"A Counter-Strike vitathatatlanul haldoklik" - shroud

Nem túl derűlátó a Cloud9 egykori sztárja.

Nemrég jelentette be a 100 Thieves, hogy felhagy a CS:GO-val és kivonulnak a sprotágból. A hír mindenkit váratlanul ért és mindenki azt találgatta, hogy mi lehet ennek az oka, követik-e majd a 100 Thieves példáját mások is? Shroud szerint lehetséges.

A 2017-ben visszavonult profi játékos már jó ideje főállású streamer, a Twitch után átment a Mixerre, majd 2020 augusztusa óta ismét Twitchen nézhető. Rengetegen követik és nézik őt mindennap, még úgyis, hogy a CS:GO-tól igazából már nagyon eltávolodott és több fajta játékot is szokott streamelni. Időről időre azért előkerül a CS:GO, ha más nem beszédtémaként. Így volt ez a napokban is.

"Alig van néhány amerikai csapat. Koránt sem népszerű már az NA divízió. Ott az EG, ott a Complexity és a Liquid, nagyjából ennyi. (...) A Counter-Strike vitathatatlanul haldoklik és mégis vannak, akik 40 ezer dolláros havi fizetéseket kapnak. 30-40 ezer dollár havonta. Nem értem honnan jön ez a pénz és, hogy ki pumpálja még mindig a CS-be." - mondta a saját adásában.

Az biztos, hogy az online éra az NA csapatoknak ártott a leginkább. Míg korábban minden nagy LAN-on milliók szurkoltak nekik, addig az online és régiókra bontott versenyek miatt, most inkább az EU-ra terelődött mindenki szeme. Az MiBR-nak szétesett a csapata, a 100 Thieves feladta a küzdelmet, a Cloud9 már sokadjára kezdi nulláról és a Gen.G sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

De tényleg már csak pislángolna a CS:GO lángja? A játékosok számán ez nem látszik, ahogy egyelőre a versenyeken sem. Az viszont biztos, hogy még egy hasonló, szinte teljesen online évnek komoly hatásai is lehetnek. Reméljük ezekre nem kerül majd sor. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!