rúgniuk, ez viszont mintha „felbőszítette” volna ellenfelüket: az utolsó másfél percben több gólt szerzett ugyanis a Plague, mint addig. A RotateKappa az utolsó percben már csak az újabb gólok elkerüléséért küzdött, de erőfeszítéseik hasztalanok voltak. A végén aztán két rekordot is döntött a csapat: 13. góljukkal immár hivatalosan is ők lőtték a legtöbb gólt egy mérkőzésen belül (ha csak a magyar 3v3 versenyeket nézzük), az utolsó másodpercben lőtt 14. góllal pedig immáron övék is a legnagyobb gólarányú győzelem. Mindkettő rekorddal az MTK Budapest 2019. október 26-án elért 12-0 arányú győzelmi rekordját adták át a múltnak.

Team Plague – RotateKappa 3-0 (10-1, 8-1, 14-1)

 

DVTK Vikingek – Team Peculiarity

A forduló zárómeccsén a DVTK csapott össze a Team Peculiarity-vel az A csoportból. A mérkőzést magabiztosabban kezdte a diósgyőri csapat, ez pedig gólokban is megmutatkozott, már két perc után 3 találat fűződött a nevükhöz, a mérkőzés felénél pedig már 4-0-ra vezettek. A Team Peculiarity az utolsó két percben fel tudott pörögni megfelelő fordulatszámra, SusziX révén szépítettek is. A DVTK a meccs végéhez közeledve megszerezte 5. gólját, amelyet ismét szépített ellenfelük, több gól azonban nem született.

A második meccs hasonlóan kezdődött, mint az előző, a DVTK két gyors góllal mattolta a narancs csapat védekezését. A Team Peculiarity ezt követően óriási erőket mozgósított az egyenlítésért, a meccs végéhez közeledve ezt sikerült is elérniük. A hosszabbítást azonban így se sikerült kiharcolniuk, Daem0nXL távoli lövése bár kapufára ment volna, de ezt a menteni igyekvő zekev nem észlelte, róla pedig bepattant a labda. Így a második meccset is a DVTK nyerte meg.

A harmadik találkozó rendkívül kiegyenlítetten kezdődött, egyik csapat se találta a rést a másik védekezésén. Sokat elmond erről a szorosságról, hogy közel 3 percet kellett várni az első gólra, amelyet viszont a DVTK szerzett, középkezdésből pedig rögtön megduplázták előnyüket. A két gyors gól sokkolta a Team Peculiarity-t, amelynek ismét az egyenlítésért kellett küzdenie, de ezen a meccsen gólt se sikerült szerezniük – nem úgy a Diósgyőrnek, mely egy 3. találattal végképp eldöntötte ezt a meccset és így a párharcot is: 3-0-ra nyerték meg végül a szettet.

Teljes végeredmény

A csoport

  • iPon Team Horizon Reapers – Chill(i) 1-3
  • LvL Up Esport – Lost Crusaders 3-0
  • Team Plague – RotateKappa 3-0
  • DVTK Vikingek – Team Peculiarity 3-0

B csoport

  • MTK Budapest – Civis Clutchers 3-0
  • Necrotic Esport – None 3-1
  • Illés Akadémia Spirit – First Light 1-3
  • Future Gaming – Pécsi MFC 1-3

A 2. forduló október 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap, mindkét napon 18:00-kor újabb 4-4 mérkőzéssel veszi kezdetét. A forduló párosításai a hét során lesznek publikálva, a közvetítés pedig a HungarianRLTournaments csatornáján élőben lesznek követhetők.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!