Parádés 2. helyet szerzett Bereznay Dani az F1 Esports Pro Series idei első futamán

Parádés 2. helyet szerzett Bereznay Dani az F1 Esports Pro Series idei első futamán

Remek vezetéssel kis híján nyerni tudott Bereznay Dániel a bahreini futamon a 2020-as szezon első nagydíján, vietnámban viszont nem jöttek össze a dolgok.

Az első versenyen a magyar pilóta a harmadik helyről vághatott neki a versenynek, de már a rajtnál feljött a második helyre, majd az első kanyarokban Nicolas Longuet is sikerült maga mögé utasítania. Azonban ekkorra Joni Tömälä is bevágódott eléjük. Egy ideig vele együtt haladt az élen és el is szakadtak a mezőnytől, mikor is az 5. körben járva a célegyenesben a DRS segítségével átvette Dani a vezető pozíciót. Ezt követően a 8. körben meglátogatta ő is a boxutcát és a kemény keverékről a lágyra váltott. Mint kiderült végül ezen a pályán ez nem volt teljesen kifizetődő, mert bár végigharcban állt a győzelemért, az utolsó körökben csapattársa, Jarno Opmeer a kemény keveréken Törmälät és őt is meg tudta előzni.

Ezzel Alfa Romeo kettős győzelem született, míg a harmadik helyen az Alpha Tauri e-pilótája ért célba.

A második, vietnámi nagydíjon viszont sajnos nem jött ki a lépés. Csak a hátsó szekcióba sikerült kvalifikálnia magát Daninak, ráadásul a különleges 3 DRS zóna miatt a mezőny is nagyon pokoli tempót diktálhatott, hiszen a legtöbben egymás mögött vonatoztak emiatt. Ennek ellenére a 17. helyről indulva mindent beleadott, valamint egy gyors box látogatással lágy gumira váltott, így sikerült a 11-ig helyig felküzdenie magát, a kockás zászló végül a 15. helyen intette őt le a 19 körös versenyen.

Folytatás október 15-én este 20.30-tól a Shanghai pályán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!