Hét játékost bannoltak MDL-ből bundázás miatt

Hét játékost bannoltak MDL-ből bundázás miatt

Megint az ausztrál CS:GO közösség a ludas. 

Nem most hallunk először az MDL körüli csalásokról és bundázásokról, ahogy az sem újdonság már, hogy az ausztrál CS:GO van a főszerepben az ilyen témáknál. Valahogy abban a régióban, különösen az alsóbb kategóriákban, rengeteg a csalás, olyan eset is volt már, amikor hat embert tartóztattak le az ausztrál hatóságok bundázás miatt.

Sajnos most is hasonló a helyzet, az ESIC már fel is vette a kapcsolatot az érintett hatóságokkal. Hónapok óta tart már az ESIC nyomozása, amiben az MDL bundagyanús meccseit vizsgálják. Az ügy még koránt sem ért véget, egyelőre csak az első eredményeket közölték.

Az MDL ausztrál divíziójában több olyan meccset is találtak, aminél erős a bundázás gyanúja, több olyan csapat és játékos is volt, akik szándékosan, a nyereségszerzés céljából manipulálhatták a végeredményeket. Összesen hét embert állítottak eddig elő, ők mindannyian egy éves bant kaptak és persze a hatóságok előtt is tisztázniuk kell magukat.

A hét kitiltott játékos:

  • Stephen "stvn" Anastasi
  • Akram "ADK" Smida
  • Daryl "Mayker" May
  • Corey "nettik" Browne
  • Damian "JD" Simonovic
    Carlos "Rackhem" Jefferys
    Joshua "jhd" Hough-Devine

Az ESIC azt is kiemelte, hogy ez kvázi még csak a kezdet. A vizsgálat tovább tart az ausztrál és az amerikai MDL körül is. Őszintén reméljük, hogy további eseteket nem találnak és nem alakul ki egy újabb, nagy bundabotrány.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!