Hirdetés

Shroud összefogásra szólítja fel a Twitch közösséget a DMCA szabályozás ellen

Shroud szerint a Twitch partnerek közös fellépése lehet a kulcsa annak, hogy nyerjenek a DMCA szabályozással szemben.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Dreamhack Open RMR Fall

Sprout vs. Heroic

Hirdetés

A DMCA szabályozás második hulláma a héten végigsöpört a Twitchen, így a legnagyobb tartalomgyártók közül sokan arra kényszerültek, hogy töröljék régi stream felvételeiket és klipjeiket, amennyiben azok copyright zenét tartalmaztak. Shroud szerint a Twitch partnereknek össze kellett volna fogniuk, hiszen közös erővel kivédhették volna ezt.

Elsőként arra világított rá, hogy annak ellenére, hogy egy streamernek engedélye van a zene lejátszására, a Twitch algoritmusa erről nem tudhat. Megemlíti, hogy az ő VOD-jai között is akadnak olyan részek, amiket a Twitch lenémított, holott a lejátszott zenékre licensze volt.

Shroud továbbá azt az álláspontját is kifejtette, hogy ennek elejét vehetnék, ha közösen lépnének fel a DMCA szabályozással szemben ahelyett, hogy ésszerű döntéseket hoznak és törlik a problémás tartalmaikat. 

A régi stream felvételek és klipek törlése egy biztonságos megoldás, aminek hála a streamerek jó eséllyel nem veszítik el csatornájukat -ezzel együtt fő bevételi forrásukat-, ugyanakkor hosszútávon ezzel csak ártanak maguknak. A Twitch Partnerek nincsenek egyszerű helyzetben, mert számukra mind a jelenlegi helyzet, mind a Shroud által javasolt kockázatvállalás visszaüthet.

Szerintetek mi lenne a megfelelő lépés a streamerek számára?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Szerintetek mi lenne a megfelelő lépés a streamerek számára?

  • 8 %
  • 88 %
  • 4 %
Hirdetés
1 db hozzászólás
  • hun_hetek 1 hónapja
    Igaza van shroudnak.
    0 1 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés