A Budapest Five egyik meccsét használták fel a kamu csapat, kamu versenyéhez

A Budapest Five egyik meccsét használták fel a kamu csapat, kamu versenyéhez

Nincs még vége a NOREG egészen elképesztő meséjének!

Bár dühítő volt, hogy egyesek ezzel akarnak pénzt szerezni, legtöbbünk napját azért bearanyozta tegnap a NOREG sztorija. A kamu csapat, kamu versenye valljuk be őszintén, vicces volt, ahogy az is, hogy állításuk szerint még novemberben 200 ezer dolláros LAN-t rendeztek volna Dániában.

Azt hinnénk, hogy ezzel vége is a sztorinak, ebből többet már nem lehet kihozni, de nem! Az internet azonnal darabokra szedte a Twitter profilt és az ott található információkat, így pedig már egy egészen tiszta képet kapunk a helyzetről. Elsőként a NOREG Twitter profil és az egyik játékos kamuprofilja kezdett válaszolni az embereknek Twitteren, ezzel is azt az álcát keltve, hogy nem kamu a dolog. Hiába látszódott már kilométerekről az átverés, még mindig kötötték az ebet a karóhoz. Szerencsére nem a végtelenségig. Egy idő után megjelent egy beismerő és bocsánatkérő üzenet a profilon.

"Rendben van, beismerjük, hogy hibáztunk. Elnézést kérünk minden játékosoktól, akit meghívtunk játszani, elnézést kérünk a Bubzkji név használatáért és a kamu meccsekért." - írták az azóta már törölt bejegyzésben.

Ezek után röviddel már törölve is volt a Twitter profil, de a legizgalmasabb rész még hátravan. Élő adásuk volt Twitchen, de vajon milyen meccset hamisítottak meg? Mi is volt valójában a NOREG vs Endpoint összecsapás? Valaki ezt is kiderítette! Emberünk a VOD-ban látható skinekből indult ki, amik alapján hamar eljutott az Endpoint két játékosához, robiin-hoz és Thomashoz. Utóbbi szeptember elején igazolt át a Team Envyhez, tehát még inkább le lehetett szőkíteni a lehetséges meccsek körét.

Végül eljutottunk június hatodikáig, a Home Sweet Home kupa hetedik hetének negyeddöntőjéig, amit a Budapest Five és az Endpoint játszott. Érdekes módon, Inferno és Mirage ugyanazokkal az eredményekkel zárult, mint a hamis NOREG meccsen és még a játékosok végső statisztikái is megegyeztek, egy-két "elgépelést" leszámítva.

fent a valódi, lent a hamis meccs játékosainak statisztikái Infernoról

Azt továbbra sem tudni, hogy pusztán poén volt az egész vagy pénzmosás, átverés céljából rendezték meg a hamis verseny hamis meccseit. Az biztos, hogy egy egyszerű poénhoz túl sok munkát tettek bele a csalók.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!